Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14358
De la 07 Ianuarie 2003
112836204

Centrul de Agrement de la Cornişa va fi gata peste doi ani

  • 27 May 2008, 23:00
Zona de Agrement Cornişa, o investiţie de amploare pe care executivul a accesat-o, cu finanţare europeană, este planificată a fi finalizată până în 2010, potrivit celor declarate de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. Doar partea de proiectare şi studii geologice, asigurată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice, ajunge la 23 miliarde lei vechi.
Primarul Flutur susţine că important este şi parteneriatul public care se va face cu agenţii economici pentru partea de terase şi restaurante fiindcă se vor crea astfel noi locuri de muncă. „Proiectul va fi gata în luna august, aşa încât în septembrie putem avea finanţarea. Lucrările nu sunt de mare anvergură. Ne dorim în 2010 ca Centrul de agrement să fie finalizat în totalitate. Dar, fiindcă lucrăm în etape, este posibil ca în cursul anului viitor cel puţin bazinele de înot să fie gata. E punctul nevralgic al Botoşaniului”, a specificat primarul Flutur. Proiectul presupune două bazine olimpice, unul acoperit şi unul descoperit, un ştrand pentru copii şi o zonă de agrement cu tobogane.
Municipalitatea a avut de ales dintre două variante, puse la dispoziţie de proiectanţi, optând pentru cea în urma căruia nu va trebui tăiată o pădurice din zonă. Semn că edilii botoşăneni au respect şi pentru mediul înconjurător. Centrul de agrement va fi încercuit cu gard, activitatea urmând să fie concesionată în întregime unei firme private. La fel ca în alte Centre de Agrement, intrarea se va face cu plată, pe tot parcul. „Va fi o zonă apreciată nu doar de botoşăneni, ci şi de dorohoieni, suceveni şi de turiştii care vor veni în zona de Nord Est a României. De aceea sunt prevăzute şi locuri de cazare în proiect. Chestia de noutate este că nu va fi folosit doar vara. Atâta timp cât avem pârtia de schi, pista de săniuş, patinoarul, zona va fi frecventată şi în perioada de iarnă”, a mai adăugat Cătălin Flutur.
Centrul de Agrement Cornişa va mai cuprinde şi un montagne Rousse, terenuri de tenis şi multe alte obiective de interes turistic. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXIII)
(Ioan Rotundu)
Ministrul Nicolaescu a fost generos în laude
Cum au fost lecuiţi de grevă distribuitorii de medicamente
A rezistat ispitei banului
Ioan Rotundu
Pe amatorii dornici de extinderi ilegale îi paşte închisoarea
Numele revoluţionarilor care vor primi hectarul de teren
WC –uri ecologice pentru uz public
În trei zile Bulevard „Eminescu” va fi redat circulaţiei
Este drăguţă, are 30 de ani şi vă face o invitaţie
Ţărăniştii vă invită la vot
Program Tele'M Botoşani miercuri, 28 mai
Are o maşină care seamănă cu Speedy Gonzales
Bestiarul extremiştilor europeni
40.000 de euro pentru un forum inutil
Ar putea fi şi David Kramer omul ruşilor?!
Horoscop
Logică avocăţească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă