Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1998
De la 07 Ianuarie 2003
76573815

Cine este Aurelia Cristea, propusă pentru la ministerul pentru Dialog Social si relaţia cu societatea civilă

  • Fostul membru CSA a reuşit să vândă un imobil în 2013 cu jumătate de milion de euro
  • 3 March 2014, 23:00
Propusa la ministerul pentru dialog social, Aurelia Cristea (46) este deputat PSD de Cluj si vicepresedinte al filialei locale. Potrivit ziardecluj.ro, are o expertiză bogată în domeniul asigurărilor şi în management. A fost timp de 4 ani, din iulie 2006 pana in februarie 2010, membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, in trecut activand in piata asigurarilor (UNITA). Potrivit unor informatii din presa locala obtinute de HotNews.ro, Aurelia Cristea ar fi puternic sustinuta de Vasile Dancu si Ioan Rus.
Fosta membru CSA timp de patru ani, Cristea nu raporteaza nimic in declaratia de inteerse. Potrivit Registrului Comertului, Ioana Andreea Cristea si Dana Mihaela Cristea (cele doua fiice) figureaza ca actionari la firma Asicons Broker de Asigurare SRL, infiintata in 2005. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma raporteaza la bilantul din 2012 o datorie de 888.018 lei (aprox 200.000 de euro).
Aurelia Cristea raporteaza in declaratia de avere trei terenuri (unul in Cluj, altul in comuna Bucea, altul in comuna Calatele) si trei case, de 80, 300 si 156 mp (ultima in constructie). Potrivit declaratiei de avere, la categoria bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni, Aurelia Cristea mentioneaza vanzarea unui imobil in februarie 2013 pentru suma de 550.000 de euro. Potrivit declaratiei de avere, detine obiecte de arta, bijuterii si ceasuri in valoare de 35.000 euro (dobandite in perioada 2000 - 2001). Cristea raporteaza conturi in banci in valoare totala de aproximativ 300.000 de euro si datorii in valoare de aproximativ 180.000 de lei.
Deputatul PSD Aurelia Cristea raporta in declaratia de avere din iunie 2013 urmatoarele venituri (aferente lui 2012): 141.900 de lei de la SC Aegon Asiguri de Viata, un venit confidential de la PAID SA (contract de mandat) , o indemnizatie de consilier judetean (pentru perioada iunie 2012 - decembrie 2012) si indemnizatie de 2210 de la Camera Deputatilor (aferenta lunii decembrie).
Potrivit blogului jurnalistului HotNews.ro Adrian Vasilache, conducerea PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) a decis pe 20 decembrie 2012 incetarea relatiilor contractuale cu Aurelia Cristea.In decizie se mai mentioneaza ca partile au convenit ca, in afara remuneratiei si celorlalte drepturi cuvenite in contractul de mandat, PAID sa-i plateasca acesteia pana la 15.01.2013, echivalentul a trei remuneratii nete lunare…“
In privinta motivelor plecarii de la conducerea PAID, 1Asig.ro scria in luna decembrie 2012 ca “Aurelia Cristea, Directorul General al PAID Romania, a fost aleasa in functia de Deputat de Cluj, castigand Colegiul 3 Cluj-Napoca din Camera Deputatilor cu 48,42% din voturi”.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Cristea detine un Master Management Financiar Bancar, Universitatea Ecologica Bucuresti si mentioneaza un curs postuniversitar, Colegiul National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare. A fost si director general pentru o scurta perioada la S.C Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale S.A.
Potrivit ziardecluj.ro, Aurelia Cristea ar fi luata in calcul de filiala clujeana drept un potential candidat in 2016 la primaria Clujului impotrtriva lui Emil Boc. "Indrazneata varianta, mai ales ca Aurelia Cristea este o fire ambitioasa, are o imagine foarte buna, are bani si suport politic. De vazut daca populismul lui Emil Boc poatre fi contracarat de o femeie frumoasa si desteapta, dar cinica, atunci cand e vorba de propriul destin", scria ziardecluj.ro pe 18 ianuarie 2014.
Cristea s-a remarcat in Parlament prin 39 de intrebari si interpelari si aproximativ 20 de declaratii politice.
"Solidaritate, echilibru, egalitate, justiţie și echitate socială sunt câteva din principiile care m-au determinat să devin membru al PSD și m-au călăuzit de la organizația de tineret, din 1999, și până mai recent când am fost aleasă vicepreşedinte al PSD Cluj în 2010, consilier județean şi apoi deputat de Cluj în 2012. Sunt adepta mesajului pozitiv în politică și nu a dinamitării unei idei sau a unui proiect, fără a oferi o alternativă, fiind convinsă că politica nu este un rău necesar, aşa cum suntem tentaţi mulţi să spunem, ci este modalitatea noastră de a construi împreună, de a ne gospodări resursele", scrie Aurelia Cristea pe blogul personal.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Contrabandă
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Borş călugăresc (de post)
La presiunea FMI si a Băncii Mondiale, Guvernul va "prioritiza" banii publici alocaţi baronilor locali
Fiscul va putea folosi ca mijloace de probă date stocate pe orice fel de servere şi înregistrări audio-video
Şeful Comitetului pentru Informaţii din cadrul Casei Albe, Mike Rogers confirmă temerile lui Traian Băsescu
următoarea victimă a agresiunii ruse va fi R.Moldova
Harghita ar putea deveni primul judeţ din România fără presă în limba română
Meteorologi: Prognoza meteo în perioada 3-16 martie
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, pus sub control judiciar şi acuzat oficial de dare de mită
Procurorul de şedinţă cere ICCJ sa respingă cererea de redeschidere a dosarului în care Ponta este acuzat de plagiat
Alune americane
Cine este Florin Jianu, propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri şi turism
Cine este Răzvan Coţovelea, ministrul propus al Societăţii Informaţionale
Cine este Gabriela Szabo, propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Tineretului şi Sportului
Cine este Răzvan Nicolescu, propunerea pentru funcţia de ministru al energiei
Cine este Ioana Petrescu, ministrul propus al Finanţelor
Componenţa Guvernului Ponta 3
Botoşani: Electroalfa vrea să vândă produse cu un înalt nivel tehnologic
produse care să înglobeze inteligenţă multă
Un politician de carieră propus la ministerul Sănătăţii: Nicolae Bănicioiu
Să nu uitaţi botoşăneni, nimic să nu uitaţi!
Ioan Rotundu
Botoşani: Reacţia „eroului” Apaţiei şi in memoriam Huţu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă