Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13757
De la 07 Ianuarie 2003
78543599
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti? (IV)

Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi

  • Ioan Rotundu
  • 26 March 2020, 22:40
Viorel Başagă este un fost poliţist de frontieră care a practicat la greu contrabanda cu ţigări.. Cercetat penal într-un dosar de grup organizat în scop de contrabandă cu ţigări, Başagă s-a potrivit de minune intereselor soţilor Vaipan de a le administra afacerile de tip fast food, clienţii fiind elevii liceului (foto) care sunt dirijaţi de soţia lui Vaipan, profesoară de sport, să consume produse fast food de la rulota proţăpită în zona liceului fără vreo aprobare legală de la CL şi Primăria Ştefăneşti şi fără autorizaţiile sanitare necesare, mai ales că produsele alimentare de tip fast food sunt uşor alterabile.
Toată suflarea din Ştefăneşti ştie că SC Başagă Aliment Express SRL administrată de contrabandistul Viorel Başagă este de fapt afacerea soţilor Raluca şi Ciprian Vaipan. Modul ascuns al afacerilor pe care legea le interzice poliţiştilor este de fapt punerea în practică la nivel de Ştefăneşti ce-a văzut Vaipan la ofiţerii de poliţie din cadrul IJP Botoşani, cu preponderenţă la cei de la Poliţia Rutieră.
Ciprian Vaipan nu s-a ferit să facă presiuni asupra funcţionarilor din primărie să-i elibereze fel de fel de acte în numele societăţii Başagă Aliment Express SRL, declarând nonşalant că de fapt este afacerea lui. Citez din documentul la care am mai făcut trimitere: „Toată comunitatea ştie că afacerea cu rulota fast food este a lui Vaipan Ciprian, de nenumărate ori a venit la sediul primăriei manifestând presiuni pentru diferite cereri, adeverinţe, legate de rulota fast food, dar interpus pe societate, cum de altfel a precizat, este Başagă Viorel.”
Iată şi un exemplu de cum acţionează conducerea liceului de frica Ralucăi Vaipan, profesoara de sport, soţia poliţistului, care are evidente manifestări de mahalagioaică, confirmând impresia generală despre profesorii de sport care sunt percepuţi public drept analfabeţi funcţionali:
„În anul 2019, înaintea începerii anului şcolar, se aprobă în Consiliul de administraţie al liceului avizul privind demontarea unei plase de gard a liceului şi traversarea prin curtea liceului spre rulota fast food, lucru cu care eu (Corduneanu Leonard Alin, administrator public al oraşului Ştefăneşti) nu am fost de acord datorită Legii 123/2008 şi a faptului că nu a cerut acordul proprietarului (drept de servitute de la consiliul local Ştefăneşti), imobil inventariat în domeniul public al oraşului.”
Aşadar, soţii Vaipan sunt cei care fac legea în liceul din Ştefăneşti şi pe domeniul public al oraşului după cum le sunt interesele. De precizat că Viorel Şerbănoiu, comisarul şef al IJP Botoşani, cunoaşte toate aceste abuzuri şi ilegalităţi ale poliţistului Vaipan dar nu a considerat să ia măsurile cuvenite cu această obrăznicătură tupeistă şi lipsită de educaţie civică şi respect pentru legile statului. Dimpotrivă, se spune că i le protejează şi nu degeaba.
Decizia luată în CA a liceului este una ilegală dar de teama Ralucăi Vaipan,î membrii CA au votat. „De aici au rezultat alte certuri cu dna, Vaipan care nu se sfiia să arate că de fapt ei conduc afacerea şi dacă ei doresc să facă ceva, reuşesc şi fără acordul primăriei sau al consiliului local, urmată fiind de Başagă Viorel, administratorul firmei şi de unii apropiaţi din consiliul de administraţie al liceului. Rulota funcţionează fără autorizaţiile necesare, cu sprijinul poliţistului Vaipan Ciprian (practic şi faptic el fiind administratorul). Profesorii spun că sunt nemulţumiţi de situaţie, dar nu se pot împotrivi. Nici până acum nu a prezentat la primărie autorizări ale punctului de lucru” – stă scris în documentul cu pricina.
Voii continua cu prezentarea abuzurilor şi ilegalităţilor unui afacerist din Sadoveni, comuna Manoleasa, a cărui familie s-a îmbogăţit din pescuitul ilegal în apa Prutului şi care sfidează conducerea Primăriei Oraş Ştefăneşti pentru că se bazează pe soţii Vaipan, care soţi s-au bucurat de protecţia infractoarei Raluca Stâncescu, fostă prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, condamnată în p+rimă instanţă la 4 ani şi 1 lună închisoare cu executare. Este incredibil cât de mare şi puternică este mafia din poliţia şi justiţia botoşănene.
Va continua

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă