Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35977
De la 07 Ianuarie 2003
92437022

Cod portocaliu pentru Botoşani

  • 23 April 2008, 23:00
În urma ploilor abundente asociate cu vânt puternic care au căzut pe raza judeţului Botoşani timp de două zile respectiv 22, 23 aprilie, zona noastră având şi cod portocaliu, au fost afectate 7 localităţi. Pentru acest lucru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani a pus la dispoziţie un efectiv de 44 pompieri militari, 14 jandarmi, 4 autospeciale, 5 autoturisme de teren, 2 mototompe şi 2 bărci. Din localităţile afectate fac parte comuna Coşula cu cele trei sate: Coşula, Şupitca şi Pădureni, comunele Truşeşti, Corni mai exact Balta Arsă, Vlăsâneşti respectiv satul Sârbi şi Flămânzi- Prisăcani. O situaţie deosebit de grava a fost înregistrată în satul Balta Arsă din comuna Corni, unde din cauza scurgerilor de pe versanţi au fost inundate 3 gospodării. Locuitori acestora, la număr 20 de oameni, au fost cazaţi la Cantonul Silvic din localitatea Balta Arsă.
De asemenea a fost nevoie şi de intervenţia a două echipaje de pompieri la faţa locului cu o autospecială, un autocamion dotată cu motopompă şi bărci de salvare.
Comuna Coşula a fost afectată şi ea, din cauza ieşirii din matcă a râului Miletin şi a scurgerilor de pe versanţi. Ca urmare a acestui fapt, în satul Coşula a fost inundată o casă, iar alte 20 de case se aflau în pericol. Numărul persoanelor care a solicitat ajutor este de 66. Patru femei şi două copiii au fost salvaţi, iar 60 de persoane au fost evacuate şi adăpostite în sediul Primăriei Coşula.
În satul Şupitca a fost salvată o mamă şi fiica acesteia, iar între localităţile Flămânzi şi Prisăcani, un tractor în care erau 3 persoane adulte şi 2 copii a fost surprinse de ape şi blocat. „În total au fost evacuate 82 de persoane. Inundaţiile au afectat 413 hectare de teren, din care 253 ha teren arabil. A fost afectat un drum naţional, DN 56 A, pe circa 500 m în comuna Copălău şi două drumuri comunale: DC 14 A, 300m, între Sârbi şi Vlăsineşti şi DC 56 A, 25 m, Balta Arsă”, a declarat Sorin Barbacariu din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani. (Andreea NGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un oraş care a dat ţării cel mai mare poet nu poate fi mic
Motoscuter al Poliţiei Comunitare lovit de un şofer
Lăcătuş vrea concursuri televizate
Directorii n-au voie să facă în şcoli campanie electorală
„Angel radios” la Primăria din George Enescu
Conţac găseşte leac simplu pentru boli complicate
Strategia de dezvoltare a unei localităţi – cartea de căpătâi a fiecărui edil
„Rapsozii Botoşanilor nu sunt doar o formaţie oarecare”
Horoscop
Răduleasca cea ascultătoare
Anunţuri şi anunţuri
Felicitare liberală
Comuna usturoiului, sub furia nemiloasă a apelor
Comunicat de presă
Program Tele'M Botoşani joi, 24 aprilie
Felicitare Paşte - Prefectura Botoşani
Felicitare Paşte - Termica S.A. Botoşani
Felicitare Primaria Botoşani
Avertizarii Hidrologice Cod Galben
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă