Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18466
De la 07 Ianuarie 2003
122878533

Centru de informare şi consiliere pentru şomeri de peste 45 de ani

  • 23 November 2007, 23:00
Ieri s-a deschis la Botoşani în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă primul Centru de informare şi consiliere profesională privind cariera pentru şomerii de peste 45 de ani. Centrul a fost deschis în cadrul unui proiect transfrontalier intitulat Stimularea atitudinii active prin promovarea principiului "Ajute-te singur!" derulat în parteneriat cu Centrul de Formare şi Ocupare a Forţei de Muncă din Hliboca, regiunea Cernăuţi din Ucraina.
Cu ocazia deschiderii Centrului, ieri AJOFM a găzduit vizita reprezentanţilor localităţii Hliboca implicaţi în desfăşurarea proiectului. Astfel, printre invitaţii din Ucraina au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Raional Hliboca, Traian Beca şi directorul Centrului de Formare şi Ocupare a Forţei de Muncă, Silvian Boica.
La nivelul judeţului Botoşani sunt înregistraţi în baza de date a AJOFM peste 2000 de şomeri cu vârsta peste 45 de ani, dar numai 250 fac parte din grupul ţintă al proiectului. Potrivit managerului proiectului, Cristina Furtună, şomerii incluşi în grupul ţintă au fost selectaţi din localităţile în care rata şomajului e destul de mare. "Ideea a fost să deschidem o cale de comunicare cu cei din Ucraina şi proiectul nostru să devină un model de bună practică. Vom pune un accent foarte mare pe persoanele de la sate pe care le vom consilia cu ajutorul punctului mobil" a precizat Cristina Furtuna.
În finalul proiectului beneficiari vor fi atât cele două instituţii, cât şi agenţii economici din mediul urban şi rural care au astfel posibilitatea să găsească forţa de muncă prin accesarea paginii web a proiectului. De asemenea, de pe urma proiectului vor avea de câştigat şi familiile persoanelor consiliate prin creşterea nivelului de trai ca urmare a integrării pe piaţa forţei de muncă a beneficiarilor proiectului.
Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a îmbunătăţi situaţia socială a grupului ţintă prin orientare, reorientare profesională şi creşterea accesului pe piaţa muncii. Proiectul reprezintă o alternativă în creşterea şanselor de ocupare a persoanelor peste 45 de ani supuse riscului marginalizării din ambele părţi ale graniţei. Tot în cadrul acestui proiect, în cursul săptămânii viitoare va fi lansată şi o broşură intitulată "Ajută-te singur!". Pe lângă Centrul de informare şi consiliere profesională privind cariera, în cursul zilei de astăzi vor mai fi deschise încă două, unul la Săveni şi altul la Dorohoi. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Magistrala de gaz Hârlău - Botoşani, între realitate şi ţeapa deceniului
Stomatologul Feodorov a plecat în concediu lăsându-şi pacienţii cu gura căscată
Un botoşănean a cumpărat o vioară mută
Concert pentru dorohoieni
Mult trâmbiţatul accelerator s-a dus pe apa sâmbetei
banii pentru accelerator au ajuns la Munteanu, amicul lui Oprişanu
Pro Democraţia îi va examina pe preşedinţii secţiilor de votare
Secţia specială de votare pentru deţinuţi
Este căutată minora Marinica, dată dispărută de câteva zile
Circulaţie interzisă în două intersecţii
Ciorbă de pui şi legume de toamnă
Matematica femeii
Horoscop
Anunţ important
Prefectul a inaugurat sediile de Poliţie de la Hlipiceni şi Răuseni
Primarul Flutur cere parlamentarilor să nu vitregească bugetul local
Luptă aprigă în adjudecarea reabilitării Centrului Istoric
CNI va finanţa finalizarea Sălii Polivalente
Încă 120 de locuinţe sociale vor fi construite în Botoşani
Pentru suspendarea Feliciei Mihai, Alexandru vrea argumente
Directorul Pricopi anunţă schimbarea în bine a cimitirelor
Consilierul Alexandru vrea să-i înveţe carte pe poliţişti
”Un grav deficit de democraţie”
Românul şi floarea din colţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog