Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27345
De la 07 Ianuarie 2003
122912994

Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat pe Liviu Dragnea

  • 21 June 2018, 23:00
Judecătorii care au decis condamnarea lui Liviu Dragnea sunt Ștefan Pistol, Constantin Epure, Geanina Arghir care au făcut parte și din completul care l-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul de mărturie mincinoasă.
Ștefan Pistol a fost între judecătorii care l-au achitat, recent, pe fostul deputat PSD Sebastian Ghiță. În trecut, magistratul l-a achitat, în primă instanță, în trei dosare pe Gigi Becali. De asemenea, Pistol a judecat dosarul lui Ludovic Orban, făcând opinie separată, și susținând că liderul PNL trebuie condamnat cu suspendare. Pistol face parte și din completul care judecă dosarul în care acuzat este Gabriel Oprea.
Constantin Epure a făcut parte din completul care a condamnat-o pe Elena Udrea în dosarul Gala Bute.
Judecătoarea Cristina Geanina Arghir este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel București. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului “Valiza”, achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronunțat pentru achitarea lui Ludovic Orban.
La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.
În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun c㠓în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Expresiile care vă pot duce la închisoare.
Legea a fost votată de Parlamentul României
Bancul zilei: Educaţia analfabetului funcţional
Horoscop zilnic 19.06.2018
Dan Diaconescu cere instanței să îi ridice interdicția de a avea activități de presă
Proiect de lege care ar putea ține anti-vacciniștii departe de emisiunile tv:
Televiziunile unde persoane necalificate abordează teme de sănătate riscă să fie sancționate
Comisia Europeană, îngrijorată de modificările din justiție
Euro se apropie de pragul de 4.7 lei.
Pentru finalul acestui an, estimările bancherilor sunt în intervalul 4.70-4.72 lei/euro
Andrei Năstase: Mafia controlată de Plahotniuc a considerat că trebuie să mă oprească
Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului a fost o comandă politică / Chemăm lumea în stradă
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Ioan Rotundu
Condamnarea lui Dragnea dă curaj opoziției din PSD.
Întâlnire de urgență a contestatarilor din partid. PLUS: Ședință CEx, convocată pentru vineri
Dăncilă îi atacă pe judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea.
„Decizia ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului” / „Cei care cer demisia președintelui PSD încalcă grav Constituția”
Ce le pregătește ministrul de Interne, Carmen Dan, manifestanților:
Efective sporite ale MAI la protestele spontane
Ponta: După a două condamnare Liviu Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD
Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog