Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12858
De la 07 Ianuarie 2003
87404692

Centenarul Uniri sărbătorit la Călăraşi cu cântec, joc şi voie bună

  • 31 May 2018, 23:00
Aşa cum am prezentat într-un reportaj anterior, Consiliul Local şi Primăria comunei Călăraşi au organizat în zilele de 27 şi 28 mai sărbătoarea intitulată Zilele comunei Călăraşi, eveniment dedicat întâmpinării marii sărbători naţionale Centenarul Unirii..
Dacă în erportajul anterior am prezentat realizările investiţionale la nivel de comună care au dus la îmbunătăţirea condiţiilor sociale, de cultură şi civilizaţie la nivel de comună, în partea a doua a acestui reportaj voi prezenta o suită de secvenţe care pun în valoare tradiţiile culturale ale locului şi respectul de care se bucură generaţiile vârstnice din partea autorităţii locale.
Remarcabil a fost momentul când pe scena publică au urcat cele 16 cupluri care au împlinit 50 ani de căsătorie iar primăriţa comunei, Elena Vrajotis, i-a felicitat şi le-a înmânat câte un cadou. Alături de aceste cupluri a urcat şi un bătrân veteran de război care a împlinit 100 de ani, fiind născut în anul 1918, anul Unirii. Bătrânul a luptat în Al Doilea Război Mondial până la Cotul Donului şi a fost făcut prizonier de soldaţii ruşi în apropiere de Iaşi. A fost dus în munţii Urali, unde a lucrat într-o mină. Întors acasă n-a mai găsit părinţii şi nici casa în care s-a năsut, aşa că a fost primit de o mătuşă din Călăraşi.

Emoţionant a fost momentul în care nepotul familiei Rotărescu le-a cântat bunicilor, la trompetă, un cântec special dedicat lor. Bătrânii nu şiu-au oputut stăpâîni lacrimile ascultând sunetele duioase ieşite din trompeta nepotului.
Cu rădăcini în Călăraşi, contorsionista Andreea Tucaliuc a urcat pe scenă pentru a-şi răsuci trupul în forme incredibile, tăind răsuflarea sutelor de privitori. Imediat ce a coborât de pe scenă, am invitat-o la un nou interviu. Întregul său număr şi interviul realizat pot fi vizualizate dându-se clik pe imaginea de faţă.
Reportajul, care are durata de 63 de minute, va fi difuzat sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 19.00 pe Tele’M Botoşani, în cadrul emisiunii Lumea lu+ Rotundu.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din dragoste
Horoscop zilnic 1.06.2018
Renaşterea demonului roşu
Ţaţa Mincă ameninţă primarii care nu-i satisfac poftele
Centenarul Unirii pângărit din nou de unguri
Diabolic sau scelerat? Şi una, şi alta!
Lumea lu' Rotundu: Contorsionista Andreia Tucaliuc
Înscenarea morții ziaristului Arkadi Babchenko are un precedent:
Virgil Tănase, disidentul român pe care Securitatea l-a vrut mort
Tribunalul Bucureşti a decis restituirea la DNA a dosarului Microsoft 2
500 de procurori reacționează la decizia Curții Constituționale și cer respectarea independenței justiției
Catrenul săptămânii
Ludovic Orban: Constituția este încălcată chiar de Curtea Constituțională
Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie / Poporul este deasupra Curții Constituționale, este suveran
Prima reacția a DNA, după decizia CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi:
Ne exprimăm îngrijorarea față de potențiala afectare a statutului de independență a procurorilor
Normalitatea anormalităţii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.06.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă