Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13889
De la 07 Ianuarie 2003
122873956

Chef de Crăciun cu etnobotanice

  • 27 December 2012, 23:00
Adolescenţii găsesc în continuare etnobotanice pentru chefuri, chiar dacă acestea nu mai pot fi comercializate în magazinele româneşti. Cu un caz grav s-au confruntat în ultimele zile medicii pediatri botoşăneni, în atenţia cărora a ajuns un elev de 17 ani.
Acesta a fost adus la spital în stare de comă, familia fiind cea care a sunat la serviciul de urgenţă după ce băiatului i s-a făcut rău când a revenit de la o petrecere cu mai mulţi colegi.
Cadrele medicale spun că băiatul ar fi combinat etnobotanice cu alcool, această combinaţie aducându-l într-o stare destul de gravă. „Iniţial i s-a acordat primul ajutor la Pediatrie, dar apoi s-a decis transferul la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi”, a declarat un cadru medical de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean „Mavromati.
Medicii botoşăneni au atras atenţia recent că deşi „magazinele de vise” s-au închis, consumatorii produselor interzise găsesc de unde să îşi procure în continuare ierburile. Altfel nu se explică faptul că de la începutul acestui an pe mâinile medicilor botoşăneni au ajuns 16 tineri care au avut nevoie de îngrijiri medicale după chefuri de la care nu au lipsit etnobotanicele.
Pe lângă cei care au avut nevoie de asistenţă medicală, nimeni nu ştie câţi consumatori de etnobotanice mai sunt în judeţ.
„Sunt, în general, tineri cu vârste de la 18 la 30 de ani. Au ajuns la spital cu agitaţie, anxietate, tahicardie (accelerare a bătăilor inimii)”, spune Petrică Rădăuceanu, medicul şef al Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean „Mavromati”.
Ministerul Sănătăţii a solicitat recent o situaţie a numărului de cazuri înregistrate la unităţile de urgenţă iar medicii botoşăneni au raportat 16 pacienţi care s-au prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi, UPU „Mavromati” sau la Urgenţele de la Pediatrie. Nu este mult faţă de avalanşa de cazuri care se înregistra cu câţiva ani în urmă, dar nici nu au dispărut consumatorii, semn că marfă pe piaţă încă mai există.
Cei mai mulţi dintre tinerii ajunşi la serviciile de urgenţă pentru îngrijiri medicale au declarat că au consumat etnobotanicele la chefuri. Şi, pe deasupra, la acele chefuri nu au lipsit nici băuturile alcoolice, combinaţia finală aducându-i la spital. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru insomnie
De la lovituri cauzatoare de moarte la omor calificat
Distracţia Primăriei Botoşani din noaptea de Revelion
Anul 2013 semne bune are pentru medicii de familie
Dorohoi: Spitalul municipal îşi completează echipa de conducere
Furturile în şcoli, combătute cu materiale informative
Crăciun înflăcărat pentru pompierii botoşăneni
Pensionarii se înghesuie la Revelionul primăriei
Mitropolia Iaşi nu vrea cimitir privat la Botoşani
cerinţa Mitropoliei este împotriva libertăţii mediului de afaceri
Cacealmeaua lui Ponta cu demiterea : Macaleţi rămâne prefect
Drăguşeni : Anul 2013 începe cu alegerea primarului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog