Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
47257
De la 07 Ianuarie 2003
97692685

Cererea de urmarire penala a lui Ponta in Camera Deputatilor

  • 5 June 2015, 23:00
Comisia Juridica are un termen maxim de 14 zile pentru intocmirea raportului/ Ponta, acuzat de trei infractiuni de conflict de interese; referatul are 1200 pagini Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis vineri catre Comisia Juridica scrisoarea procurorului general Tiberiu Nitu privind cererea de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru trei infractiuni de conflict de interese, insotita de referatul care continte circa 1206 de pagini. Comisia are potrivit regulamentului un termen maxim de 14 zile pentru intocmirea raportului, care va intra "de indata" in plen.
Secretarul BP a explicat ca luni dimineata biroul acestei comisii se va intruni pentru ca tot luni sa prezinte Biroului Permanent calendarul intocmirii acestui raport. Victor Ponta si avocatii sai au dreptul sa vina sa isi consulte dosarul. Potrivit regulamentului, dupa ce raportul este gata exista un termen de cinci zile pana cand acesta trebuie sa intre in plen.
Redam integral scrisoarea procurorului general Tiberiu Nitu:
"In temeiul art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 311 alin. 1 Cod de procedura penala, art. 305 alin. 4 Cod procedura penala, art. 12 si art. 19 din Legea nr. 115/1999 si decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008,
In vederea formularii cererii de efectuare a urmaririi penale fata de PONTA VICTOR-VIOREL, prim-ministru al Romaniei si actual membru al Camerei Deputatilor, pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, prev. de art. 253 Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal (doua infractiuni) si art. 301 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (o infractiune cu doua acte materiale), in final cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.
Atasam referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, precum si copii ale materialului probator din dosarul nr. 122/P/2012 cu privire la faptele descrise in cuprinsul referatului, respectiv 5 volume (vol. 1 - 102 file; vol.2 - 304 file; volr.3 - 79 file; vol. 4 - 514 file; vol 5 - 207 file). "
Decizia in plen se ia cu majoritate simpla (jumatate plus unu din deputatii prezenti), cu conditia existentei cvorumului de sedinta - sa fie prezenti 194 de deputati.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cadou pentru nevastă
Reţeta zilei: Dovlecei la grătar cu brânză de oaie şi mentă
Horoscopul zilei
Poza penala a varfului PSD si a familiei Ponta
Victor Ponta refuza sa-si dea demisia
Am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita
Ponta, pleaca si tine minte: Statul nu mai sunteti voi!
Caricatura zilei: Oprescu şi şpaga
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 5.06.2015
Papa Francisc, in vizita fulger la Sarajevo pentru a pleda in favoarea coexistentei pasnice
Lumnea lu' Rotundu: Căpşunarii
Botoşani: No Şova, altul este motivul eliminării lui Ponta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă