Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1872
De la 07 Ianuarie 2003
122887521

Ciudăţenii în dosarul penal al miliţianului-poliţist Romică Gorgan

  • Ioan Rotundu
  • 9 June 2019, 22:18
Despre abuzurile profesionale şi de manieră sexuală ale miliţianului Romică Gorgan, devenit poliţist după 1990, aflat pe postul de agent şef de poliţie la comuna Vf. Câmpului s-a tot scris în Jurnalul. Perceput chiar de colegii săi poliţiştii ca fiind un tip periculos şi abil în a măslui adevărul, Gorgan se apropie de ziua când va trebui să plătească pentru toate faptele sale reprobabile în plan profesional şi moral comise de-a lungul activităţii sale.
Lui Gorgan i-a fost dat să comită gafa vieţii sale încercând s-o abuzeze sexual pe vecina sa de apartament, Lăcrămioara Cojocariu. Lăcrămioara, mamă a doi copii şi de o demnitate şi un curaj rar întâlnite la o femeie, i-a refuzat avansurile iar când Gorgan a trecut de la faza aluziilor cu tentă sexuală la ameninţări de genul „cine eşti tu să-mi rezişti când mie nu mi-a rezistat nicio femeie de pe aici” şi s-o defăimeze în spaţiul public cum că este „o femeie uşoară” s-a adresat postului tv Antena 1, emisiunea „Acces Direct”, cazul său de hărţuire sexuală devenind public.
Căutat de reporterul Antenei 1 pentru a-şi exprima un punct de vedere, poliţistul Gorgan s-a ascuns în vila aflată peste drum de sediul Poliţiei şi a afirmat la telefon că este în misiune. Numai că reporterul, aflat în faţa vilei sale şi însoţit fiind de un cameraman, l-a filmat cum Gorgan stătea în spatele perdelei de la geam şi pândea ce se întâmplă în stradă.
Reclamaţiile de hărţuire sexuală depuse de Lăcrămioara Cojocariu la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani au fost luate în derâdere. Reclamaţiile depuse la Parchetul Dorohoi au dispărut fără urmă. Cele depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani au ajuns în mapa de lucru al procurorului Valentin Chihaia, acum uns prim-procuror. Şi acestea au dispărut fără urmă. De doi ani de zile îl tot întreb pe acest procuror de ce nu finalizează ancheta privind acuzaţiile pe care Cojocariu le-a adus lui Gorgan, printre care şi acuzaţii de fraudare a fondurilor APIA Botoşani.
În sfârşit, în 23 aprilie a.c., la Judecătoria Dorohoi s-a înregistrat dosarul cu nr. 1390/222/2019 în care poliţistul Romică Gorgan are calitatea de inculpat. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 iunie a.c. Numai că în acest dosar Gorgan este inculpat pentru gesturi pornografice faţă de minori, nu şi pentru hărţuire sexuală. De ce procurorul Chihaia n-a considerat să-l ancheteze pe Gorgan şi pentru acuzaţia de hărţuire sexuală adusă de Lăcrămioara Cojocariu rămâne o enigmă.
Mai este anexat la dosar o adresă a Parchetului către IJP Botoşani prin care se face cunoscut că agentul de poliţie Romică Gorgan are calitatea de inculpat. Ca măsură, conducerea IJP Botoşani l-a demis din funcţia de agent şef dar nu l-a suspendat din activitate cum ar fi fost legal. Se vede că chiolhanurile despre care se spune c ă Gorgan le organiza la „Caii de vis” din Ionăşeni, comuna Vf. Câmpului, unitate patronată de Valeriu8Iftimie de la ELSACO SA Botoşani, chiolhanuri de la care, spun cei din zonă, comisarul şef Viorel Şerbănoiu era nelipsit, au avut un oarecare efect.
Dar mai există anexate la dosar şi nişte documente de cercetare din care rezultă că poliţistul Romică Gorgan se face vinovat, împreună cu fiica sa, de fraudarea fondurilor PAIA Botoşani prin prezentarea unor evidenţe mincinoase cum că ar deţine o fermă de vaci, beneficiind de subvenţiile cuvenite.
Aceste documente n-au legătură de cauzalitate cu rechizitoriul întocmit de procurorul Chihaia, rechizitoriu care se referă doar la aspecte de natură sexuală.„Nu pot înţelege ce caută aceste documente la dosarul de la Judecătoria Dorohoi pentru că ele se referă la fapte de corupţie. Eu ştiu că faptele de corupţie se judecă la instanţe mai mari şi nu la o judecătorie. Nu ştiu ce să mai cred” – mi-a explicat Lăcrămioara Cojocariu, după ce a consultat dosarul în care Romică Gorgan are calitatea de inculpat. Nici avocata angajată de Cojocariu n-a găsit o explicaţie juridică pentru existenţa acelor documente.
O explicaţie ar fi! Cred că cineva din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, din greşeală sau poate intenţionat, a dorit să se afle public că poliţistul Gorgan a fraudat fonduri APIA. Acum, că tot s-a aflat public, să facă bine procurorul Chihaia şi să finalizeze cercetarea, trimiţând dosarul pe masa judecătorilor. De când cu arestarea lui Dragnea nu cred că cineva de prin PSD Botoşani mai are tupeul să-i dea ordine cum să procedeze în anumite dosare.,
Voi reveni cu detalii din rechizitoriu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 10 – 16.06.2019
Bancul săptăpmânii: Pscărească
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
„Grăsanul” poliţistului inculpat Romică Gorgan
Ioan Rotundu
Irina Frunzeti, incurabila repetentă care face de râs OCPI Botoşani
Ioan Rotundu
INFORMARE Primăria comunei Mihai Eminescu
Potlogarul Ionică Nechifor executat silit., Zeiţa Fortuna l-a părăsit
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.06.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Turiştii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog