Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13826
De la 07 Ianuarie 2003
122899475

Codreanu dă lecţii de management directorului de la Memorialul Ipoteşti

  • el uită că sub managementul său IAS Cătămărăşti a ajuns în faliment
  • 17 July 2009, 23:00
Consilierul judeţean botoşănean peremist, Dumitru Codreanu, desemnat de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani în comisia de control ce a verificat activitatea Memorialului Ipoteşti este ferm convins că ceva în cadrul instituţiei culturale este putred. În opinia sa, din punct de vedere cultural, la Memorial activitatea se desfăşoară extraordinar de bine, dar managementul lasă mult de dorit. „Nu am nimic cu domnul director Valentin Coşereanu. Mi-e simpatic, recită şi scrie poezii frumoase. Îl apreciez din toată inima ca scriitor, ca poet, ca om care cunoaşte ceea ce s-a întâmplat în viaţa lui Eminescu, dar din punct de vedere managerial nu îl apreciez nici cu nota 2. Personal consider că dacă în urma raportului nostru şi a altui raport făcut de către corpul de control al domnului preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac, document depus pe data de 31 mai, nu se va lua o măsură radicală vizavi de conducerea managerială şi cei care conduc economic această instituţie, acolo se vor întâmpla lucruri deosebite”, a precizat Dumitru Codreanu, specificând că nu este pentru prima dată când se fac anchete şi controale la Ipoteşti.
Consilierul subliniază că despre activitatea Memorialului Ipoteşti se ocupă Poliţia, s-au ocupat experţii din corpul de control, iar acum o altă comisie şi este cazul să se termine o dată cu râca, cearta şi duşmănia. „În calitate de consilier judeţean, de ales al unor cetăţeni ai judeţului Botoşani, mă ocup de felul cum este cheltuit banul public de către cei cărora li se atribuie fonduri. Banul public la Memorialul Ipoteşti se cheltuieşte haotic, pe nimic şi se fură în draci. Dacă faptul nu va fi dovedit de poliţie, de corpul de control al preşedintelui şi nici de către această comisie, fiindcă se încearcă să se facă un raport îmbrobodit, toate materialele vor ajunge în altă parte. Mă voi ţine de rezolvarea acestei probleme până la capăt”, a spus Codreanu.
Deşi s-a abţinut în a detalia rezultatele controlului, consilierul a declarat totuşi că, un oarecare evaluator are un contract pentru evaluarea unui număr de piese de muzeu, pe perioadă de un an. Contractul este supraevaluat, licitaţia s-a făcut numai de către trei persoane, de un reprezentant al Palatului Culturii de la Iaşi şi doi muzeografi de la Brăila. Diferenţa ofertei este de un ban şi a câştigat cel ce trebuie. Contractul s-a încheiat pe 5 decembrie 2008, salariul doamna respectivă l-a primit şi în ianuarie 2009, februarie, martie, până în ziua de azi.
„Vinovaţi sunt cei care au facilitat cu conştiinţa împăcată unele treburi, indiferent că au ştiut sau nu ce semnează. Înainte de a semna un act trebuie parcurs de la A la Z. Nu-l consider pe domnul Coşereanu vinovat, dar cei care au greşit să plătească. Şi cel care a reclamat şi el a fost implicat într-o anumită conjunctură de prietenie. Apare pe statele de plată cu premii de 2.000 lei aproape în fiecare lună şi la un moment dat s-a rupt firul. Imediat au apărut reclamaţiile. Ceva se întâmplă acolo şi organele abilitate îşi vor spune cuvântul”, a mai adăugat Dumitru Codreanu.
Autorităţile spun că la Memorialul Ipoteşti sunt mai multe probleme reclamate, atât de natură economică, a achiziţiilor, al resurselor umane, dar şi administrativ. Mai mult, există nişte contracte de colaborare cu experţi ştiinţifici, unde se consumă bani serioşi.
Ce nu spun cei aflaţi în control, în special Dumitru Codreanu, este faptul că toate aceste reclamaţiile aparţin unor salariaţi ai Memorialului care nici pe departe nu se achită de obligaţiile de serviciu. Mai mult, pe surse s-a afirmat faptul că cei din comisia de control protejează tocmai incompetenţa reclamagiilor, căutând cu orice preş nod în papură directorului Coşereanu.
Să mai avem în vedere faptul că nici un membru din comisia de control nu este de specialitate, deci nu se poate pronunţa asupra eventualelor nereguli, mai ales în domeniul expertizei bunurilor achiziţionate ca exponate de muzei sau a muncii de cercetare ştiinţifică. Iar ca totul să în stil politic, Codreanu, cel care l-acuză pe Coşereanu de management prost este cel care a falimentat IAS Cătămărăşti. Acum îşi permite să dea lecţii de management. Aşadar, sunt suficiente dovezi că cei care au cerut controlul activităţii Memorialului sunt chiar cei care nu-şi fac treaba, iar cei veniţi în control sunt nişte politicieni nesemnificativi, ca să nu spunem rataţi. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PCRM nu va avea majoritatea in viitorul parlament
ce instrucţiuni mi-a dat la Bucureşti Traian Băsescu
Bogat şi sărac: Dacă nu fraudează, comuniştii pierd
Porno-pamflet
Europenii ridica tonul la Obama
„Nu mă confundaţi cu un frizer”
O nouă donaţie pentru Biblioteca Orăşenească Flămânzi
Cucoana din tramvai
Anunţ angajare
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 18 iulie
Pregătirea „Zilelor oraşului Flămânzi” a intrat în linie dreaptă
Ieri, liberal de frunte, azi, umil social-democrat codaş
ce poate face dorinţa de putere dintr-un om respectabil
Liderul de sindicat de la Protecţia Copilului tratat cu dispreţ
cel care îl desconsideră este un consilier judeţean, fost senator al României
A scăpat copilul de doi ani din braţe, în timpul unui scandal
Evenimente cu...foc!
Contrabanda cu ţigări e în floare
S-a ţăcănit Tokes?
Viitorul unor copii blocat de procedurile legii
Spor de antenă aducător de ghinion
Constructorii n-au scăpat de amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog