Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21499
De la 07 Ianuarie 2003
122907148

Cele mai mari zece economii ale lumii in 2017.

  • Tara care detine un sfert din avutia planetei
  • 29 May 2017, 23:00
Economia Statelor Unite este cea mai mare din lume. Cu o valoare de 18 trilioane de dolari, reprezinta un sfert (24,3%) din avutia globala, arata cele mai recente date de la Manca Mondiala, citate de World Economic Forum.
SUA sunt urmate de China, a carei economie a ajuns la o valoare de 11 trilioane de dolari, adica 14,8% din cea mondiala. La mare distanta, locul 3 este ocupat de Japonia, cu 4,4 trilioane de dolari, adica aproximativ 6% din avutia globala.
Urmatoarele trei locuri in calsament sunt ocupate de tari europene: Germania (3,3 trilioane de dolari), Marea Britanie (2,9 trilioane de dolari) si Franta (2,4 trilioane de dolari).
India este cea de-a saptea economie a lumii, cu 2 trilioane de dolari, urmata de Italia, cu 1,8 trilioane dolari. Locul 9 este ocupat de Brazilia (1,8 trilioane de dolari) si pe 10 se afla Canada (1,5 trilioane de dolari).
Astfel, potrivit Bancii Mondiale, economia SUA este mai mare decat economiile combinate ale tarilor de pe locurile 3 si pana la 10.
La capitolul ritm de crestere, SUA nu mai sta la fel de bine. Desi China este in urma Statelor Unite cu 7 trilioane de dolari, Beijingul avanseaza intr-un ritm alert. Economia Chinei a crescut in 2016 cu 6,7%, comparativ cu cea a SUA, care a avansat cu doar 1,6%, potrivit FMI.
China a depasit, totodata, si India la ritmul de crestere anual, aceasta din urma ajungand la o crestere de 6,6% anul trecut. Economia Braziliei a fost singura din top 10 care a scazut in 2016, cu 3,5%.
In imaginea de mai jos sunt prezentate economiile lumii grupate pe continente. Blocul asiatic detine cea mai mare podere in economia lumii, cu o treime din PIB-ul global. Urmeaza continentul american, cu aproape 28% si economiile Europei, cu 21,37%. Cele trei blocuri impreuna reprezinta patru cincimi (83%) din totalul avutiei globale.
Cele mai mari economii ale lumii in 2050
Pana in 2050, clasamentul prezentat mai sus se va schimba semnificativ. Un studiu realizat de PricewaterhouseCooper ca primul loc va fi detinut de China, a carei economie creste intr-un ritm mai alert decat al celor dezvoltate.
Cu toate acestea, in prezent, analistii se tem de o eventuala prabusire a Chinei. Agentia de evaluare financiara Moody’s a retrogradat economia asiatica in aceasta saptamana, pentru prima data in ultimele trei decenii, avertizand ca sanatatea financiara a tarii sufera de pe urma cresterii datoriei si a incetinirii avansului economic.
In timp ce criza financiara din 2008 a dus in colaps economic tarile din Vest, guvernele locale din China si companiile de stat s-au imprumutat masiv pentru a construi blocuri si infrastructura, au investit in afaceri si au inflamat pietele financiare. Acest iures al cheltuielilor a avut ca rezultat o crestere semnificativa a datoriei publice, in special in randul ineficientelor companiilor-mamut detinute de stat. In consecinta, datoria Chinei a explodat la aproximativ 170% din PIB in 2016, de la 100%, in 2008.
SUA vor fi depasite si de India, care vine puternic din urma, iar pe locul al patrulea vine o supriza, si anume Indonezia. Pontrivit PwC, pana in 2050, economia Marii Britanii va fi pe locul 10, Franta va iesi din top 10, iar Italia nu se va mai regasi nici in top 20, ca urmare a avansului rapid al economiilor emergente, ca Mexic, Turcia si Vietnam.
Raportul citat mai releva si faptul ca, pana in 2050, economia lumii se va dubla, ca urmare a cresterii populatiei si a productivitatii generate de avansul tehnologic fara precedent.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Faire play evreiesc
Horoscopul zilei de 30.05.2017
Procurorii au clasat dosarul retrocedarilor ilegale care il viza pe Traian Basescu
Circulatia pe Transalpina a fost deschisa.
Accesul autovehiculelor, permis intre 07:00 si 20:00
Curtea Constitutionala discuta pe 21 iunie sesizarea PNL privind eliminarea avizului CSAT
la numirea directorului DGPI
Cele 28 de state UE au ajuns la un acord pentru modificarea regulilor de omologare a vehiculelor
Federatia Nationala a Sindicatelor APIA vor sa declanseze conflictul social:
Legea salarizarii reduce drastic salariile din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura
Exercitiu NATO de amploare in Romania.
Trafic ingreunat la finalul acestei saptamani pe mai multe drumuri nationale pentru deplasarea coloanelor militare
Iohannis pune in premiera Turcia alaturi de doua state ostile NATO:
Axa Rusia-Turcia-Iran "complica" tabloul de securitate din Marea Neagra
Cine şi cum a reuşit să ne lase fără Parcul Cornişa
Ioan Rotundu
Arta manipulării în cazul parcării de la mănăstirea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog