Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3591
De la 07 Ianuarie 2003
114872147

Cinci incendii în câteva zile

  • 21 January 2008, 23:00
Exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, fumatul şi acţiunea intenţionată au provocat în ultimele zile cinci incendii. În urma acestora o persoană şi-a pierdut viaţa şi alta a suferit arsuri grave. Flăcările care au cuprins locuinţele a câtorva persoane de pe raza judeţului au provocat pagube în valoare de 65.500 lei.
Datorită intervenţiei pompierilor din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” Botoşani, au fost salvate bunuri în valoare de 1,675 mii lei. La Ibăneşti, la locuinţa lui Vasile A. a izbucnit un incendiu din cauza unui coş de fum deteriorat. Din acest motiv flăcările au cuprins acoperişul bucătăriei. Încercând să salveze câteva bunuri, soţia lui Vasile A. a suferit arsuri de gradul I pe faţă şi pe mâini, fiind internată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.
„Intervenţia promptă a pompierilor profesionişti a făcut ca bunuri în valoare de 80 mii lei să nu fie atinse de flăcări”, a precizat Dorina Lupu, subofiţer de relaţii cu publicul în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
Un alt incendiu a izbucnit la locuinţa Floarei D., din comuna Călălaşi. Flăcările au izbucnit din cauza unui jar căzut din sobă pe materiale combustibile. În urma incendiului, proprietara, în vârstă de 77 de ani, şi-a pierdut viaţa.
Un rest de ţigară aprinsă aruncată la întâmplare într-o încăpere în care existau plante furajere a provocat un incendiu la locuinţa Elenei C., din Truşeşti. Focul a fost stins de un echipaj de pompieri profesionişti din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti.
Pompierii au fost solicitaţi să intervină şi la locuinţa unui bărbat din comuna Hudeşti. Din motive necunoscute acesta şi-a autoincendiat dormitorul. În aceste condiţii, flăcările au mistuit bunuri în valoare de 3.000 lei, iar proprietarul locuinţei a fost transportat la spital.
„Evenimentele înregistrate în ultimele zile ne obligă sa atragem atenţia cetăţenilor judeţului Botoşani că în sezonul rece există riscul de izbucnire a unor incendii ce pot avea drept cauza exploatarea unor sisteme de încălzire cu defecţiuni ori având coşurile de fum deteriorate, necurăţate de funingine, amplasate necorespunzător ori neprotejate termic faţă de materialele combustibile din alcătuirea podurilor construcţiilor”, a declarat subofiţerul de relaţii cu publicul, Dorina Lupu.
Pentru a înlătura pericolul de incendii din casele şi gospodăriile botoşănenilor reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le recomandă acestora să nu supraîncălzească sobele, să nu pună la uscat pe sobe metalice sau pe plite haine, rufe sau alte materiale combustibile sau să depoziteze cenuşa rezultată din ardere numai în gropi amenajate la distanţe faţă de construcţii sau furaje. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Directori bogaţi, directori piperniciţi la… buzunar
Conţac îi ţine partea lui Gireadă
Pregătiţi să extindă programul „Cornul şi Laptele”
Ziua Unirii Principatelor Române, la Botoşani
Preşedintele Moldovei şi-a tras timbru poştal
Românul şi uşa
Două vieţi curmate şi alte două distruse
Tupeu de poliţist curmat la KOMA
Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin
Pricopi pune la cale o nouă trăsnaie
Secţia de infecţioase va fi reabilitată
Intrarea europeană în Spitalul judeţean, bani aruncaţi pe fereastră
sălile de operaţie, modernizate, vor fi inaugurate la începutul lui februarie
Debitele râurilor sunt în uşoară creştere
Primarul Flutur visează la zona Cornişa
Este pe cale de a se rezolva problema traficului greu
Sala Polivalentă dotată din banii bugetului local
Vinde cârlige, dar... speciale
Salata roşie
Horoscop
Observaţia beţivului
Program TELE’M Botoşani, marţi, 22 ianuarie
Scandal erotic la Truşeşti
Ars de viu în singurătate
Comentariul comentariilor (XXX)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă