Ingrediente: Măruntaie de pasăre (aripi, gâturi, pipote, gheare) 1 kg, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, orez 50 g, zeamă de varză 1 l, pătrunjel verde şi leuştean câte 1 leg.
Mod de preparare: Măruntaiele de pasăre se curăţă, se spală, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este necesar. Ceapa se toacă mărunt, iar zarzavaturile de supă se taie julien, se trag împreună în ulei şi se adaugă la ciorbă. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă în acelaşi timp cu zeama de varză. Se mai potriveşte o dată gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţa tocată. Atenţie la zeama de varză! Nu trebuie să aibă alt miros străin, în afară de cel obişnuit, specific ei (de butoi, de bâhlit, de floare etc.)
(Lucullus)