Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4385
De la 07 Ianuarie 2003
122890034

Cineastul roman Mihai Malaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani

  • 6 January 2013, 23:00
Mihai Malaimare Jr., directorul de imagine al filmului "The Master", a fost premiat de criticii americani la cea de-a 47-a gala anuala a premiilor decernate de National Society of Film Critics, in cadrul careia cineastul roman s-a impus la categoria "cea mai buna imagine", anunta Mediafax.
Cea de-a 47-a gala organizata de National Society of Film Critics a avut loc sambata seara, la Elinor Bunin Munroe Center din New York. Mihai Malaimare Jr. a primit la sfarsitul anului 2012 si premiul pentru cea mai buna imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", in regia lui Paul Thomas Anderson.
Cineastul roman a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai buna imagine", pentru filmul "The Master", la alte doua premii prestigioase - Satellite Awards si Critics' Choice Awards.
Directorul de imagine Mihai Malaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinerete fara tinerete" si "Tetro".
Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Venetia 2012 pentru regie si pentru cea mai buna interpretare masculina - distinctie acordata ex-aequo lui Joaquin Phoenix si Philip Seymour Hoffman.
"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului si scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezinta un studiu de personaj - un veteran din marina americana cu un comportament violent -, dar si un portret al Americii de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. S-a spus ca ar fi inspirata de cultul scientologic si, intr-adevar, aproape toate personajele sunt implicate cumva intr-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiza a acestei mediatizate religii.
Marele castigator al galei organizate sambata de National Society of Film Critics este insa lungmetrajul "Amour", regizat de Michael Haneke, care s-a impus la trei categorii principale: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke) si "cea mai buna actrita" (Emmanuelle Riva).
Britanicul Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria "cel mai bun actor" cu rolul din filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg.
Premiile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Matthew McConaughey ("Magic Mike") si Amy Adams ("The Master").
La categoria "cel mai bun scenariu" s-a impus Tony Kushner ("Lincoln"), iar la categoria "cel mai bun documentar" a triumfat productia "The Gatekeepers". Productia "This Is Not a Film", regizata de Jafar Panahi, a primit trofeul pentru cel mai bun film experimental.
In cadrul galei organizate de National Society of Film Critics au fost decernate si doua premii speciale. Laurence Kardish, curatorul departamentului de film din cadrul celebrului muzeu MoMA, a fost recompensat cu Film Heritage Award, acelasi trofeu fiind decernat si companiei Milestone Film and Video pentru proiectul ei intitulat "Shirley Clarke".
The National Society of Film Critics cuprinde 61 de membri cu drept de vot - critici de film care lucreaza pentru cotidianele importante din Los Angeles, Boston, New York si Chicago, si la reviste renumite, precum Time, Newsweek si The New Yorker.
In timp ce diferitele asociatii de critici de film care decerneaza premii in sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajuta la restrangerea spectrului de posibili nominalizati la distinctiile oferite de Academia de film americana.
Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Graviditate proaspătă
Gastronomie: Ciorbă de varză
Am discutat despre introducerea impozitului forfetar la firmele din domeniul serviciilor
Vreau să desfiinţăm un grad de jurisdicţie
nu mai ajunge toată lumea la Curtea de Casaţie
Basarabenii trec Prutul pentru a-si petrece Crăciunul şi Anul Nou, pe stil vechi, in Ţară
Secretul bancar elveţian sub asediu - Banca Wegelin a căzut
procesul şi decesul unei bănci elveţiene vechi de aproape 300 de ani
Doamne, pe mâna lui l-am dat pe Eminescu?
Ioan Rotundu
Dorohoian implicat în comerţ ilegal cu zahăr
Deşi prins beat la volan, tot el cu gura mare
Mihai Ţurcanu îşi va schimba şeful
Încă nu se cunoaşte unde va avea loc Revelionul Pensionarilor
Zi decisivă pentru directorul Urban Serv, Liviu Toma
Primăria Botoşani va plăti un milion de lei pentru deszăpezire
Primăria Botoşani: Şef nou la Serviciul Voluntar pentru SU
Aglomeraţie în cabinetele parlamentarilor
Botoşani: Farmacie pusă să plătească sute de reţete compensate
Botoşani: Un nou val de nemulţumiri la adresa serviciilor oferite de Nova Apaserv
Pe drumurile judeţene s-a ieşit ieri cu zeci de utilaje de deszăpezit
Botoşani: Fermierii agricoli vor fi bine jumuliţi la Camera Agricolă
aşa au hotărât consilierii judeţeni
Persoane lovite de gheaţa căzută de pe blocuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog