Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18888
De la 07 Ianuarie 2003
112996323

Circa 260.000 de români au declarat Fiscului că obţin venituri din chirii

  • 29 August 2013, 23:00
Pe baza datelor existente in evidenta fiscala a rezultat ca cca. 257.819 de persoane fizice au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor in anul 2012, se arata intr-un raspuns trimis joi de ANAF in baza unei solicitari a HotNews.ro.
Datele au fost extrase din evidenta fiscala, constituita pe baza declaratiilor depuse de catre persoanele fizice. "Avand in vedere faptul ca procesul de verificare a datelor se afla in curs de desfasurare, pot interveni unele modificari referitoare la datele de mai sus.", au mai transmis HotNews.ro oficialii ANAF. "Facem precizarea ca in cazul persoanelor fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care chiria prevazuta in contractul incheiat intre parti a fost stabilita in lei, potrivit art.83 alin.(3) lit.c) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal nu exista obligatia depunerii formularului 200 (platile anticipate reprezinta impozit final)", se mai arata in raspunsul remis HotNews.ro.
Guvernul se angajeaza sa aprobe pana la mijlocului lunii septembrie 2013, prin ordonanta de urgenta, taxarea obligatoria prin contributii la fondul de sanatate a veniturilor obtinute de persoanele fizice din chirii, incepand cu anul 2014, potrivit unei variante din 29 iulie a scrisorii de intentie convenite cu FMI si consultata de HotNews.
"In acest scop, pana la mijlocul lunii septembrie 2013 (actiune prealabila) vom aproba o Ordonanta de Guvern, de largire a bazei de contributie, spre exemplu, prin care sa se aplice o taxa obligatorie (contributie la fondul de sanatate) asupra veniturilor obtinute de persoanele fizice din chirii, care sa fie implementata de la 1 ianuarie 2014", se arata in aceasta scrisoare. Dealtfel Ministerul Finantelor a si confirmat, intr-un comunicat, ca se vor introduce contributii de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile obtinute de persoanele fizice din chirii.
"Referitor la introducerea CASS (contributiei de asigurari sociale de sanatate) in cazul veniturilor obtinute din chirii de persoanele fizice, precizam ca aceasta masura are in vedere largirea bazei de contributie, reprezentand un prim pas in vederea implementarii unei abordari fiscale unitare, astfel incat contributiile pentru sanatate sa fie platite de catre persoanele care obtin venituri si din alte surse decat cele de natura salariala".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfat între prietene
Bancă de spermă pentru a coloniza alte planete
Creier uman în miniatură, creat în laborator
Când va afla Dan Voiculesc cât va sta după gratii
Autorităţile slovace au pus muzica lăutărească preşedintelui Băsescu
A fost răpus şi pe ultimul crâşmar autentic
Ioan Rotundu
Marea prosteală a pomanagiilor PSD
Ioan Rotundu
Botoşani: Bătaia de joc a celor de la E.ON n-are margini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă