Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18888
De la 07 Ianuarie 2003
77893510

Cele două coţofene au ciripit din nou

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2015, 23:00
Arghezi ne-a lăsat scris, ca nu cumva vreun Toma nNecredinciosul să-i pună la îndoială constatarea, că mintea omenească este una născocitoare. Folosindu-mă de această metaforă poetică, ieşită de sub obligaţia respectării drepturilor de autor, m-am întrebat ce le-o fi născocit mintea celor două coţofene ale noastre când au aflat cum îşi pălmuia amanta potentul lor şef politic cu rang de vicepreşedinte PSD şi primar de Iaşi, conjudeţeanul dorohoian Gheorghe Nichita.
Nu mi-a ţinut mult timp curiozitatea că ieri am primit răspunsul. Coţofenele noastre social-democrate, Senatorul Nevastă de Şofer Doina Federovici (i-am scris şi rangul social ca la spanioli, că doar este brunetă de Coşul) şi deputata Ciofu Te Tamara (ligamentul îl las pe seama cititorului) au ciripit ieri către presa locală că ele nu mai au somn de grija faptului că în România egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei şchiopătă ca o femeie căreia i s-a rupt tocul la un pantof. Din acest nobil motiv, cele două coţofene s-au decis să se ia la luptă cu bărbaţii până când sexul masculin va ceda, din epuizare fizică, şi va accepta egalitatea de şanse în mod necondiţionat.
Eu le-aş sugera vitezelor noastre amazoane să nu se ia la luptă direct cu bărbaţii din opoziţie, adică cu liberalii. Să nse antreneze mai întâi cu bărbaţii social-democraţi, dorohoianul-ieşean Gheorghe Nichita fiind tocmai potrivit pentru astfel de antrenamente. Omul are mai toate viciile inegalităţii de şanse: suferă de exces de virilitate, nevasta şi-a părăsit-o, amanta şi-a pălmuit-o, suferă de gelozie şi are accente de nebunie.
Dacă cele două coţofene reuşesc să-l facă pe Nichita egalul lor, atunci vor avea certitudinea că şi restul bărbaţilor din România vor accepta necondiţionat egalitatea de şanse. Desigur, există şi varianta ca ele să devină egalul lui Nichita, ceea ce le-ar uşura împlinirea dorinţei.
Dar eEu le-aş sugera să urce cu lupta şi mai sus, la şeful lor suprem Victor Ponta, şi el iute dezertor de la nevastă şi grabnic ridicător de fustă la fata lui Ilie Sârbu care l-a răsplătit cu funcţia de premier. De la înălţimea acestei funcţii ne-a promis nouă, botoşănenilor, că ne va moderniza şi drumul Botoşani – Tg. Frumos aşa cum l-a modernizat pe cel Botoşani – Suceava, făcând femeile noastre şoferiţe egale cu bărbaţii şoferi care circulă pe drumurile modernizate .
Ieri, exact când cele două coţofene ne explicau cum vor realiza ele egalitatea de şanse, de la Bucureşti ne-a venit vestea că modernizarea drumului Botoşani – Tg. Frumos s-a amânat pentru anul 2023. Curată inegalitate de şanse pentru toţi botoşănenii faţă de restul cetăţenilor ţării.
Hai coţofenelor, mergeţi la Ponta şi explicaţii cum stă treaba cu egalitatea de şanse a botoşănenilor faţă de restul lumii. Iar dacă nu sunteţi în stare s-o faceţi, măcar tăceţi dracului din gură şi nu mai împuiaţi capul botoşănenilor cu tâmpeniile voastre, că între cretinismul vostru politic şi responsabilitate bărbatului întreg la minte nu poate exista egalitate de şanse. Sunt numai incompatibilităţi ireconciliabile!
9.05.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Trucul cu tunsul
Reţeta zilei: Borş de peşte lipovenesc
Horoscopul zilei
Lumea nlu' Rotundu: Alesul Domnului
Pe Cosmin să-l schimbe cineva de pelinci
Reclamagii PSD-ului au pierdut lupta cu UPU
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Am hotarat ca problema defrisarilor ilegale sa fie discutata in CSAT
protestul de astazi este unul perfect legitim
Trebuie afumat să-i treacă de sperietură
Ioan Rotundu
Sorin Campeanu: Abonamentele profesorilor, decontate de 18 ani de autoritatile locale
Prognoza meteo pentru luni si marti
Guvernul amana pe 2017 constructia autostrazilor, dar face planuri. "Si daca plecam intr-o luna, lasam tara cu Masterplan"
Rusia invadeaza estul Ucrainei cu Rubla
Taximetristi nemultumiti de impozitarea bacsisului au protesat in fata Guvernului si Parlamentului
Stenograme dintr-o sedinta a vechiului PNL: Cum rad vechii liberali de pedelisti
Mircea Druc nu a fost lasat sa intre in Ucraina
Ministerul de Externe: Vom solicita clarificari ambasadorului ucrainean
Spagatul lui Merkel intre boicotarea paradei lui Putin si asumarea vinei germane de razboi
Caricatura zilei: Elena Udrea şi Băsescu
Botoşani: Intenţiile ascunse ale primarului Portariuc asupra Centrului vechi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă