Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25549
De la 07 Ianuarie 2003
122911198

Cine pune căpăstru abuzurilor magistraţilor?

  • Ioan Rotundu
  • 30 April 2023, 20:49
Săptămâna ce tocmai a trecut a fost una plină de biruinţe pentru magistraţii români şi extrem de umilitoare şi împovărătoare pentru poporul român. În vreme ce inflaţia goleşte înspăimântător de avară buzunarele românilor ce mai au curajul de-a munci în condiţii de plată fel de înspăimântătoare, în timp ce peste 2 milioane de români trăiesc sub limita sărăciei şi din ajutoarele sociale, în timp ce seară de seară sute de mii de copii se culcă flămânzi, asupra bugetului ţării se pare că se aplică un jaf organizat de către ceea ce presa numeşte „băieţii deştepţi”.
Săptămâna trecută, prin decizie definitivă, magistraţii români, procurori şi judecători, şi-au majorat salariile printr-o şmecherie juridică demnă doar de borfaşi pe care-i judecă uneori. Unii judecători au chemat în judecată statul român pe motiv că nu le-a acordat salariul cuvenit potrivit legii, mai exact s-a folosit o bază de calcul mai mică decât cea pe care judecătorii o consideră a fi legală, alţi judecători, colegii lor, au decis că au dreptate şi au obligat Guvernul să le majoreze lefurile cu recalculare şi din urmă pe durata a 5 ani.
Impactul bugetar nu se cunoaşte, dar se poate aprecia a fi de ordinul a câtorva zeci de milioane de lei. În condiţiile în care deja bugetul naţional are un deficit de peste 20 miliarde de lei, liderii de sindicat din sănătate, educaţie, poliţie, agricultură, finanţe etc. organizează greve pentru a pune presiune pe guvern să le majoreze salariile.
Câţi dintre români ştiu că din anul 2020 guvernarea PNL – PSD plăteşte salariile bugetarilor şi pensiile speciale din împrumuturile externe angajate cu dobânzi enorme? Zeci de miliarde de lei au fost împrumutate numai anul trecut pentru a se putea acoperi plata salariilor şi a pensiilor. Aceste datorii de acum vor fi plătite de copii noştri în viitor.
Spre deosebire de liderii de sindicat care au ca mijloc de luptă cu guvernul doar greva, magistraţii au la îndemână puterea judecătorească, puterea lucrului judecat. Această putere le-a permis să-şi majoreze salariile în condiţiile în care ţara se îndreaptă spre un dezastru economic şi financiar.
Acest tupeu nemaiîntâlnit în vreo ţară civilizată este consecinţa politicii legislativului ţării, a Parlamentului, care a desfiinţat juridic orice posibilitate a cetăţeanului, a instituţiilor statului, să tragă la răspundere pe procurorii şi judecătorii corupţi şi avari.
Teza vehiculată cum că tăierea pensiilor speciale ar lăsa sistemul juridic fără magistraţi este una falsă. Majoritatea magistraţilor au fost angajaţi pe pile politice şi nu pe competenţă profesională. Mulţi provin din rândul poliţiştilor care, spre surprinderea colegilor nu erau buni judiciarişti dar, peste noapte, au devenit buni judecători. În schimb, jurişti cu solide cunoştinţe juridice, neavând bani să-şi cumpere un post de magistrat, s-au făcut notari sau avocaţi, ori consilieri juridici în mediul privat.
În justiţia română s-a ajuns la starea când magistratul îţi râde în faţă şi-ţi spune că dacă vrea îţi dă dreptatea ce ţi se cuvine, dacă nu, nu ţi-o dă pentru că nu ai ce-i face.
Iar CSM-ul, considerat garantul respectării legilor statului de către magistraţi, a devenit o umbrelă a abuzurilor şi incompetenţei profesionale, cel mai recent caz, cel al vicepreşedintelui CSM Daniel Horodniceanu fiind extrem de doveditor al afirmaţiilor mele.
Aştept ziua când procurorii şi judecătorii cinstiţi, cu solidă pregătire profesională, cu respect pentru actul dreptăţii şi cu responsabilitate faţă de popor să se delimiteze de mizeria profesională şi morală a unor colegi ai lor şi să ceară public CSM-ului să le respecte şi să le apere demnitatea de magistrat.
Iar noi, cei văduviţi de a mai avea încredere în justiţie, la anul, cu prilejul alegerilor care vor avea loc, să curăţăm clasa politică de borfaşii care ne conduc acum. Numai aşa vom da o mână de ajutor şi magistraţilor cinstiţi.
Dacă nu voim proceda aşa, vom trăi pe viu vremurile strămoşilor noştri din Epoca Fanariotă şi vom merita din plin această pedeapsă a istoriei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.05.2023
Bancul săptămânii: Fetiţa spune lucruri trăsnirte
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
„Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare?”
Cum a încercat Daniel Horodniceanu să-l intimideze pe polițistul care l-a tras pe dreapta / Reacția fostului șef DIICOT și a sindicatelor din Poliție
Două dosare care ce-l declară infractor pe baronul local Nazare
Ioan Rotundu
Vama Stanca - contrabanda cu tigari in impas
Recidiva îi bate la uşă cu un adaos de condamnare
Ioan Rotundu
Ping-pong cu dosarele penale
Cum a reuşit Muc cel Mic să pună pe jar autorităţile statului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog