Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1763
De la 07 Ianuarie 2003
77921075

Cimitirul privat al lui Anghelache s-a împotmolit în birocraţie

  • 15 March 2012, 23:00
De curând, omul de afaceri Bebi Anghelache s-a apucat să amenajeze un cimitir privat la marginea municipiului Botoşani, cu 2.000 de locuri, şi este convins că afacerea va fi de succes, în condiţiile în care locurile de veci în celelalte cimitire sunt pe sponci.
Planul botoşăneanului s-a ţesut în jurul unei suprafeţe de două hectare de teren din apropiere de cimitirul Eternitatea, pe care a primit-o de la părinţi. Bebi Anghelache vrea să mai facă în incinta cimitirului o fabrică de lumânări şi un atelier de sculptură. De asemenea, o firmă de pompe funebre, amplasată chiar la intrare, se va ocupa de toate demersurile necesare înmomântării.
„Practic, noi ne ocupăm şi de certificatul de deces şi de tot ce trebuie pentru astfel de evenimente. Omul nu trebuie să facă decât să ne dea un telefon şi restul facem noi”, a explicat Bebi Anghelache. Omul de afaceri a reuşit deja să parceleze terenul, să amenajeze aleile şi a făcut şi racordurile la apă şi canalizare.

Proiect blocat în contestaţii
În acest moment, proiectul stagnează din cauza birocraţiei. „M-am îmbolnăvit de când mi se pun beţe în roate. Peste tot trebuie aprobări, peste tot trebuie să aştepţi, peste tot probleme”, a spus Anghelache. Până în prezent, el a investit în cimitirul privat 120.000 de lei.
Costul final al investiţiei depăşeşte 400.000 de euro. Deocamdată, omul de afaceri n-a stabilit tarifele pentru cei care îşi vor duce somnul de veci în cimitirul privat.
Iniţiativa lui Anghelache a fost salutată de mulţi botoşăneni, dar a iscat şi proteste din partea celor care au case sau terenuri în zonă. Oamenii au depus sesizări la Primărie şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM). Bebi Anghelache este însă decis să continue cu proiectul său, mai ales că reprezentanţii Bisericii i-au dat binecuvântare.
„Am avut posibilitatea să vând terenul cu banii jos, dar eu vreau să fac ceva acolo. Vreau să ajut şi două familii nevoiaşe să-şi facă o căsuţă pe acel teren, să-şi crească copiii”, a mai spus botoşăneanul.
Concesionarea unui loc de veci de categoria I în unul din cele două cimitire publice din Botoşani costă 400-500 lei pe o perioadă de 40 de ani. La categoria a II-a ajunge la 300-400 de lei, iar la a III-a costă 200 de lei.
„Este necesar şi un cimitir privat. Avem în medie cinci înmormântări pe zi. Este o problemă cu cei care mor şi n-au un loc rezervat. Riscăm ca, în scurt timp, să nu mai avem ce concesiona”, a spus Gheorghe Pricopie, şeful Urban Serv. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei : Trei ceasuri rele
Punguţa cu doi bani
Comunicat de pres[ APIA Botoşani
Tot mai greu sa fii creştin în Europa
Guvernul britanic interzice cruciuliţa la serviciu
Imagini cu o misterioasă planetă
Crin Antonescu doarme cât vrea şi se scoală când vrea
Premierul Ungureanu l-a invitat pe Herman Van Rompuy într-o vizită la Bucureşti
OMV Marketing a pierdut în prima instanţă procesul în care cerea suspendarea amenzii
Vremea se încălzeşte, temperaturi de 16 grade în acest weekend
Victor Ponta leagă parlamentarii USL de glia partidului
CNA sancţionează OTV cu întreruperea programului timp de trei ore
din cauza publicităţii politice pentru Partidul Poporului
Cere CE să sprijine realizarea unei noi autostrăzi: Borş - Targu Mures - Iaşi
Rezoluţia Parlamentului European privind site-ul olandez xenofob
Botoşani: Camera de conturi pune pe drumuri agenţii economici
Mitropolitul Teofan slujeşte azi la Botoşani
Licitaţia anulată din cauza unor „chichiţe” financiare
IJP: Grupare de spărgători de locuinţe anihilată
3.000 de lei amendă pentru o pâine veche
Au acceptat posturile oferite fără a face mofturi
Facilităţi pentru bolnavii cronici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă