Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10798
De la 07 Ianuarie 2003
122870865

Cincizeci de şcoli mici din judeţ ar urma să fie închise

  • 25 January 2011, 23:00
În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural care s-a desfăşurat ieri, şeful Inpectoratului Şcolar Botoşani, Ada Macovei, s-a adresat primarilor din teritoriu pentru a-şi da mâna în demersul instituţiei de a închide şcolile în care învaţă foarte puţini elevi.
Cu toate că plata salariilor nu presupune fonduri costisitoare, sumele necesare încălzirii unităţilor de învăţământ nu sunt deloc de neglijat. Conform socotelilor făcute la nivelul Inspectoratului Şcolar, în prezent, peste cincizeci de şcoli nu au mai mult de 20 de elevi, iar actul educaţional se desfăşoară încă după criteriul predării simultane, fără rezultate notabile.
„Peste 50 de unităţi de învăţământ cu clase simultane I-IV, sub efectiv, încă mai funcţionează la această dată în cadrul învăţământului botoşănean. Doar pentru şase dintre acestea există aviz de la Consiliile Locale, pentru închidere temporară. Vor mai urma runde de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv cu primarii, pentru că Inspectoratul Şcolar Judeţean nu poate decide de unul singur închiderea temporară sau deschiderea altor unităţi, acolo unde numărul de copii a crescut în ultimii doi ani”, a declarat Ada Macovei. Declaraţia acesteia a sunat mai mult a ultimatum pentru acei edili care nu acceptă propunerea Inspectoratului Şcolar. Elevii ar fi transferati la o altă unitate şcolară, având asigurat şi transportul.
„ În cazul în care primarii nu dau aviz pentru închiderea unităţilor de învăţământ, înseamna că îşi asumă funcţionarea în condiţii normale a acestora pe parcursul urmatorului an scolar şi nu au de ce să se plângă după aceea că nu le ajung banii pentru întreţinere sau pentru plata tuturor cheltuielilor implicate”, a adăugat şeful Inspectoratului şcolar Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Cetăţenii nu sunt boabe de fasole, sunt oameni”
a atras atenţia prefectul cristian Roman
La Botoşani s-a înfiinţat Comitetul de Coordonare a Administraţiei Agricole
Alegeri cu scandal
DSP joacă un rol cheie în organizarea centrelor de permanenţă
Medicul de familie va putea verifica pacientul online
Contribuţia la sănătate se va putea plăti şi la CEC
Pensii majoratze la anumite categorii sociale
Caricatura zilei: Mesaj politic pentru Ţâbu
Horoscop
Bancul zilei: Motiv de gelozie
Premierul bulgar nu se teme de atacuri teroriste
la fiecare colt de strada e un magazin de kebab
Arhiepiscopia Romanului si Bacaului primeste de la MApN doua avioane MiG 21
Poliţia politică interbelica pe urmele comunistului Ceausescu Nicolae
Discursul Preşedintelui Obama adresat Congresului
din seria "Stiai ca...?"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog