Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3357
De la 07 Ianuarie 2003
68391293

Cerere de ridicare a restricţiilor impuse românilor în Marea Britanie

  • 25 April 2008, 23:00
Un raport publicat joi de organizatia Work Foundation afirma ca economia britanica a profitat din plin in ultimii 10 ani de pe urma nivelului ridicat al imigratiei. In acest context, organizatia solicita ridicarea restrictiilor impuse la angajare pentru romani si bulgari, transmite BBC preluat de Romanian Global News. Potrivit raportului realizat de Work Foundation, migratia a fost unul dintre factorii fundamentali care a permis mentinerea ratei inflatiei si a dobanzilor la un nivel scazut. Documentul mai afirma ca economia a crescut constant deoarece lucratorii veniti din strainatate au alimentat permanent sectoarele cu deficit cronic de personal. Organizatia este prima care cere in mod public ridicarea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor. Work Foundation crede ca guvernul britanic ar trebui sa respecte libertatea de miscare a cetatenilor in interiorul Uniunii Europene si sa permita lucratorilor din cele doua tari balcanice sa se angajeze legal, chiar daca perspectivele de crestere economica pentru Marea Britanie nu mai sunt atat de optimiste ca in trecut. Concluziile organizatiei Work Foundation - un grup de cercetare patronat de Printul Philip - contrasteaza evident cu cele ale raportului emis de Camera Lorzilor luna trecuta.
Documentul respectiv conchidea ca nu exista probe care sa ateste teoria guvernului cum ca imigratia incurajeaza cresterea economica. Comitetul Camerei Lorzilor mai afirma ca standardul de viata al populatiei nu creste de pe urma imigratiei si propunea introducerea unui numar limita de imigranti care pot fi acceptati anual in Marea Britanie. Work Foundation mai ataca si o alta concluzie a raportului precedent, aceea ca imigratia conduce la salarii mai scazute sau la somaj in randul localnicilor.
Autorul raportului de joi, David Coats, sustine insa ca guvernul britanic poarta totusi o parte de vina, deoarece a pierdut controlul asupra acestei chestiuni si nu a transmis populatiei o imagine reala a beneficiilor imigratiei. Apelul Work Foundation survine intr-un moment in care numeroase consilii locale din Marea Britanie se plang de lipsa de fonduri si afirma ca imigratia, chiar daca aduce beneficii economice, produce probleme sociale, deoarece sistemele de asigurari de sanatate si cel de educatie sunt suprasolicitate. De cealata parte, patronatele britanice avertizeaza ca nu pot sa recruteze suficienta forta de munca necalificata, in special pentru sectorul agricol, chiar daca Romania si Bulgaria primesc 20 de mii de locuri de munca alocate anual de guvernul britanic. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Cadoul soţiei
Program Tele'M Botoşani
Comentariul comentariilor (CIV)
(Ioan Rotundu)
De Paşte, românul şi morcovul
Jandarmi angrenaţi în misiumi de ordine publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşte
Două tragedii în rândul muncitorilor români din Italia
Elisabeta Lipa a luat Oscarul canotajului
DSV, OJPC şi Poliţia si-au unit forţele pentru a-i dovedi pe comercianţi
ISJU va fi aproape de oameni, în seara de Înviere
Deţinuţii vor putea participa la Învierea Domnului
Cu dubiţa, la furat cărămizi
Se anunţă noi locuinţe sociale
Codreanu susţine că se va lua la trântă serios cu Conţac
Încă o promisiune pentru Casa Sofian
Peremiştii vor alegeri în fiecare an
Memoria Petronelei, mijloc de campanie electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă