Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
28359
De la 07 Ianuarie 2003
74998399

Chitoiu (ALDE): Toate institutiile publice au un numar supradimensionat de personal;

  • exista spatiu pentru reduceri/ Proiectele mari de investitii - autostrazi, linii CFR - finantate prin parteneriate cu bancile de investitii
  • 27 October 2017, 23:00
Secretarul general al ALDE, Daniel Chitoiu, a declarat vineri, la Bistrita, ca institutiile publice au un numar prea mare de angajati si ca exista spatiu pentru efectuarea unor reduceri de personal. Chitoiu a mai declarat ca, la nivelul coalitiei de guvernare, se discuta despre realizarea unor parteneriate cu bancile de investitii si dezvoltare, pentru a obtine finantare pentru marile proiecte de investitii de tipul autostrazilor si al liniilor CFR.
"Sunt foarte multe institutii publice care au un numar supradimensionat de personal si interesul nostru este de a mentine actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajari decat acolo unde exista strictul necesar si acolo de unde pleaca persoane din sistemul public si este obligatorie incadrarea pe posturile respective, ca nu se poate desfasura activitatea", a spus Chitoiu, potrivit Agerpres.
Rugat sa dea exemple de institutii publice unde personalul este supradimensionat, Chitoiu a spus ca situatia se regaseste in toate institutiile bugetare.
"Toate institutiile publice (au un numar supradimensionat de personal - n..r). Daca mergem in orice institutie publica la nivel central, va spun eu ca, din 100 de angajati, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci exista spatiu de reducere a numarului de personal in orice institutie. Trebuie facut un audit de catre fiecare ordonator principal de credite pe institutiile centrale si din subordine si in mod cert se poate reduce numarul de personal din institutiile bugetare", a precizat liderul ALDE.
Chitoiu este de parere ca ar trebui limitate sau reduse cheltuielile de personal in sistemul bugetar, iar sumele economisite sa fie redirectionate catre investitii. O alta sursa de economisire ar fi, in opinia secretarului general al ALDE, achizitiile centralizate in domeniul cheltuielilor materiale.
"Sper ca Guvernul sa fie in masura, anul viitor, sa poata sa faca achizitii centralizate, mai ales la nivelul ordonatorilor de credite care au si structuri in teritoriu, pentru ca nu poti sa faci achizitii de acelasi tip de mijloc fix sau obiect de inventar la preturi diferite in judete diferite", a spus Chitoiu.
Fostul ministru de Finante a mai spus ca, la nivelul coalitiei de guvernare, se discuta despre realizarea unor parteneriate cu bancile de investitii si dezvoltare, pentru a obtine finantare pentru marile proiecte de investitii de tipul autostrazilor si al liniilor CFR.
"Nu va ascund faptul ca in cadrul coalitiei, in ultimele intalniri, am luat in discutie ca proiectele mari de investitii, care nu au alocate finantari din bugetul de stat si din fondurile europene, sa le putem face cu bancile mari de investitii, plecand de la Banca Mondiala, Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. Sunt proiecte mari, cum ar fi autostrazile si liniile CFR, care nu pot fi finantate si nu putem sa ne incadram in bugetul de stat si, de asemenea, nu au alocari pe Masterplanul de Transport din fondurile europene si atunci, in parteneriat cu aceste banci mari de investitii si de dezvoltare, sa putem sa ducem la bun sfarsit aceste proiecte mari, pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare si nu numai", a spus Chitoiu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viktor Orban cere serviciilor sale secrete sa dezvaluie reteaua prin care "imperiul" lui George Soros loveste in Ungaria
Guvernul Republicii Moldova a scos la vanzare compania care detine gazoductul Iasi-Ungheni
Dan Diaconescu obtine o prima decizie in instanta de liberare conditionata din inchisoare
Orban: Respingem aberatiile fiscale prezentate de ministrul Finantelor.
Vom sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constitutionala
BNS cere Ministerului de Finante sa explice public decizia de a transfera in sarcina salariatilor povara asistentei medicale
Influent ziar polonez: Visegrad abia mai exista,
Cehia si Slovacia au tradat in chestiunea lucratorilor detasati, Ungaria a tradat in probleme de securitate
Parlamentul Cataloniei a votat independenta fata de Spania
\Senatul spaniol a votat, la scurt timp, ca Madridul sa preia controlul direct al regiunii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.10.2017
Bancul zilei: Din gândirea filozofică a lui Dalai Lama
Horoscopul zilei de 28.10.2017
Catrenul săptămânii
Lumea lu' Rotundu: Veteranul şi autorităţile
Un eveniment omagial politizat excesiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă