Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23616
De la 07 Ianuarie 2003
83829620

Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?

  • Ioan Rotundu
  • 23 March 2020, 14:57
În sediul Poliţiei Oraş Ştefăneşti (foto)corupţia şi incompetenţa par a se fi instalat fără intenţie de a mai pleca prea devreme. Când am scris despre corupţia din Vama Stânca şi Poliţia de Frontieră de aici, am descoperit în investigaţiile mele şi informaţii despre cât de corupţi sunt unii poliţişti din Poliţia Oraş Ştefăneşti.
Cum să nu fie aşa când vreme de mai mulţi ani acest post de poliţie a fost folosit de către fostul comisar şef din I)JP Botoşani, Dumitru Aioanei, ca o verigă în contrabanda cu ţigări.
Poliţia Ştefăneşti nu are decât şef interimar, comisarul Dorin Popa căzând într-un mod ruşinos la examenul de titularizare pe post susţinut anul trecut în 23 octombrie, examen organizat pe când şeful Şerbănoiu fusese ejectat din sistem iar Aioanei se pensionase pentru a nu da socoteală de faptele comise în funcţiile deţinute, adică fără protectorii săi, ci la modul cinstit. Ori, la modul unui examen corect, comisarul Dorin popa s-a făcut de ruşine, incompetenţa sa profesională ieşind la iveală precum păduchele în frunte. Dar să revenim la corupţia din această instituţie, corupţie susţinută şi cultivată rodnic de către unii poliţişti. Despre agentul de poliţie Marius Racovei, definit drept „analfabet funcţional”, care şi-a permis să dea buzna în Primărie şi să facă ordine cu funcţionarii de aici pentru că n-au stat sluj în faţa soţiei sale Roxana, am scris în toamna anului trecut.
N-am scris despre agentul Apostol, cel care are sectorul pe raza localităţii Stânca, adică pe traseul contrabandei cu ţigări. Poliţistul are în Stânca un bar, se pare pe numele soţiei, bar în spatele căruia se face, după cum spun unii localnici, contrabanda cu ţigări în gaşcă cu vameşii lui Ungureanu şi poliţiştii de frontieră.
Dar capul mafiei pare a fi agentul de poliţie Ciprian Vaipan. Despre acesta mi s-a spus că de peste 20 de ani face ordine în mafia contrabandei cu ţigări, este recunoscut şeful ţiganilor şi al infractorilor din oraş, a fost protejatul lui Dumitru Aioanei cât acesta a fost comisarul şef al Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din IJP Botoşani iar acum s-ar afla sub protecţia şefului Viorel Şerbănoiu.
Vaipan a fost un apropiat al infractoarei Raluca Stâncescu, fostă prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, condamnată în primă instanţă la 4 ani şi 1 lună închisoare cu executare pentru grave fapte de corupţie. Este posibil ca în ziua de 4 aprilie4 a.,c. aceasta să ajungă după gratii. De la Stâncescu a preluat Vaipan metoda de a compromite persoanele care-i stau în cale prin a se folosi de infractorii locali pe care-i pune să fabrice reclamaţii la adresa incomozilor.
În momentul de faţă Vaipan duce un război al dosarelor penale fabricate împotriva funcţionarilor din Primăria Oraş Ştefăneşti, în special a administratorului public Alin Corduneanu şi a primarului liberal Florin Buţura pentru că aceştia nu participă la grupul organizat şi condus de acest agent de poliţie, nu participă la chefurile organizate la localul din Vama Stânca, dimpotrivă, le pun piedici în afacerile cu contrabanda cu ţigări.
Dacă pe vremea primarului PSD Ştefănel Rusu puteai cumpăra ţigări de la ţiganii plasaţi lângă sediul Poliţiei, loc sigur că nu vor fi luaţi la întrebări de cineva, primarul Buţura a instalat camere de luat vederi în zonă, ceea ce i-a supărat rău de tot pe poliţiştii care s-au văzut cu afacerea filmară şi au trebuit să-i mute pe ţigani într-o locaţie cu vad mai mic.
Luaţi ce-am scris în acest reportaj drept un început de dezvăluiri despre corupţia din Poliţia Oraş Ştefăneşti. Urmează dovezile!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă