Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21623
De la 07 Ianuarie 2003
104660373

Cine sparge gaşca socialisto-liberală Doroftei – Şoptică?

  • Ioan Rotundu
  • 30 October 2021, 16:37
Despre dosarul de insolvenţă a firmelor şefului PNL Botoşani, deputatul Costel Şoptică, care formează obiectul dosarului nr. 1115/40/2010 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani s-a scris în Jurnalul. Peste 50 de păgubiţi, persoane fizice şi juridice, plâng acum la uşa tribunalului pentru a-şi recupera banii cu care au fost , pur şi simplu, jefuiţi de Şoptică prin diverse moduri de şarlatanie.
În tot acest timp, şeful PNL a divorţat de nevastă pentru a-şi pune averea la adăpost, şi-a tras amantă, unii spun nevastă, o ţigăncuşă blondă din Iacobeni, comuna Dângeni, mai tânără ca el cu vreo 30 de ani, a cumpărat un autoturism cu valoare de catalog 80 mii euro, deşi în declaraţia de avere nu are declarat niciun leuţ ca economii personale, iar surse din interiorul PNL susţin că-şi ridică vilă mândră la Zăiceşti, comuna Băluşeni.
Tocmai pe urmele acestei construcţii am pornit şi eu să aflu dacă afirmaţia este una reală sau doar o fabulaţie din invidie politică. Pentru că pe numele lui Şoptică, de când cu firmele în insolvenţă, nu mai apare prin declaraţia sa de avere niciun bun personal sau rezerve financiare, logic, nici construcţia de la Zăiceşti nu ar fi fost declarată pe numele său.
Cu adresa nr. 108/22 septembrie 2021 am cerut Primăriei Băluşeni să precizeze: „Dacă instituţia primăriei a elaborat autorizaţii de construcţie imobile locuit sau cu alte destinaţii pe raza administrativă a comunei Băluşeni pentru următoarele persoane: Costel Şoptică, Magda Liliana Şoptică, Bogdan Hapău şi Andrea Scripcaru, care este valoarea declarată a construcţiei şi dacă impozitele aferente sunt achitate la zi.”
Cu adresa 4060/1.10.2021 primăria a răspuns că „vă aducem las cunoştinţă că o singură persoană deţine o suprafaţă de teren pe raza comunei, fiindu-i eliberat certificat de urbanism”, fără a fi nominalizată acea persoană, deşi legea obligă primăriile să anunţe public orice solicitare de investiţie pe raza sa de competenţă administrativă.
Cu adresa nr. 111/6 octombrie 2021 am revenit solicitând „Cere din cele patru nume enumerate, respectiv Costel Şoptică, Magda Liliana Şoptică, Bogdan Hapău şi Andreea Scripcaru construieşte locuinţe personale personale sau cu alte destinaţii pe raza localităţii Zăiceşti, numărul sau numerele autorizaţiei de construcţie pe fiecare obiectiv în parte, valoarea declarată a investiţiei şi dacă plata impozitelor aferente este la ?”
De această dată primarul Gheorghe Doroftei şi funcţionarul cu probleme de urbanism Maria Aiordăchioaie au preferat tăcerea, deşi am insistat să obţin un răspuns.
M-am deplasat în localitatea Zăiceşti, la terenul indicat de cetăţeni că ar construi vilă „domnul deputat Şoptică” şi am găsit o construcţie deja ridicată (foto 1), adică la roşu, şi alte două temelii de viitoare construcţie (foto 2), situate de-o parte şi de alta a construcţiei la roşu.
Am căutat acel panou cu afişajul informaţiilor a cui este construcţia, cine o lucrează, nr. autorizaţiei de la primărie şi data finalizării lucrării. Nici vorbă de un aşa panou, deşi legea obligă existenţa acestuia şi chiar sancţionează cu amendă lipsa lui., aşa cum prevede t Ordinul nr. 63/1998 privind obligaţia afişării la loc vizibil a panoului de identificare a investiţiei emis de către Ministerul Lucrărilor Publice.
Cu adresa nr. 113/18 octombrie 2021 am solicitat Inspecţiei de Stat în Construcţii Botoşani să-mi precizeze cine avea obligaţia să urmărească afişarea panoului şi ce sancţiuni se pot aplica persoanei vinovate.
Ştiind din Jurnalul că, de fapt, este vorba de lucrările lui Şoptică, directorul Gabriel Mihai Platon a preferat politica struţului, adică să tacă şi să nu răspundă la solicitare, deşi potrivit Legii b544/2001 avea această obligaţie.
Mă aşteptam ca primarul socialist al comunei Băluşeni, aflând că informaţiile îl vizează pe şeful liberalilor, să fie extrem de harnic în a-mi răspunde. Dimpotrivă, s-a solidarizat cu liberalul, sfidând prevederile legilor în vigoare. O cârdăşie politică care este cimentată de către fenomenul corupţiei.
Pentru că primarul comunei Băluşeni şi funcţionarul de la urbanism au refuzat să răspundă la adresele primite, am decis să sesizăm Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Trebuie manifestată mai multă fermitate faţă de analfabeţii funcţionali ajunşi în funcţii publice pentru că deja corupţia din instituţiile publice a luat o amploare ce nu mai poate fi controlată.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.11.2021
Daniel Nuţu a fost declarat un pericol pentru siguranţa naţională
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Discriminare sexuală
Catrenul săptămânii
Impostorii iubesc ipocrizia şi ticăloşia
Ioan Rotundu
Cine este vinovat de actuala criză politică?
RO 4 Planul ascuns al preşedintelui Klaus Iohannis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă