Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13088
De la 07 Ianuarie 2003
122898737

Cine se teme de Moldoovis?

  • 5 June 2011, 23:00
Preşedintele Asociaţiei botoşănene Moldoovis, Ionică Nechifor, a răspuns acuzaţiilor care au fost aduse în ultima perioadă privind anumite „mânăreli” care s-ar derula cu sprijinul conducerii Direcţiei Agricole.
Ionică Nechifor apreciază că la mijloc este vorba despre şicane politice, de protejare a unor fermieri care „fentează legea”, declarând efective de animale fictive pentru a încasa sume frumuşele la subvenţii.
„Acuzaţiile care sunt aduse Asociaţiei Moldoovis nu sunt fondate. Nu se văd toate eforturile asociaţiei în realizarea unor lucruri importante pentru sectorul ovin şi caprin, dar văd că se încearcă să se scoată în faţă asociaţii fantomă care nu au făcut nimic pentru acest domeniu.
Acestea structuri fantomă sunt promovate pentru a dezbina fermierii şi pentru a favoriza pe cei care sunt certaţi cu legea. Anul acesta, cu toate că am avut impusă regulă de la nivel central că nu avem ce căuta în sediile APIA, domnul director Constantin a încercat să introducă o nouă asociaţie în sediul acesta şi normal că a fost deranjat când noi am făcut cunoscut acest aspect la nivel central”
a declarat Ionică Nechifor.
Asociaţia Moldoovis reprezintă circa 85 la sută din totalul de crescătorilor de ovine şi caprine. În consecinţă, spune preşedintele Moldoovis, aceşti fermieri stabilesc şi nu PNL-ul şi nu Nechifor Ionică, care va fi cotizaţia anuală.
Şi viza pe dosarele pentru subvenţii pare să fie mărul discordiei „Am cerut viza pe dosare începând cu 2009 încoace din cauza raportărilor fictive. De ce să fie frustrat un fermier care declară cinstit efectivul de animale, în timp ce altul declară numărul din baza de date” a explicat preşedintele Moldoovis. Acesta a adus şi argumente.
Potrivit declaraţiilor lui Ionică Nechifor, de pildă, anul trecut au fost descoperiţi fermieri, care sunt susţinuţi de directorul APIA. Chiar dacă sesizările făcute anul trecut către această instituţie au fost ignorate total, la un control ulterior s-au depistat efective de animale declarate doar scriptic.
„Am găsit cetăţean din Bucureşti, care avea exploataţie în Botoşani, care figura cu un efectiv de 600 şi nu avea niciun animal când s-a făcut controlul” a precizat Ionică Nechifor. Acesta a adăugat că se doreşte ca fermierul să fie respectat de către funcţionari.
Cei care judecă din birourile călduţe ar trebui luaţi de mânecuţă şi scoşi afară, crede şeful Moldoovis. „Ei trebuie doar să stea şi să dea bine în faţa şefilor politici şi nu să se ocupe de situaţia din teren. Numai la Botoşani se percep dosare cu adeverinţă, când acolo scrie foarte clar că trebuie percepută viză.
Cei care nu vor să pună viza au ceva de ascuns. Vreau ca aceşti fermieri care declară că au anumite efective să se uite în ochii mei şi să spună că au aceste efective. Pentru că nu le au. ŞI atunci ocolesc asociaţiile. Şi se creează această alternativă de a avea posibilitatea să-l ajute altcineva. Nu e corect”
, a declarat Ionică Nechifor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Teamă amestecată cu sete de răzbunare
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Papagalul gomos
Caricatura zilei
Un şarpe de peste 5 metri lungime a îngrozit locuitorii unei comune din Constanţa
Germania nu va despăgubi producătorii de legume europeni
Investigaţii la un restaurant german
17 persoane s-au îmbolnăvit de E. coli după ce au mâncat aici
Ministerul Agriculturii solicită CE despăgubirea producătorilor de castraveţi
Asigurăm bilete la business class pentru firmele străine care nu îşi respectă contractele
Crescătorii de capre au probleme de marketing
Deputatul Andrei Dolineaschi se explică
95 de ani de la moartea lui Ştefan Luchian
marcaţi printr-un concurs de pictură
Deputatul Buhăianu deplânge situaţia finanţării spitalelor
De azi, CAS încheie contracte cu furnizorii de servicii medicale
Bani mai mulţi pentru medicii de la centrele de permanenţă
Amenzi pentru publicitate agresivă
Azi, prima probă la Bac
Taxa auto va fi redusa cu 30%
şi pentru motoare Euro 5 şi maşinile cele mai poluante
E.coli îşi are originea în Germania
Dorin Chirtoacă rămâne primar de Chişinău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog