Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
24646
De la 07 Ianuarie 2003
76662118

Centralele achiziţionate de municipalitate îşi aşteaptă beneficiarii

  • 24 November 2009, 23:00
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a anunţat ieri că au fost achiziţionate deja 31 de centrale dintr-un total de o sută pentru botoşănenii care locuiesc în afara zonelor unitare de termoficare. O parte dintre aceştia vor fi sprijiniţi de municipalitate, iar ierarhia a fost stabilită de criteriile votate în şedinţa de Consiliul Local de luna trecută.
„Este vorba de acea Hotărâre de CL care vine în întâmpinarea persoanelor din zonele care nu mai sunt în zonele unitare de încălzire, la care printr-un contract de comodat le asigurăm centrale termice pe gaz, urmând ca pe baza criteriilor stabilite de CL să facem un clasament în funcţie de nevoile din zonă. Sunt 14 cereri acum. Centralele sunt la noi în magazie, partea de instalaţie cade în sarcina fiecăruia pentru că nu le vom face noi acel dosar de cotă de gaz sau ce mai este” a precizat primarul Cătălin Flutur.
Municipalitatea a alocat 50.000 de lei pentru achiziţionarea de centrale pentru familiile defavorizate. Centralele vor fi date pe baza unor contracte de comodat, existând posibilitatea ca beneficiarii să le achiziţioneze în rate. Consilierii municipali au stabilit deja priorităţile în baza cărora vor fi ierarhizaţi beneficiarii centralelor.
Primii vor fi titularii contractelor de închiriere pentru apartamente proprietatea municipiului, aflate în administrarea Locativa, iar următorii proprietarii de apartamente care sunt beneficiari ai ajutorului social. Urmează copiii orfani de ambii părinţi, aflaţi într-o măsură de protecţie conform legii privind promovarea şi protecţia drepturilor copilului sau conform Codului Familiei, pensionarii singuri, fără copii, care au pensii sub 615 lei, alţi proprietari de apartamente aflate în afara zonelor unitare.
În funcţie de bugetul alocat şi după rezolvarea solicitărilor venite din partea primelor patru categorii de persoane, celelalte cereri vor fi analizate şi ierarhizate de o comisie. Vor fi acordate puncte pentru venitul mediu pe fiecare membru de familie, existenţa unei persoane cu dizabilităţi în familie, numărul de persoane din care este compusă familia, copiii aflaţi în plasament familial sau asistent maternal profesionist şi familiile monoparentale. Până în prezent au fost depuse 14 cereri din partea botoşănenilor care solicită o centrală termică şi se încadrează în litera legii. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Acţiunea 2012: un proiect european al naţiunii române
riscul împotmolirii în sistem
Traian Băsescu şi-a zdrobit contracandidaţii în Basarabia
Dorin Chirtoacă solicită mai multe secţii de votare pentru turul doi
2.888 este numărul alegătorilor din Grecia
Marketing marca Ioan Manolache
Ţara în care nu merită să faci nimic pentru nimeni
Ateneul Tătăraşi Iaşi pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Crap cu legume la cuptor
Cele trei dorinţe ale poliţistului
Şapca lui Iliescu
Visul lui Putin
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 25 noiembrie
Flutur îşi pregăteşte demisia
dar mai întâi curăţă partidul de balastul uman
În curând, botoşănenii din cartierul Tulbureni vor avea gaz metan
Criză, dar nu pentru drumari
Pedeliştii au dormit chefuiţi, iar pesediştii au lucrat pentru ei
Secretul puterii PSD
Ioan Rotundu
Medicii de familie vor să câştige pe seama gripei
În timp ce înregistrăm morţi, gripa a devenit secret de stat
Minivacanţa şcolară forţată va fi de fapt muncă patriotică
Numai vaccinarea ne va scăpa de gripă
Tradiţia de a se căsăpi între ei este respectată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă