Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11869
De la 07 Ianuarie 2003
108428717
Cenzură pentru bani!

Bani grei băgaţi în televiziuni de către Roşia Montană Gold Corporation

  • se va lăsa populaţia prostită de publicitatea din televiziuni?
  • 4 September 2013, 23:00
Miercuri, 04 Septembrie 2013 București, România/Romanian Global News Protestele împotriva exploatării de la Roșia Montană, a readus în discuție influența RMCG asupra presei și a televiziunii. Stațiile de știri au reflectat diferit evenimentul (pe România TV și pe Antena 3, subiectul a fost ocolit), scrie www.paginademedia.ro, preluat de Romanian Global News.
Pe site-ul EVZ, știrea a stat puțin pe Home Page, apoi a căzut, un loc mai important având studiul care arăta că românii sunt pentru proiectul RMCG. Pe site-ul Adevărul, știrea despre protest putea fi găsită doar cu motorul de căutare al paginii.
Paginademedia.ro prezintă, situația reclamelor din acest an difuzate de posturile de televiziune. Niciuna dintre marile televiziuni, nici postul public, nici stațiile de știri nu au fost ocolite.
Roșia Montană Gold Corporation a difuzat pe posturile TV, numai în acest an, peste 3.000 de spoturi și inserții publicitare. Ce televiziuni au avut reclame de la RMCG?
După numărul de reclame difuzate, două posturi sunt la distanță în capul listei:România TV și B1. Numărul mare de reclame nu înseamnă că au fost primele și la încasările în bani. Pe de o parte, publicitatea este proporțională cu audiența (cele două posturi nu sunt, după acest criteriu, în "prima ligă"). Pe de altă parte, prețul pentru o reclamă clasică este mai mare decât costul unei inserții de la sfârșitul unei rubrici sponsorizate.
Cele mai multe reclame din acest an, aproape jumătate, au fost difuzate de România TV. Pe postul deținut de Sebastian Ghiță au rulat 1.382 de reclame sau inserții cu sigla RMCG.
B1 TV a avut aproape 1.200 de reclame pentru proiectul de la Roșia Montană. Explicația numărului mare de pe cele două canale: România TV și B1 au avut mai multe rubrici sponsorizate de Roșia Montană Gold Corporation, la finalul cărora apărea sigla RMGC.
După România TV și B1, celelalte televiziuni au avut mult mai puține reclame de la RMCG. Realitatea TV, de exemplu, a avut aproximativ de zece ori mai puține spoturi pe post decât România TV.
Câteva zeci de spoturi au fost și pe Pro TV, Antena 3, Antena 1 și Kanal D, canale cu o audiență de câteva ori mai mare decât România TV și B1. Și principala stație publică, TVR 1, a avut reclame de la RMGC.
Numărul de reclame sau inserții publicitare pentru Roșia Montană Gold Corporation difuzate de posturile TV în acest an:
Un tabel și câteva cifre seci, dar mai mult decât relevante, arată dezinteresul posturilor de televiziune față de manifestațiile împotriva exploatării de la Roșia Montană. Duminică seara, câteva posturi au înregistrat zero pe linie în acoperirea evenimentului.
O monitorizare făcută de agenția Media Image, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, vorbește de la sine: nicio știri pe România TV, nicio știre pe Antena 1, nicio știre pe Prima TV, niciuna pe Antena 3.
Toate posturile din acest tabel, cu excepția Digi24 au difuzat, în acest an, reclame pentru proiectul RMCG
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Modern Calor - Comunicat umplere instalaţii
Bancul zilei: Compunerea Ilenuţei
Vladimir Putin nu exclude participarea Rusiei la un atac militar
Ministerului Agriculturii vrea să blocheze vânzarea terenurilor către străini
proprietatea de terenuri agricole in extravilan pe persoana fizica nu poate depăşi 100 ha
Alexandria Librării deschide prima librărie din Botoşani (P)
Carrefour aplică noul TVA de 9% la pâine şi făină şi ieftineşte suplimentar preţul (P)
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunţi primăria să aibă grijă de copiii tăi
O pastilă digitală capabilă să transmită mesaje din interiorul organismului
A descoperit un tezaur cu 47.000 de monede otomane de argint
Regrete PSD-oiste după guvernarea PDL
Ioan Rotundu
Condiții preferenţiale maternitate contra unei sume modice
Şantierele şi plăţile restante de la şcoli s-au înjumătăţit
Maternitate de lux la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă