Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23130
De la 07 Ianuarie 2003
118469129

Cine vrea o forţă armată maghiară în Harghita şi Covasna?

  • 6 October 2013, 23:00
Complicitățile partidelor așa zis românești cu interesele maghiare din România dar și de la Budapesta au dus la slabirea continuă a statului român și la asimilarea populației românești în chiar inima României. Retrocedări ilegale au săracit statul român îmbogățind grofi maghiari deja despăgubiți de autoritățile române imediat după 1918.
Complicii acestui jaf sunt în partidele politice, în justiția din România și în serviciile secrete. Acastă mizerie mocirloasă care băltește în Parlament. Guvern sau ministere, subminând continuu interesele românești mai vrea să ajute un pic extremiștii maghiari care visează la un stat independent maghiar cu frontierele așa zisului ținut secuiesc. Un proiect imbecil al lui Liviu Dragnea vrea să pună la dispoziția extremiștilor maghiari o forță armată. Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș averizează asupra acestui fapt și scrie celor responsabili. Îi va auzi cineva?
Domnului Crin Antonescu, Preşedintele Senatului României,
Domnului Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor,
Domnului Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României,
Domnului Liviu Nicolae Dragnea, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Domnului Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne
Comitetul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a aflat din presă despre propunerea legislativă intitulată Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, act normativ potrivit căruia personalul structurilor din cadrul Poliţiei Române de la nivelul oraşelor şi municipiilor, care au competenţe privind ordinea şi siguranţa publică şi circulaţia pe drumurile publice, urmează să treacă în subordinea consiliile locale ale oraşelor şi municipiilor, respectiv Consiliul General al municipiului Bucureşti. Faţă de această propunere legislativă, prin care se creează o structură înarmată în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale,
Vă adresează solicitarea de a analiza cu atenţie oportunitatea şi toate efectele şi consecinţele pe care le-ar putea avea în judeţele Covasna şi Harghita, mai ales în anumite conjuncturi politico-sociale extreme, legiferarea unui astfel de proiect de lege, în condiţiile în care este bine ştiut că autorităţile administraţiei publice locale sunt controlate discreţionar de UDMR şi de celelalte partide etnice maghiare, formaţiuni politice a căror politică centrifugă, de marginalizare şi epurare a elementului românesc din administraţie şi din zonă şi de realizare a unui „stat în stat" prin impunerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc" şi scoaterea sa de sub autoritatea statului român, este de notorietate, constituind proiectul lor politic prioritar.
Potrivit practicilor autorităţilor publice locale din zona noastră, după adoptarea unei asemenea reglementări legislative, accesul în structura funcţională a acestor sectoare ale Poliţiei se va face pe criterii etnice, sau va fi condiţionat de cunoaşterea altei limbi decât limba română, uniformele acestor poliţişti nu vor fi inscripţionare exclusiv în limba oficială a statului, iar simbolistica locală va promova deziderate separatiste sau ale autonomiei locale pe criterii etnice, existând riscul ca aceste unităţi să poată fi folosite în scopuri electorale sau politice.
Având în vedere aceste considerente, Vă rugăm ca structurile privind ordinea şi siguranţa publică şi circulaţia pe drumurile publice din cadrul Poliţiei Române, să nu fie trecute în subordinea consiliile locale ale oraşelor şi municipiilor, pentru a se evita astfel de situaţii anormale.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Secretul succesului
Au crescut cheltuielile cu personalul şi asistenţa socială
au scăzut investiţiile de stat
Dinamica economiei: Fermierul protestatar
Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară vede în Boc viitorul preşedinte al României
O autostradă Iaşi-Târgu Mureş este prea scumpă
Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei
Victor Ponta: Nu vor fi schimbări fiscale majore în 2014
Lumea lu' Rotundu: Mănăstirea Petru Vodă. Schitul Poiana
Crin Antonescu pare a se împăca cu ideea de a nu mai candida la prezidenţiale
Banca Vaticanului găzduieşte conturi ilegale cu bani negri
Cine scumpeşte apa chioară
Ioan Rotundu
370.000 ţigarete moldoveneşti pescuite pe râul Prut
Iustin Pîru, între credinţă şi legionarism
Ioan Rotundu
Loto România: Tragerea loto din 6.10.2013
Botoşani: Tentaculele caracatiţei din Primăria Ştefăneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă