Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17417
De la 07 Ianuarie 2003
122877484

Circa 6.000 de manifestanţi, la mitingul PMP împotriva accizei la combustibil

  • cel mai dur discurs: Din benzina se face cocteilul Molotov
  • 16 March 2014, 23:00
Aproximativ 6.000 de membri si simpatizanti ai Partidului Miscarea Populara au manifestat, sambata, in Bucuresti, impotriva Guvernului Ponta si a accizei suplimentare de 7 eurocenti la litrul de carburant care urmeaza sa intre in vigoare din luna aprilie. Deputatul Toader Paleologu a avut probabil cel mai dur discurs de la miting, cu referiri la cocteiluri Molotov, maghiari, autonomie si Crimeea. Nu numai Puterea a fost criticata, deputatul Elena Udrea lansand atacuri si la adresa liderului Opozitiei, liberalul Crin Antonescu.
Mitingul PMP a inceput in Piata Enescu, pe scena urcand lideri ca Eugen Tomac, Marian Preda, Elena Udrea, Florin Popescu, Toader Paleologu, care au criticat taxa de 7 eurocenti pe litru de carburant introdusa de Guvernul Ponta.
"E un lucru pe care Ponta trebuie sa-l stie: din benzina se face cocteilul Molotov. Atentie mare la cocteluri Molotov! Sa-l vad pe Victor Ponta cu un cocteil Molotiv in mana nu-mi inspira nicio incredere", a avertizat Paleologu.
El a atras atentia si asupra miscarilor care cer autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc, intins pe judetele Harghita, Covasna si Mures, facand o paralela cu miscarea de independenta a Crimeei fata de Ucraina, sustinuta de Rusia. "Mai vreau sa spun un lucru, apropo de cocteiluri Molotov: astazi este Ziua Ungariei si, din toata inima, vreau sa le spun maghiarilor La Multi Ani!.
La Multi Ani tuturor ungurilor, si din Ungaria, si din Romania, si UDMR-ului!. Dar sa stie un lucru: idea de regiune autonoma este un cocteil Molotov. Ceea ce se intampla acum in Crimeea, ceea ce se va intampla maine, pe 16 martie, in ziua referendumului (privind independenta pensinsulei fata de Ucraina - n.r.) arata ca sub nicio forma nu trebuie sa acceptam o asemenea idee, care are o istorie in Romania. In anii stalinismului a existat o regiune autonoma in Romania si nu mai vrem asa ceva", a mai spus Paleologu, la tribuna.
In schimb, primarul PDL al Clujului, Emil Boc, inscris recent in Fundatia Miscarea Populara, a transmis un mesaj video. El participa, sambata, la Cluj-Napoca la manifestarile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ocazie cu care i-a salutat pe maghiarii din Romania in limba maghiara.
"Chiar daca nu sunt astazi alaturi de voi, va sustin de la Cluj in acest demers civic impotriva Guvernului Ponta, impotriva taxei aberante pe benzina si motorina. Le multumesc celor care nu s-au dezis de guvernul pe care l-am avut in perioada 2009-2012 si de masurile pe care le-am luat pentru stabilizarea economica a Romaniei", le-a transmis fostul prim-ministru participantilor la mitingul PMP de la Bucuresti, intr-un mesaj video proiectat la manifestatie.
Deputatul PMP Elena Udrea a lansat un atac si la adresa liderului Opozitiei, liberalul Crin Antonescu, fost partener al premierului Ponta in cadrul USL.
"Acum s-a trezit ca vrea sa castige electoratul de centru-dreapta. Dar unde erai, domnule Antonescu, atunci cand acest guvern, din care faceai parte, inchidea firmele, introducea taxe noi si mari?", a spus Udrea.
In Piata Enescu, manifestantii au scandat lozinci antiguvern si au cerut demisia premierului Victor Ponta. "De-PONTA-minati Romania!" sau "Ponta, du-te departe, premier pe Marte!" - sunt doua dintre mesajele afisate pe pancarte.
Apoi, protestatarii s-au deplasat in coloana catre Piata Victoriei, pe bulevardele Magheru si Lascar Catargiu, scandand lozinci antiguvernamentale. Si la sediul Guvernului, protestatarii PMP au cerut demisia premierului Victor Ponta, care se afla insa intr-o vizita in Georgia.
Agenţia de ştiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Tocăniţă de miel
Bancul zilei: Coada la români
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Asociaţia cu doi preşedinţi
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 14.03.2014
Dinamica economiei: Piaţa agroalimentară Uvertura Mall
Radicalismul boşorogilor
Ioan Rotundu
Cota unică se menţine la 16% în acest an
dar de anul viitor s-a putea păstra doar la firme
Anchetatori: Avionul Malaysia Airlines şi-a schimbat direcţia şi a dezactivat comunicaţiile în mod "deliberat"
după care a mai zburat încă 7 ore. Percheziţii la domiciliile piloţilor
Mircea Geoana’ va susţine candidatura lui Ponta la preşedinţia României
Ucraina acuză Rusia de "invazie militară" in sud-estul ţării şi ameninţă că va răspunde "cu toate mijloacele"
Militanţi proruşi au atacat sediul serviciilor speciale din Donetk
Autorităţile din Rusia au blocat majoritatea site-urilor de opoziţie
în ziua referendumului din Crimeea
Dmitri Rogozin, vicepremierul rus, despre ambasadorul Ucrainei in Moldova
Fiu de căţea
Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic de la Antena 3
Liiceanu: Răfuiala e cu CNA, nu cu un post sau cu manipulatori deghizaţi în jurnalişti
Focuri scăpate de sub control
14 incendii în două zile
Au venit boi şi s-au întors la minister vaci
Ioan Rotundu
Botoşani: Europarlamentar de-al nostru ajuns vedetă a Parlamentului Europei
Ioan Rotundu
Loto România: Rezultatele tragerii din 16.03.2014
Ce nu s-a vazut la TV la mitingul de solidarizare cu Andrei Plesu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog