Îţi trebuie: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan), 1 morcov, 1/2 căpăţână de ţelină, 1 ardei verde, 1/2 gogoşar, 1 ceapă, câteva bucheţele de conopidă, 1/2 felie de dovleac, 3 roşii, 1/2 l borş, verdeaţă, sare.
Pregăteşti aşa: Speli şi cureţi foarte bine aripile, după care le pui la fiert în apă rece cu sare. Iei spuma ori de câte ori se formează şi, după aceea, pui în oală toate zarzavaturile, ardeii şi ceapa tăiate mărunt iar rădăcinoasele trecute prin răzătoarea cu ochiuri mici. Conopida o desfaci în bucheţele mici, iar dovleacul îl tai în cubuleţe.
Le laşi să fiarbă împreună şi, numai după ce au fiert, adaugi roşiile decojite şi trecute prin răzătoare. Le mai laşi să dea într-un clocot împreună, după care pui borşul fiert separat. Laşi să mai dea într-un clocot, dregi gustul de sare, stingi focul şi pui verdeaţa tocată mărunt. Poftă bună!