Preparare: Se pune la fiert piepturile de pasăre, după ce luăm spuma de câteva ori punem şi rădăcinoasele la fiert tăiate în patru. După ce au fiert bine împreună cu carnea le scoatem din supă şi zarzavatul îl tăiem sau îl dăm pe răzătoarea mare şi carnea o tăiem fâşiuţe.
Supa care o avem o strecurăm şi o punem la foc cu toate ingrendientele, o lăsăm să fiarbă puţin, potrivim de sare, vegeta după gust şi lăsăm să dea un clocot.
După ce ne-am asigurat că este fiartă şi bună de sărată stingem aragazul.
Acum într-un castronel batem cele 6 ouă cu 2 lingurii de oţet şi după ce a respirat puţin ciorba, punem ouăle şi mestecăm.
Menţiuni: Înainte de a servi ciorba facem usturoiul pisat bine peste care punem smântâna şi se aşează pe masă şi fiecare îşi va pune cât doreşte.
Dacă cineva doreşte ciorba mai acră, se poate pune oţet.
Poftă bună!