Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
8493
De la 07 Ianuarie 2003
70503945

Cine este Nicolae Bănicioiu - propus ministru al Sportului şi Tineretului

  • 19 December 2012, 23:00
Nicolae Banicioiu a fost propus, miercuri, de premierul Ponta sa ocupe functia de ministru al Sportului si Tineretului. Candidat din partea PSD la Bucuresti, el a fost ales pentru cel de-al treilea mandat de deputat in alegerile parlamentare din 9 decembrie.
Nascut in 1979, sef al Tineretului Social Democrat, de formatie stomatolog, Banicioiu este privit drept un apropiat al premierului Ponta si al lui Liviu Dragnea. Numele lui a fost legat de scandalul prostituatelor de lux, insa el a dezmintit acuzatiile ce i-au fost aduse.
CV Nicolae Banicioiu
Nicolae Banicioiu a absolvit liceul teoretic Al. Ghica din Alexandria in 1998. In 2004, termina Facultatea de Stomatologie - UMF Carol Davila, iar in 2007 devine asistent universitar in cadrul aceleiasi institutii.
In politica intrase deja in 2004, ca vicepresedinte al Tineretului Social Democrat, pentru ca in 2007 sa devina presedinte al organizatiei. Tot in 2004 a fost ales si deputat, candidand pe listele PSD+PUR la Bacau. Patru ani mai tarziu, candida tot din partea PSD, de aceasta data in "judetul lui Dragnea", Teleorman, pe listele Aliantei Politice PSD+PC, pentru ca in 2012 sa candideze la Bucuresti.
Activitate de parlamentar
In ultimul sau mandat de deputat, a fost chestior al Camerei Deputatilor si a fost temporar sau permanent membru in Comisia pentru munca si protectie sociala, Comisia pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati, Comisia pentru afaceri europene, Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa si in Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei. Banicioiu a facut parte si din Comisia care a anchetat sumele cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului, condus de Monica Iacob-Ridzi, in cazul "Zilei Tineretului", dar si in Comisia de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si imaginii Romaniei.
Cunoscut de telespectatori pentru numeroasele lui participari la talk show-urile posturilor de stiri, el a avut in mandatul 2008-2012, potrivit datelor de pe site-ul Camerei Deputatilor, 23 de luari de cuvant, 10 declaratii politice, 64 de luari de cuvant in BP, si-a pus semnatura pe 30 de propuneri legislative initiate, a inregistrat 52 de intrebari si interpelari.
Potrivit unui raport din octombrie al Institutului pentru Politici Publice, Banicioiu s-a numarat printre deputatii cu cea mai redusa prezenta la voturile finale din Camera Deputatilor, pe parcursul ultimului mandat.
Presa despre Nicolae Banicioiu
Numele lui Nicolae Banicioiu a fost legat, alaturi de cel al lui Ionut Negoita, fratele social-democratului Robert Negoita, de scandalul prostituatelor de lux, in care a fost, de altfel, audiat la propria cerere, dupa cum afirma el in martie a.c.. El a dezmintit permanent acuzele care i se aduc.
Declaratii de avere si de interese
Potrivit ultimei declaratii de avere (iunie 2012), el si sotia detin cateva terenuri in judetele Valcea si Olt, o casa donata de parinti la Daesti (Valcea), o casa constuita de parinti tot la Daesti, un apartament de 51 de metri patrati la Bucuresti si o casa la Voluntari. Cei doi au credite de cateva zeci de mii de euro la BCR si BRD. Nicolae Banicioiu a inregistrat, potrivit ultimei declaratii de avere, un venit anual de 55,5 mii lei din salariul de deputat si de 14,7 mii lei din salariul de asistent universitar la UMF Carol Davila.
Potrivit declaratiei de interese, este membru fondator al Fundatiei pentru Promovarea Idealurilor Europene - Bucuresti, iar sotia sa este co-actionar (50%) la SC BAS EVENT EXPO SRL - BUCURESTI.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Fixism sexual
Gastronomie: Răcitură de porc
Lista miniştrilor din Guvernul Ponta
De ce nu a rămas Raed Arafat ministrul Sănătăţii în guvernul Ponta 2
Dacă n-a minţit, premierul Ponta îl va demite pe prefectul Macaleţi
Licitaţia de la parcul de agrement Cornişa are un contestatar
Constantin şi Liviu Conţac îşi vor petrece sărbătorile de iarnă acasă
Primăria Botoşani intră peste CJ în judeţ, cu ajutoare sociale
Salvaţi dintre zăpezi cu elicopterul
Ministrul Duşa tulbură la Botoşani contractele de deszăpezire
anumite voci susţin că-i doar praf în ochi
Activitatea infracţională a spărgătorilor de bancomate botoşăneni
Două gravide din Mihălăşeni, transportate la Botoşani cu elicopterul SMURD
Daruri de la pompieri pentru feti ţa cu arsuri de la Drăguşeni
IŞJ: Şefie prelungită la conducerea unor şcoli
Botoşani: Iar se taie din numărul de paturi ale spitalelor judeţului
Sindicatul Impact a dat în judecată Protecţia copilului
pentru discriminare la plata salariilor
Nu se mai fac angajările promise la Spitalul Judeţean
Botoşani: Vitejia ministrului Duşa s-a topit în faţa munţilor de zăpadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă