Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12476
De la 07 Ianuarie 2003
122898125

Cine i-a asmuţit pe hăitaşii în uniformă asupra florarilor?

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2022, 21:30
Şeful Poliţiei Locale Botoşani, Ioan Onuţu, s-a lăudat că haidamacii săi au amendat zeci de persoane care vindeau zambile şi ghiocei pe străzile din Botoşani, fără forme legale.
.Nici că se putea mai potrivit, acum de Dragobete şi în curând de 1 şi 8 Martie, o acţiune de pedepsire a celor care n-au găsit de cuviinţă să facă ceva pe placul haidamacilor în uniforma plătită de noi, ci să ofere bărbaţilor prilejul de a-şi bucura prietena, nevasta, mama cu un buchet de flori culese din mijlocul naturii, cum sunt culeşi gingaşii ghiocei.
Cu gândirea sa de tip cazon, o gândire moştenită de la Moş Teacă, Ioan Onuţu a găsit de cuviinţă să-şi acopere incompetenţa şi capacitatea de a organiza paza şi liniştea publică a botoşănenilor decât prin a-şi arăta muşchii umflaţi gras cu bani bugetari, amendându-i şi fugărindu-i pe amărâţii care au cules flori din pădure să facă şi ei un ban pentru pâine la copii.
Ştiţi cine sunt aceşti vânzători de flori, cu preponderenţă în zona Stadion, Biserica Uspenia şi Griviţa? Sunt copii, femei şi bărbaţi veniţi din Balta Arsă, comuna Corni, cea mai săracă comunitate din judeţul Botoşani. În general sunt ţigani care trăiesc doar din fructele pădurilor care înconjoară satul. Deşi ţigani, ei nu fură. Muncesc pe unde pot, culeg fructe şi flori din pădure şi le vând, bucuroşi că pot face un leu pentru a cumpăra ceva la copii şi pune pe masă. Astăzi, de Dragobete, în faţa Bisericii Uspenia şi a Patiseriei Luca două fetiţe vindeau buchete de ghiocei. Îmbrăcate subţire, tremurau de frig. Câte un trecător, mai mult femei, le dădeau un ban fără a cere buchetul care costa l leu. Nu departe de ele, la poarta bisericii, femei ş bărbaţi ţigani, vindeau şi ei flori: zambile şi ghiocei (foto) Pe aceşti amărâţi i-au amendat poliţişti locali pentru ca şeful lor Ioan Onuţu să se laude cu isprava lor.
În schimb. în Piaţa Mare, unde se vând flori din import, majoritatea la negru, poliţişti locali trec fără a se opri. Opresc doar când li se face semnul convent pentru a intra în chioşc şi a ieşi apoi bucuroşi. În colţul celălalt al pieţei, aproape de Biserica Sf. Gheorghe, ţi se vând ţigări de contrabandă marca Ashima. Nu se tem de poliţiştii locali pentru c㠔au partea lor”, după cum spun chiar cei care vând. Pe străzile oraşului vedem bănci distruse, coşuri de gunoi distruse, dar Onuţu nu dă niciun comunicat că a prins vreun distrugător. Noaptea nu poţi circula pe trotuare din cauza maşinilor parcate, dar poliţişti locali nu sunt de văzut la vreme de noapte.
Am văzut cum, în piaţă, doi poliţişti locali s-au salutat prietenos cu un traficant de tichete de pensionar, valută şi alte oportunităţii de afaceri. Între lumea interlopă şi poliţişti locali convieţuirea este paşnică şi reciproc avantajoasă.
Pe vremea primarului liberal Cătălin Flutur, acelaşi Onuţu a iniţiat o acţiune de combatere a cerşitului. Poliţiştii locali îi ridicau pe cei în cărucioare şi-i duceau după câte un bloc. Invalidul revenea la locul de cerşit şi iar era cărat la dos.
Iată că pe vremea primarului socialist Cosmin Andrei aceeaşi poliţişti locali luptă victorios cu copii şi femeile care vând flori pe stradă. Îl informez pe primarul socialist Andrei că aceşti vânzători din satul Balta Arsă sunt la Corni votanţii PSD. Poate-i lasă să trăiască şi ei bucuria de a avea o pâine pe masă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 - 27.02.022
Bancul săptămânii: Tăcere sfidătoare
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Caz ciudat de agresiune sexuală la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Este nevoie în şcoală de o Istorie a evreilor?
Avocatul Poporului a cerut explicaţii celor de la Garda de Mediu Botoşani
Ioan Rotundu
Valorile educative ale Liceului Tehnologic „Ştefan Luchian” Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Cei trei ticăloşi care fac de râs România în faţa UE
Ioan Rotundu
Generala Ada Macovei joacă lambada dezinformării
Ioan Rotundu
Are Rusia legitimitate istorică să ocupe Ucraina?
Comunicat Primăria Mihai Eminescu
De ce Chiaburu mai este ţinută directorul Liceului din Ştefăneşti?
Pentru a acoperi hărţuirea sexuală a elevilor, sexul din grupul sanitar, corupţia în rândul cadrelor didactice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog