Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13583
De la 07 Ianuarie 2003
78502413

Centrul Vechi păzit de jandarmi

  • 10 September 2014, 23:00
În perioada 11 – 14 septembrie a.c., lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor executa activităţi specifice în vederea menţinerii unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică în Centrul Vechi al municipiului Botoşani, pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de organizarea ,,September Fest”.
În cele patru zile ale manifestărilor publice, 120 de jandarmi, împreună cu efective de poliţişti, poliţişti locali şi pompieri, vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor participanţi la această manifestare, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.
Jandarmii, împreună cu celelalte forţe participante, vor acţiona pentru prevenirea infracţionalităţii şi descurajarea faptelor antisociale de natură contravenţională, acţionând
cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate , precum şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte antisociale în Centrul Vechi şi în apropierea acestuia, în vederea luării măsurilor prevăzute de lege.
Deoarece la această manifestare se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Botoşani face urmatoarele recomandări:
cetăţenii să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală; la lăsarea întunericului, deplasarea spre domiciliu să se facă prin locuri bine iluminate, în grup, evitând compania persoanelor necunoscute; să evite implicarea în discuţii în contradictoriu care pot escalada în acte de violenţă şi acorde sprijin forţelor de ordine, la solicitarea acestora, pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.
Pentru sesizarea faptelor antisociale care îi afectează în mod direct sau la care sunt martori, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze în mod direct la jandarmii şi poliţiştii prezenţi la faţa locului.
Dacă acest lucru nu este posibil în acel moment, sfătuim participanţii să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, pentru ca intervenţia forţelor de ordine să se producă într-un timp cât mai scurt şi să aibă efectul scontat . (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ulrima vrăjitoare
Horoscopul zilei
Franta recunoaste ca nu va atinge tinta de deficit pentru 2015
Basescu are obligatia sa spuna cine este ofiterul acoperit din cursa prezidentiala
Cazanciuc, despre plangerea lui Iohannis la DNA impotriva lui Dragnea
Fasolea si lamaile s-au scumpit ata de mult, incat au tras in sus rata inflatiei in august
Dupa doua decenii de cautari, Hubble a gasit steaua companion a unui tip rar de supernova
O turma de capre a "invadat" o statie de metrou din Spania
Victor Ponta: Procesul electoral se va realiza corect
Nu a fost niciodata nici cea mai mica problema cu alegerile de cand e acest Guvern
Polonia primeste mai putine gaze naturale din Rusia, incepand de luni
Fluxurile au scazut cu 24%. Ucraina acuza o manevra impotriva sa
Cat de important este portofoliul politicii regionale obtinut de Romania in viitoarea Comisie Juncker
Mănăstire într-un picior, spune Băsescu cine-i?
Ioan Rotundu
Mesajul încifrat al protopopului Leonte
Ioan Rotundu
Optzeci de apartamente vor fi reabilitate termic în perioada următoare
Primarul Portariuc vrea Ziua Zilelor Deschise la Cornișa
Botoşani: Baronul de Văculeşti se opune sărbătoririi atestării documentare a localităţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă