Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11437
De la 07 Ianuarie 2003
79801008

Centru de consiliere la Şcoala Specială

  • 27 September 2007, 23:00
Centrul de consiliere pentru educaţie inclusivă a fost înfiinţat la nivelul Şcolii Speciale Botoşani în cadrul proiectului de granturi "O şcoală pentru toţi". Deschiderea oficială a Centrului a avut loc ieri, cu participarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Botoşani, vicepreşedintele Marcela Lozneanu, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, directorul adjunct Cecilia Spătaru şi reprezentanţi ai şcolilor partenere în proiect. În cadrul Centrului de Consiliere pentru Educaţie Inclusivă (CCEI) cei patru profesori de psihopedagie specială de la Şcoala Specială desfăşoară activităţi de consiliere individuală şi de grup în domeniul educaţiei inclusive.
Aceste activităţi au drept scop creşterea gradului de incluziune a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale. "Duminică vom demara activităţile de formare a cadrelor didactice care se ocupă de copiii cu cerinţe educative speciale din şcolile implicate în proiect, precum şi a părinţilor, asistenţilor educaţionali şi directorii celor trei şcoli partenere. Cursurile se vor desfăşura pe parcursul a trei luni de zile cu o frecvenţă de zece ore lunar", a declarat Aurel Răileanu, directorul Şcolii Speciale Botoşani.
Beneficiarii centrului sunt în primul rând elevii cu cerinţe educative speciale incluşi în proiect, părinţii acestora, cadrele didactice. La centru activitatea se va desfăşura în regim de voluntariat timp de trei luni de zile. Adina Cical, coordonatorul proiectului, a afirmat că proiectul susţine că proiectul susţine integrarea şcolară şi profesională a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a celor din sistemul de protecţie specială.
Astfel, se vor desfăşura o serie de servicii educaţionale complexe centrate pe nevoile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Aceste servicii sunt de consiliere ce se realizează în cadrul centrului. prin intermediul Casei Corpului Didactic se va organiza un curs de formare a cadrelor didactice care lucrează cu elevii cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă. la cursul de formare vor participa câte 15 cadre didactice care lucrează direct la clasă cu copilul, cu CES, din Şcolile nr. 3, 14 şi 16.
La aceste cursuri vor participa şi câţiva părinţi care au copii cu CES. În urma derulării acestui proiect se doreşte îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor cu CES, creşterea interesului părinţilor pentru educaţia propriilor copii şi îmbunătăţirea relaţiilor şcoală-elevi-comunitate. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Furturi de miliarde de lei la cooperativele de credit
Dan Diaconescu plăteşte 100 milioane lei ora de scandal
Un italian şmecher, bagă în pământ bani negri şi-i scoate albi
culmea, îi merge şi ştie să dea cu tifla autorităţilor române
Scandal în PSD pe seama listei la europarlamentari
scrisoare deschisă
Prilej de afacere pentru unele conduceri de şcoli
Daniela Vlădescu şi Daniel Buzdugan invitaţi la Botoşani
Au fost sensibilizaţi de copiii cu sindromul Down
Prefectul Sorescu a găsit soluţia WC-urilor din şcolile săteşti
Prefectul vrea să-i disciplineze pe constructori
Noi ajutoare pentru Tecuci
Prefectul vrea, dar cei de la Drumuri Naţionale se codesc
CJ refuză recepţia şcolilor reabilitate după inundaţiile din 2005
Se reiau demersurile pentru achiziţionarea pianului de concerte
Problema pensionarilor de pe fosta platformă industrială greu de rezolvat
Peste 30 de primării amendate de Garda de Mediu
Amenzi de peste 10 mii lei aplicate agenţilor economici
Începe sezonul virozelor
Batjocoriţi, asistenţii comunitari îşi iau lumea în cap
Sindicaliştii vor salariul minim de 700 lei
Parfum de femeie
Horoscop
Cumpără cu banii jos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă