Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16651
De la 07 Ianuarie 2003
122902300

Cine este Irina Frunzeti, protejata bossului Bâlbă

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2019, 21:38
În urma articolului recent publicat despre cum conduce Mihai Bâlbă instituţia Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani au fost cititori curioşi să afle cine este Irina Frunzeti (foto) pe care Bâlbă o vrea neapărat şefă de birou, în care scop a organizat un concurs cu încălcarea legislaţiei din domeniu.
Anul trecut am scris mai multe articole despre acest Mihai Bâlbă şi abuzurile comise de pe poziţia de director, prilej cu care am oferit şi informaţii despre Irina Frunzeti. Reiau acele informaţii aducându-le la zi.
Irina Frunzeti a fost angajată de Mihai Bâlbă la propria sa firmă care se ocupa de activităţi cadastrale. Când, graţie liderei PSD Botoşani, nevasta de şofer Doina Federovici ajunsă senator al României Mihai Bâlbă a reuşit să obţină funcţia de director la OCPI Botoşani, prima lui grijă a fost să aducă în instituţie angajaţii de la firma sa şi neamurile apropiate.
Printre angajaţii aduşi de la firma pe care Bâlbă a lăsat-o pe mâna soţiei s-a aflat şi Irina Frunzeti. N-a adus-o pentru că ar fi fost bună profesional ci pentru că era o bună executantă în a face operaţii la limita sau peste a legii fără a pune întrebări de ce sau că ulterior ar putea răspunde personal pentru orice încălcare a legii cerută de soţii Bâlbă.
Ajunsă funcţionară la OCPI, Frunzeti a fost pusă de Bâlbă în posturi care să-i permită să protejeze afacerile soţiei ce rămăsese să conducă firma cadastrală şi care prin operaţiunile derulate lucrează direct cu OCPI. Apreciată de director pentru promptitudinea cu care-i executa ordinele, Frunzeti nu se bucura şi nu se bucură de respectul celorlalţi colegi de muncă, fiind considerată slab pregătită profesional şi iresponsabilă atunci când îndeplineşte unele ordine ale lui Bâlbă care sunt pe lângă lege. Apoi, nu are o atitudine de eleganţă, de prestanţă şi nici nu ţine la înfăţişarea exterioară.
Dar lui Mihai Bâlbă prea puţin îi pasă de ce părere au colegii Irinei despre activitatea şi comportamentul acesteia. El vede în Frunzeti o sursă de beneficii personale, de unde şi motivaţia sa de a o promova şefă de birou, chiar şi cu încălcarea legii. Aşa se face că în cursul anului 2018 Bâlbă a organizat un concurs pentru funcţia de Şef Birou Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii prin ANCPI Bucureşti. Pentru că Frunzeti are masterat în management şi nu studii juridice cum cere legea pentru această funcţie, Bâlbă a pus condiţia participării la concurs ş;i a candidaţilor cu studii economice. Nu i-a reuşit strategia, aşa că a organizat un nou concurs. Prin ANCPI
Din nou s-a pus condiţia de studii manageriale şi economice, numai că de această dată Bâlbă a avut o surpriză neplăcută. Nevasta de şofer Doina Federovici avea şi ea o protejată care râvnea la funcţie. O cheamă Marinela Ghiorghiu şi are studii economice, Ghiorghiu a profitat de pleaşca oferită de Bâlbă de a impune condiţii de studii economice şi nu juridice şi s-a înscris la concurs. Mai spera Ghiorghiu într-un telefon de favoare pe care să-l fi dat Federovici la cei de la ANPC Bucureşti pentru a-i garanta reuşita.
Concursul pentru funcţia de şef Birou Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii s-a desfăşurat la Bucureşti în zilele de 5 – 11 iulie 2018. despre protejata directorului trimisă la Bucureşti, Irina Frunzeti, s-a aflat că după proba scrisă a căzut la examen, aşa că s-a dus şi întors de la Bucureşti precum spune o zicală prin popor. Nici Ghiorghiu n-a avut succes, în final concursul fiind anulat în urma contestaţiilor apărute
Mai mult, modul în care a fost organizat concursul a fost contestat de jurista unităţii, Mihaela Constantinescu în contenciosul administrativ iar Curtea de Apel Suceava a anulat concursul şi a dispus reluarea lui prin respectarea condiţiilor impuse de lege. Aiurea, Bâlbă n-a ţinut cont de ce-au stabilit judecătorii şi a mers din nou pe mâna vechilor tertipuri
A reluat concursul ţinând-o tot pe-a lui, adică condiţia de studii a fost de master în management şi nu juridice cum spune legea şi este profilul biroului, sperând că de această dată protejata sa va fi cea promovată pe funcţia de şef birou la Biroul Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii. Şi de această dată, în urma contestaţiilor primite, ANCPI Bucureşti a anulat concursul pe motiv că nu s-a respectat condiţiile cerute de lege.
La OCPI Botoşani a mai fost angajat şi un alt cumătru de-al nevestei de şofer Doina Federovici. Este vorba de Dan Deleanu. Omul, ca şi Frunzeti, era slab pregătit profesional dar graţie cumetrei Federovici a fost promovat subsecretar de stat la Ministerul Pădurilor. Ar promova-o Bâlbă pe Frunzeti pe un post la ANCPI Bucureşti, că întruneşte condiţiile cerute de PSD, adică pregătire profesională ioc, dar este în şucăr cu nevasta şoferului. Doina Federovici vrea să-l schimbe pe Mihai Bâlbă din funcţia de director pentru a promova un alt protejat al său. Interesul poartă fesul! îi sugerez directorului Bâlbă s-o lase baltă pe Frunzeti şi să-şi apere propria poziţie. Deja am aflat că a mai adus în OCPI nişte angajaţi de la firma soţiei sale, angajări făcute în condiţii misterioase.
Dar de pe urma acestor concursuri organizate cu încălcarea flagrantă a legii, directorul Bâlbă s-a ales cu o plângere penală înregistrată la DNA Suceava. Voi reveni cu detalii asupra conţinutului acesteia.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 11 – 17.02.2019
Scuzele consilierului liberal Marcel Maxim
Bancul săptămânii: Severitate paterbă
LLumea lu' Rotundu: Enigmă geometrică descifrată
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
A pornit Luceafărul şi-l ţine aşa de 10 ani
Ioan Rotundu
Mihai Bâlbă, bossul de la OCPI, iar a dat-o în bâlbâială cu protejata sa Frunzeti
Ioan Rotundu
Leac pentru limbariţa Luciei Olaru Nenati
Ioan Rotundu
Când a fost numit director la Loto, Portariuc era cercetat penal
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei
Kovesi are sprijinul celui mai mare grup din Parlamentului European,
pentru funcția de procuror al UE: „Gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”
„Momentan, nu mă duc în România” pentru campanie.
Clarificările lui Tăriceanu „nu m-au convins”
Klaus Iohannis, despre audierea lui Kovesi:
Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației
Topul încrederii în personalitățile politice
”Clasamentul încrederii în personalitățile politice este condus de președintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea și Victor Ponta”
PSD vrea să anuleze un amendament PNL adoptat de plen prin care alocația copiilor era dublată
Teodorovici și Iordache, chemați de urgență în birou la Dragnea
Noile afaceri prospere ale primarului PSD de Drăguşeni
Ioan Rotundu
PSD se laudă pe Facebook că el mărește alocațiile copiilor,
deși amendamentul a aparținut PNL și a fost votat de doar 3 social-democrați
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
LLumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog