Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20154
De la 07 Ianuarie 2003
112744762

Cereri pentru afaceri pestriţe în Centrul vechi

  • 27 March 2013, 23:00
Oferta Primăriei Botoşani de a închiria spaţiile libere din Centrul vechi al Botoşanilor în scopuri comerciale, cu numai un euro chirie lunară, a trezit interes. Aşa se face că s-au primit vreo 20 de solicitări pentru a se deschide fel de fel de afaceri.
Patronul Păstrăvăriei de la Orăşeni Deal vrea să deschidă un restaurant de pescărie. A mai fost pe vremuri, când şef de restaurant era Aurel Odaciuc, numai că pe atunci localul a funcţionat perete-n perete cu Hotelul Rareş, de unde-i veneau clienţii. Acum spaţiul respectiv este privat.
Un grec vrea să deschidă o tavernă ca în Grecia, cu farfurii sparte la miez de noapte pe ritm de Zorba Grecul. Da, dar taverna nu se pretează la etaj sau chiar la parter. S-ar preta unde a fost crama, numai că acum spaţiul aparţine preoitului Teodor Candrea.
Se spune că un italian vrea să deschidă un local cu produse italieneşti. S-au cam săturat botoşănenii de pizza lor făcută cu alimente pline de E-uri. S-ar putea ca italianul să ia plasă, dar cum chiria va fi un euro, paguba va consta doar în amenajarea localului.
Se aude şi de o cafenea literară. Cel care vrea să iniţieze aşa ceva să ia legătura cu Ion Ilie, cel care a avut o astfel de cafenea la Casa Cărţii. Cu scriitorii şi oamenii de cultură nu câştigi nici de sare la scrumbie. Apoi, cafeneaua literară pusă în calea ţiganilor s-ar repeta scena din Ţiganiada lui Budai deleanu, când ţiganii stăteau în urma şirului de luptători pentru a nu scăpa din ochi carele cu bucate. Când comandantul a mutat carele în faţa armatei şi ţiganii s-au grăbit să fie în fruntea… bucatelor. Nici ţiganii nu vor roi pe lângă cafenea, că de la oamenii de cultură ei ştiu că nu se pot pricopsi.
“Vor fi stabilite nişte criterii pentru cei care vor ocupa spaţiile. În primul rând este vorba de experienţă similară de succes, de valoarea investiţiei, un potenţial număr de locuri de muncă create, despre caracterul inedit al afacerii, despre durata estimată a lucrărilor de amenajare. Principalele elemente sunt experienţa similară de succes şi locurile de muncă nou create”, a precizat Viorel Iliuţă, viceprimarul municipiului Botoşani. Şi mai completăm noi, solicitanţii să treacă mai întâi pe la sediul PSD din Botoşani. Le explică Gheorghe Vâzdoagă ce au de făcut. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ungurească
Gastronomie: Ficat cu unt şi lămâie ( a la meuniere)
Efectele crizei financiare în Europa: a crescut rata de sinucideri şi de boli rare
a scăzut numărul de accidente rutiere
În ţară situaţia este dezastruoasă
dacă vom plăti salariile şi pensiile, să fim fericiţi!
Mă mut cu cortul acolo şi tot o termin
O porţiune din Zidul Berlinului a fost demolată în creierii nopţii
Botoşani: Consilierii municipali chemaţi, astăzi, să legalizeze o măgărie
Cipru kaput, urmează România
Ioan Rotundu
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Azi, Carrefour deschide în cadrul Mall un supermarket
Mult contestatul Mihai Sârbu rămâne director
Botoşani: Primăria a făcut o afacere proastă, dacă nu cumva dubioasă
Oferta primarului Portariuc a prăbuşit chiriile din Centrul vechi
spaţiile proprietate privată sunt părăsite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă