Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1997
De la 07 Ianuarie 2003
111177325

Cine a fost primul soţ al medicuCarmenei Văculişteanu

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2017, 23:00
Când am pornit să mă documentez asupra cazului familiei Văculişteanu, am plecat la drum cu un minim de informaţii oferite pe stradă de un vechi admirator al emisiunii Lumea lu’ Rotundu. Din discuţia avută în curmă cu vreo două săptămâni pe strada. Primăverii din Botoşani am decis ca tema viitorului reportaj să fie modul prin care feţele bisericeşti continuă să speculeze necazurile creştinilor pentru a rotunji averile bisericeşti şi cele personale.
Fiind vorba de un stareţ de mănăstire iar eu am avut deja o tristă experienţă cu stareţul de la Schitul Zosin care a luat prin forţă imaşul comunal pentru a-l folosi în interesul mănăstirii, lăsându-i pe crescătorii de animale fără pajişte, mi-am propus să acord prioritate acestui caz, deşi am în lucru şi modul prin care măicuţele de la Mănăstirea Agafton au devalizat de patrimoniul Taberei pentru elevi „Luceafărul”.
Am stat de vorbă cu vecinii familiei Văculişteanu, apoi am reuşit să iau legătura şi cu fiica Carmen, acum medic de familie cu ceva faimă în domeniul profesional. Prin cele scrise şi filmate m-am axat pe împrejurările care au înlesnit stareţului Ioan Harpa să pună mâna pe vila familiei, eliminând din strat mediul de viaţă din familie care n-a avut legătură directă cu contestabila tranzacţie imobiliară. După publicarea materialelor, cu excepţia reportajului televizat care se va difuza sâmbătă pe Tele’M Botoşani, ora 19.00 şi a unei convorbiri înregistrate, primul soţ al Carmenei Văculişteanu, Iulian Puşcaşu, a postat câteva comentarii nu tocmai conforme cu anumite realităţi.
Despre firea violentă a lui Iulian Puşcaşu se pot reproduce multe evenimente din viaţa sa. Redau mai jos un articol publicat în Jurnalul în anul 2003 şi republicat în anul 2007. Citindu-l veţi înţelege o latură a personalităţii acestui Puşcaşu, de profesie inginer mecanic dar ajuns muncitor în Italia.
Menţionez doar faptul că mama Carmenei, Camelia Văculişteanu, s-a opus căsătoriei fiicei sale cu Iulian. Căsătoria având loc peste voinţa mamei, din acel moment în familia Văculişteanu s-a produs o ruptură între mamă şi fiică care avea să evolueze spre un sfârşit dramatic.
Cât priveşte atitudinea violentă a lui Iulian la Şcoala nr. 8, ca să-l salveze de la o condamnare cu executare, Carmen şi-a vândut apartamentul pentru a plăti implantul de dantură la copilul lovit şi onorariul la avocat, student fiind Iulian riscând să-şi rateze cariera.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproş rasial
Horoscopul zilei de 9..66.2017
Sorin Grindeanu a fost primit de omologul sau francez, Edouard Philippe, la sediul Executivului de la Paris
Presa maghiara: Trei statui in memoria lui Horthy, in mai putin de o luna
Vizita lui Iohannis in America, ziua 3: Ancora transatlantica de securitate
Sorin Grindeanu, la sediul Executivului francez:
Premierul francez va veni in Romania tocmai pentru a intari relatiile romano-franceze
Trei publicisti reclama ca sunt amenintati cu judecata de catre Coalitia pentru Familie,
Eugen Nicolicea despre abuzul in serviciu:
CCR nu te obliga sa pui prag, dar stii ca daca faci altfel si cineva ataca la Curte, ceea ce ai lucrat dispare ca fiind neconstitutional
Florin Iordache despre pragul pentru abuzul in serviciu:
Trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale aiurea, minim 200 de mii de lei. Se poate chiar mari, la 400 de mii. / Plus: Solutia foarte rapida ar fi ca Ministerul Justitiei sa vina cu o OUG
Gabriela Firea, un nou atac la Sorin Grindeanu:
Dl prim ministru nu m-a contacat / A preferat sa spuna ca e de 21 de ani in PSD si ca a lipit afise
Laura Codruta Kovesi nu se va prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta.
Sefa DNA motiveaza ca are de partea ei o hotarare a CSM si o decizie a Curtii Constitutionale
Ecouri la modul în carte stareţul Harpa a intrat în posesia vilei Văculişteanu
Catrenul sîptămânii
„Stafia nopţii” şi capcana întunericului
Ioan Rotundu
„Deştept ca oaia” , ministrul Daia vine la Botoşani să culeagă aplauze
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă