Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10181
De la 07 Ianuarie 2003
122582120
Christine Lagarde:

Economia globală se redresează

  • rămân riscurile datoriilor ridicate şi preţul petrolului
  • 18 March 2012, 23:00
Economia globala nu se mai afla in stare critica, iar statele din zona euro si SUA dau semne de stabilitate, insa anumite riscuri raman, cele mai importante fiind datoriile ridicate ale statelor dezvoltate si pretul petrolului, a declarat seful FMI Christine Lagarde, potrivit Reuters.
"Poate ca economia globala este pe o traiectorie de revenire, dar nu este prea mult spatiu de manevra si nu este loc pentru greseli", a declarat Lagarde la Beijing, la China Development Forum.
Lagarde a afirmat ca au inceput sa apara semne de stabilizare datorita masurilor luate in urma crizei financiare mondiale.
Ea considera ca indicatorii economici din SUA arata ceva mai bine, iar UE a facut un pas important spre rezolvarea crizei datoriilor de stat, prin aprobarea celui de-al doilea acord de asistenta externa pentru Grecia. "Datorita acestor eforturi colective, economia mondiala a facut un pas inapoi de la marginea prapastiei si avem motive sa fim mai optimisti.
Totusi, optimismul nu trebuie sa ne induca un sentiment fals de siguranta. Exista inca riscuri economice si financiare majore cu care trebuie sa ne confruntam", a avertizat directorul general al FMI.
Lagarde a facut referire la sistemul financiar fragil, afectat de nivelul ridicat al datoriei publice si private din tarile dezvoltate, ca principal risc pentru stabilitatea economica mondiala, notand ca necesarul de finantare si refinantare pentru acest an din sectorul public si sectorul bancar din zona euro reprezinta aproximativ 23% din PIB.
"In al doilea rand, pretul ridicat al petrolului devine o amenintare pentru cresterea economica globala. In al treilea rand, exista un risc tot mai mare ca activitatea economica din statele emergente sa incetineasca pe termen mediu", avertizeaza seful FMI.
Oficialul a adaugat ca problema somajului in randul tinerilor trebuie rezolvata, iar statele dezvoltate trebuie sa pastreze o politica fiscala echilibrata, sa continue reformele din sectorul financiar, reformele structurale si cele institutionale pentru a repara pagubele lasate in urma de criza si pentru a imbunatati competitivitatea.
Adresandu-se statelor cu economii emergente, Lagarde a spus ca este nevoie de politici economice de aparare fata de consecintele crizelor prin care au trecut in ultimii ani economiile avansate, precum si de masuri de prevenire a "supraincalzirii".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Manevre politice mârşave
Horoscop
Bancul zilei: Îndemnul Mariei
Caricatura zilei
Victor Pontaîl susţine pe socialistul Francois Hollande la preşedinţia Franţei
Este obligaţia fiecarei organizaţii PFL să promoveze candidate la alegerile locale
Acuzaţiile care ni se aduc în Bulgaria sunt nefondate
Preşedintele Tadic provoacă din nou românii din Valea Timocului
Este aproape exclus ca România să nu aderare la Schengen
Protest cu cântec penal
Ioan Rotundu
Hudeşti: Dansez pentru mama
Dinamica economniei: Bursa Română de Mărfuri Botoşani
Evaziune fiscală combătută cu fotografia
Chiulangiul Macaleţi şi-a donat şi el îndemnizaţia
Liberalii autentici invitaţi sub culoarea Mişcării pentru Botoşani
Ţurcanu are viziuni nocturne cu stafia Ţâbuleac
Botoşăneancă de 18 ani, însărcinată, a murit în spital
Profesorii, ţapii ispăşitori pentru examenele naţionale
Botoşani: Părinţii şi elevii sunt mulţumiţi de profesori
nicio reclamaţie la Ministerul Educaţiei
Plafonul, propteaua dintre salarii şi medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog