Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9571
De la 07 Ianuarie 2003
122869638

Cine este Octavian Turcan, omul de afaceri moldovean reţinut alături de Vântu

  • 9 September 2010, 23:00
Octavian Turcan, omul de afaceri care a fost retinut pentru 24 de ore, suspectat ca i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa, a fost prezentat in investigatiile presei drept unul dintre interpusii/administratorii afacerilor lui Sorin Ovidiu Vantu. Octavian Turcan a fost vicepresedinte al Bancii Romane de Scont, o afacere care s-a incheiat cu un prejudiciu de 20 de milioane de dolari. Acelasi personaj este descris de un fost director al Bancii Romane de Scont ca cel care a creat reteaua de firme off-shore prin care Sorin Ovidiu Vantu si-a ridicat imperiul financiar.
Potrivit registrului comertului, in acest moment Octavian Turcan este actionar in doua companii: SISTEME DE MANAGEMENT PERFORMANT SRL, unde este actionar 50% cu sotia sa, si in compania TULORIS INTERNATIONAL SRL in care este asociat 33% impreuna cu alti doi cetateni straini. Compania TULORIS INTERNATIONAL SRL are ca obiect de activitate intermedierile imobiliare. Compania SISTEME DE MANAGEMENT PERFORMANT SRL apare intr-un document al Consiliului Concurentei care arata ca acesta companie face parte din grupul ELBAHOLD Ltd.; despre acest grup presa a relatat ca este controlat indirect de catre Sorin Ovidiu Vantu.
Presa a scris despre Octavian Turcan ca despre unul dintre administratorii afacerilor lui Sorin Ovidiu Vantu. Una din primele afaceri in care apare numele lui Octavian Turcan este Banca Romana de Scont, unde acesta a detinut pozitia de vicepresedinte. Intreaga afacere care s-a derulat in anii 2000 si in care a fost implicat si Sorin Ovidiu Vantu s-a incheiat cu falimentul bancii si cu un prejudiciu de aproape 20 de milioane de dolari. Detalii aici si aici
Intr-un interviu acordat ziarului Bursa, fostul presedinte al Bancii Romane de Scont, Doru Nicolaescu, il descrie pe Octavian Turcan drept cel care a creat lantul de companii off-shore prin care si-a derulat Sorin Ovidiu Vantu afacerile. “Nicolaescu afirma ca, in anul 2001, a aparut nevoia trecerii activitatii Grupului Gelsor prin lantul de off-shore-uri si ca analiza problemei i-a fost incredintata lui Octavian Turcan. Nicolaescu mai spune ca in urma analizei lui Turcan, au pus la punct impreuna conceptul lantului de off-shore-uri ale lui Vintu.”, noteaza ziarul Bursa. Detalii despre acest aspect aici
O alta investigatie realizata de Evenimentul Zilei il prezinta pe Octavian Turcan drept actionar al unei companii care detine toate proprietatile imobiliare ale lui Sorin Ovidiu Vantu. “La o evaluare sumara, este vorba despre proprietati in valoare de zeci de milioane de euro. Asa arata, creionat in linii mari, imperiul imobiliar al lui SOV.
Totusi, toate aceste proprietati figureaza inregistrate pe firma Imobiliar Network 2002 SA, fosta companie Gelsor Network, care i-a apartinut lui SOV, controlata acum de off-shore-ul Stonecom Ltd. In actionariatul Imobiliar Network mai apar trei personaje: Radu Bobu, Octavian Turcan si Ghenadie Nipomici. Ultimii doi sunt cetateni moldoveni si pot fi intalniti si in alte afaceri ale "parintelui FNI"”, notau jurnalistii EVZ in 2006. Investigatia completa aici Numele lui Octavian Tucan a mai fost vehiculat si in scandalul Delta Asigurari, detalii aici
Pe numele lui Octavian Turcan s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatia de favorizarea infractorului. El este suspectat ca i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Molia din dulap
Program Tv SOMAX, vineri, 10 septembrie
Universitatea Spiru Haret a suspendat reluarea examenului de licenţă
Andrei Gheorghe va face emisiune la TV Prime din Republica Moldova
Nu se pune problema ca Franţa să suspende repatrierea ţiganilor
Scrisoarea de intenţie către FMI: nu ne îmbunătăţeşte viaţa
Preşedintele indonezian a aprobat în 25 august extrădarea lui Nicolae Popa
Basarabenii vor alege între România şi UE, pe de o parte, şi Rusia, de cealaltă parte
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Ce spun păgubiţii FNI despre reţinerea lui Vântu
şi aducereaîin ţară a lui Nicolae Popa
Drame trăite la Secţia UPU de la Spitalul de Pediatrie Botoşani
Grupul E.ON continuă campania de ajutorare a Dorohoiului
Accident în faţa Spitalului „Mavromati”
A mai fost prins un hoţ la Botoşani
O afacere profitabilă a fraţilor Daniel ;i Florian Moruzi
Liber la angajare de medici. Dar de unde?
Pichetarea de ieri a sanitarilor nu le-a fost de folos
Haos total în formarea consiliilor de administrare din şcoli
Şpăgile din sănătate vor fi aduse în dezbatere publică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog