Ingrediente: œ găină, 1 ceapă, 2 linguri făină, 50g unt sau grăsime de găină, 1 morcov, 1 pătrunjel, sare, 1 vârf de cuţit piper, 2 ceşti zeamă de carne, 1 ceaşcă lapte.
Mod de preparare: Se fierbe carnea de găină curăţită şi spălată, cu o ceapă, morcov, pătrunjel şi sare. Se taie bucăţi şi se pune în sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregăteşte astfel: se încinge grăsimea sau untul într-o cratiţă, se amestecă cu făina, apoi se stinge cu zeama de carne şi lapte până se obţine un sos alb de consistenţa unei smântâni groase. Se adaugă sare, piper şi se amestecă bine ca să nu aibă cocoloşi. Se pun bucăţile de carne fierte şi se ţine cratiţa într-un vas cu apă clocotită până se serveşte. Se poate adăuga la sos doua linguri de smântână şi zeama de la œ de lămâie Se poate servi foarte bine cu mămăliguţă. (Lucullus)