Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3787
De la 07 Ianuarie 2003
122218321

Cine şterge pata de pe cartea de vizită a Botoşaniului?

  • 4 September 2016, 23:00
Sâmbătă, în jurul orei 11 dimineaţa, un grup de tineri se uitau la cuptoarele medievale aflat sub cupola de sticlă amenajată în vecinătatea parcării din faţa magazinului Botoşani. Tinerii, cu certitudine excursionişti de prin Ardeal după accentul folosit în vorbire, îşi dădeau cu părerea cam ce ar reprezenta grupul de gropi de sub cupola de sticlă.
M-am apropiat de ei şi le-am explicat că în spatele lor se află un panou cu explicaţiile ştiinţifice oferite de arheologii care au cercetat acest sit. S-au uitat la mine şi au pufnit în râs:
- Care panou? Acesta?
Şi mi-au arătat un cadru metalic gol (foto). Cineva a distrus cele două pagini din plastic pe care erau consemnate explicaţii cu privire la istoricul acestor cuptoare. Nu ştiu de când a fost distrus panul informativ dar ar cam fi timpul ca primarul Cătălin Flutur să-i ia la întrebări şi pe cei din Poliţia Comunitară. Prin oraş sunt mai multe piese de mobilier public distruse (vase de flori, coşuri de gunoi, bănci etc.) iar în ultima vreme poliţiştii comunitari au dispărut din peisajul străzii.
N-am habar ce rost mai au şi ce misiuni li se încredinţează dar cred că a sosit momentul ca poliţiştii comunitari din pieţe şi de prin bazaruri, locuri aducătoare de şpagă, să fie trimişi pe străzile din municipiu. Prezenţa lor pe stradă ar mai tăia din elanul celor care au mania distrugerii de bunuri publice.
În ce priveşte panoul informativ de la cuptoare, poate că ar fi timpul ca şi lipitorul de cioburi venit din Republica Moldova şi scos de ciobanul Florin Ţurcanu de la subsolul Muzeului Judeţean Botoşani pentru a fi pus director la Centrul Judeţean de Promovare a Tradiţiilor Populare şi apoi director chiar la Muzeul judeţean, mă refer la restauratorul de vase din ceramică Aurel Melniciuc, să facă bine şi să-i pună pe cei cunoscători să scrie un nou text care să fie afişat pe un panou care să nu poată cădea pradă prea uşor „indienilor” care au pus stăpânire pe Centrul istoric al oraşului.
(M.A. M.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Indignarea profesorului
Horoscopul zilei de 5.09.2016
Lumea lu' Rotundu: Transfăgărăşanul
La Vlăsâneşti, cultul personalităţii străluceşte lustruit de primarul Trufin
Prognoza meteo pentru luni si marti
Ambasadorul american la Chisinau a facut o afirmatie corecta:
Basarabia nu e Romania
Maica Tereza a fost sanctificata de Papa Francisc
La ceremonia de la Vatican au participat si 1.500 de oameni ai strazii
Planta care ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore
Artemisia Annua
Banul la cel bogat trage şi la cei cu pensiile mari
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog