Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21978
De la 07 Ianuarie 2003
83827982
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti? (II)

Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2020, 22:23
Aşa cum am promis, începând cu acest articol voi prezenta un set de dovezi care atestă existenţa corupţiei în rândul unor agenţi de poliţie şi ofiţeri din cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti. Dovezile sunt de fapt selecţii dintr-un document aflat în lucru la Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române Bucureşti.
Documentul cuprinde mai multe dovezi privind faptele de corupţie, abuzuri şi acte de intimidare a cetăţenilor şi funcţionarilor corecţi prin comportamentul şi activitatea lor profesională dar care au devenit piedici în calea poliţiştilor corupţi.
Documentul menţionează nume precum cel al Ralucăi Vaipan, profesor de sport la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti, al lui Marcel Neamţu – om de afaceri şi naşul de cununie al poliţistului Vaipan, Viorel Başagă - fost poliţist de frontieră şi capul grup organizat de contrabandă, prieten apropiat la soţilor Vaipan, Iulian Ilie Merticariu rudă cu soţii Vaipan şi un protejat al fostului prim-procuror Raluca Stâncescu, acum condamnată pentru acte şi fapte de corupţie, Roxana Geanina Racovei – soţia agentului de poliţie Marius Macovei.
Peste toţi tronează agentul de poliţie Ciprian Vaipan, considerat de localnici un fel de şef al mafiei din poliţie care ţine legătura şi se coordonează cu mafia vameşilor condusă de vameşul şef Ionel Ungureanu şi al Poliţiei de Frontieră, grupare mafiotă aflată în curs de reorganizare după ce a fost decapitată de şeful Dănilă mutat la Sectorul de frontieră Româneşti.
Începem descrierea faptelor de corupţie cu Raluca Vaipan, profesoară de sport la Liceul „Ştefan Luchian” şi totodată soţia agentului de poliţie Ciprian Vaipan, cu precizarea că după numele de acasă Raluca se numea Merticariu, membră al unei renumite şi bogate familii din satul Sadoveni, comuna Manoleasa, reprezentată de iulian Merticariu, fermier, om de afaceri implicat în mai multe scandaluri de evaziune fiscală şi achiziţii de utilaje agricole furate din Occident.
Ca profesoară de sport şi membri în consiliul de administraţie al liceului,Raluca foloseşte cel mai mult sala de sport a liceului, sală care necesită reparaţii. Prezent la şedinţa Consiliului de administraţie, administratorul public al Primăriei Oraş Ştefăneşti, Alin Corduneanu, a propus închirierea sălii după orele de sport în baza unui tarif orar iar banii colectaţi să fie folosiţi la reparaţiile necesare sălii. Membrii CA au arătat că sala a mai fost închiriată în intervalul 2016 – 2017, Când administratorul a cerut să i se spună ce bani s-au adunat în acea perioadă şi cum au fost folosiţi, Raluca Vaipan a sărit ca arsă pentru că ea a încasat banii. Mai mult, şi soţul ei, agentul de poliţie Ciprian Vaipan a încasat banii din închirieri. Aceşti bani n-au fost contabilizaţi şi s-au volatilizat fără a se cunoaşte ce sumă s-a adunat.
„Într-o şedinţă a consiliului de administraţie le-am explicat că banii încasaţi trebuiau depuşi la casierie unităţii liceului, eliberate chitanţe şi când profesorul de sport avea nevoie pentru diferite situaţii, pe bază de factură deconta cheltuielile. În repetate rânduri dl. Ciprian Vaipan, agent de poliţie, se prezenta la sala de sport, sâmbăta, duminica pentru a încasa dumnealui banii” – stă scris în documentul la care am făcut referire ca mărturie a administratorului public din primărie.
În timp de administratorul public se afla în cancelaria liceului şi discuta cu directorul Elena Marineac (foto) despre ce s-a făcut cu banii încasaţi pe închirierea sălii de sport, de faţă fiind şi profesoara Raluca Vaipan, aceasta a început să urle iar când în biroul directoarei a încercat să intre un cadru didactic, mahalagioaica l-a dat afară fără vreo jenă faţă de directoare.
„După ce dna. Vaipan Raluca a părăsit biroul directoarei, aceasta vizibil jenată de atitudinea profesoarei Vaipan Raluca, a precizat că majoritatea profesorilor sunt timoraţi, nu iau atitudine, când vine vorba de Vaipan Raluca deoarece ea transmite în liceu că este foarte bună prietenă cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, dl. Hârtie” – se mai arată în document.
După acest incident cu ieşiri de mahalagioaică na Ralucăi Vaipan, administratorul public Alin Corduneanu şi cu primarul oraşului Florin Buţura s-au deplasat la sediul IŞJ Botoşani pentru a purta o discuţie cu inspectorul general Gabriel Hârtie, şi el profesor de sport pus în funcţie de PSD prin Mihaela Huncă, fostă inspector general care a nenorocit şcolile şi liceele din judeţ punând directori profesorii de sport, nişte analfabeţi funcţionali care în afară că au demonstrat o crasă incompetenţă n-au putut contribui cu nimic la îmbunătăţirea actului didactic în şcoli.
Generalul Hârtie, în discuţia purtată cu cei doi oficiali ai Primăriei Oraş Ştefăneşti a recunoscut că are o relaţie de prietenie cu familia Vaipan dar că va discuta problema cu profesoara Raluca Vaipan ca să lămurească problema.
Cum a rezolvat Hârtie atitudinea de mahala a profesoarei Raluca Vaipan, citez din nou din document: „În urma discuţiei cu inspectorul general al IŞJ BT, la ceva timp dl. Vaipan Ciprian, agent de poliţie s-a întâlnit cu dl. primar şi i-a spus citez: lasă că ţi-l aranjez eu pe Corduneanu.”
Acum Vaipan se ţine de cuvânt şi, folosindu-se de nişte condamnaţi ieşiţi din puşcărie, a fabricat un dosar pe numele lui Corduneanu, beneficiind şi de sprijinul protectorului său de la judeţ, comisarul şef Viorel Şerbănoiu.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă