Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15582
De la 07 Ianuarie 2003
101963537

Clovnul lui Putin şi-a continuat circul la Chişinău

  • 3 September 2013, 23:00
În cadrul briefingului scurt, susținut de Dmitri Rogozin, clovnul trimis de Putin la Chișinău, acesta a amenințat indirect R.Moldova că riscă să rămână fără gaz rusesc după summitul de la Vilnius, din această toamnă, transmite Romanian Global News.
Totodată, Rogozin a amențiat autoritățile RM „să nu uite de miile de emigranți moldoveni din Rusia".
„Îl așteptăm în curând pe Valerii Mihailovici (ministrul Economiei Valeriu Lazăr, n.r.) la Moscova. Problema energetică este importantă, mai ales în ajun de venirea frigului, a iernii, a unei toamne reci", a spus Rogozin, încercând sa facă o grimasă care semăna a rânjet.
„Sperăm că nu veți îngheța", a adăugat Rogozin și a plecat.
Decizia Republicii Moldova de a deveni membru asociat al Uniunii Europene va duce la revizuirea acordurilor cu Rusia și va complica soluționarea problemei transnistrene. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin, în pragul vizitei sale la Chișinău, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.
„Acum Republica Moldova se află în fața unei decizii importante, în legătură cu summitul de la Vilnius, unde urmează să fie semnat acordul de asociere cu UE. Dacă RM va alege această cale, atunci trebuie să țină cont de faptul că aceasta nu înseamnă intrare în UE, ci un antreu, unde RM ar putea fi tărăgănată mult timp și unde ar putea fi rupte acele relații pe care Moldova le are acum, în primul rând cu Rusia, cu alte țări", a declarat Rogozin, citat de Itar-Tass. Astfel, Rogozin crede că multe dintre relațiile și acordurile pe care le are Republica Moldova la momentul actual vor fi revizuite.
Mai mult, potrivit vicepremierului rus, semnarea acordului de asociere cu UE va avea încă o consecință importantă pentru Republica Moldova, legată de reglarea problemei transnistrene.
„Dacă această guvernare de la Chișinău, așa-zisă pro-europeană, crede că poate într-un mod atât de nesăbuit, fără să se consulte cu poporul și mai ales cu Transnistria, să ia decizia de asociere cu UE și să taie relațiile istorice cu vecinul din est, unde se află toată piața produselor moldovenești, unde se află toată forța de muncă, atunci ei greșesc amarnic", a mai spus Rogozin. Anterior, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia își dorește consultări cu R.Moldova înainte de semnarea acordurilor RM-UE la summitul de la Vilnius, din această toamnă, pentru a vedea cum acestea vor influența relațiile RM cu Rusia.
Romabiab Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Antrenorul lui Chuck Boriss
O copilă din Botoşani a cucerit podiumul unui festival de muzică din ţară
Lege pentru părinţii care pleacă la lucru în străinătate
Senatul a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Băsescu
cvorumul la referendum va fi de 30%
Rusia ameninţă Republica Moldova cu un nou embargo la importul de vinuri
Deşi acuzat penal, PNL îl trimite pe Ovidiu Silaghi în Parlamentul European.
Botoşani: Locul unde se afl㠄leopardul” primarului Portariuc (II)
Ioan Rotundu
Un teribilist de 14 ani a dat bătăi de cap polițiștilor
Sute de contestații la Bacalaureatul de toamnă
Peste trei sute de posturi libere în învățământ
Centre de permanență pentru bolnavii din satele județului
Grave acuzaţii la adresa conducerii societăţii RVG
Ioan Rotundu
Modern Calor - Comunicat umplere instalaţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă