Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
25441
De la 07 Ianuarie 2003
76836721

Codruţa Bararu, o nouă speranţă a muzicii uşoare dată de Botoşani

  • 26 June 2007, 23:00
Dorohoianca de numai 10 ani, Codruţa Bararu, a reprezentat judeţul Botoşani la concursul naţional „Glasul Speranţelor” desfăşurat săptămâna trecută la Techirghiol. La acest concurs Codruţa Bararu a cucerit juriul, condus de Nicolae Caragea, obţinând premiul special al acestuia. Piesa interpretată de micuţa cântăreaţă a fost „Şansa e de partea mea”, o melodie dificil de interpretat pentru vârsta pe care Codruţa o are. În luna iunie Codruţa Bararu a fost premiată la „Tărâmul copilăriei”, organizat de Şcoala Populară de Artă, la numai trei luni de când a început să se pregătească sub îndrumarea profesoarei Maria Cojocaru. Şansele Codruţei de a se lansa în muzică nu se anunţau prea mari la începutul acestui an, când a avut eşecul de a fi respinsă la preselecţia organizată la Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru concursul „Mărţişor Dorohoian”.
A făcut însă o ultimă încercare, susţinută de părinţi, venind la Botoşani şi solicitând să fie ascultată de către un specialist. A fost imediat acceptată la Şcoala Populară de Artă, unde vine bisăptămânal pentru orele de canto. Sacrificiul nu pare însă prea mare nici pentru Codruţa şi nici pentru mama sa, ce speră să împlinească visul fetiţei de a urca pe scenă. „Preşedintele juriului, Nicolae Caragea, a promis că mă va sprijini în continuare cu piese, scrise pentru mine. Este o provocare pentru mine şi acest premiul îmi dă curaj pentru a merge în continuare”, a declarat Codruţa Bararu. Într-un timp foarte scurt Codruţa a reuşit să dovedească faptul că are potenţial, încântând juriul de valoare de la Techirghiol. Profesorul Maria Cojocaru consideră tânăra talentată o speranţă a muzicii uşoare, care prin muncă se poate impune. „La acest concurs Codruţa a cucerit inimile juriului datorită sincerităţii cu care cântă. Piesa interpretată este foarte grea pentru vârsta sa, dar a făcut o figură foarte frumoasă”, a declarat Maria Cojocaru.
Imediat după ce a ascultat-o profesoara, renumită prin rezultatele sale mai ales la canto clasic, a decis să o ia la clasă şi să îi dea o şansă. Situaţia financiară a familiei Codruţei nu este strălucită, eforturile ridicându-se pe măsura talentului tinerei. Nici un sacrificiu nu este însă prea mare în momentul în care munca tinerei este răsplătită de specialiştii în domeniu. La numai 10 ani Codruţa ştie exact pe ce drum vrea să apuce, dorind să se impună prin talentul său. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vânzătorii şmecheri pot înşela şi folosind cântare electronice
Poliţiştii rutieri ţipă, pentru că le scade şpaga
CJ vrea să sprijine poliţiile comunitare
Ziua Drapelului marcată la Botoşani
Flutur ameninţă Apa Grup că nu va plăti factura pentru apa meteorică
Primarul nu renunţă la Festivalului verii
Se aşteaptă undă verde pentru finalizarea Sălii Polivalente
Societatea Allianz Ţiriac Asigurări este acuzată că-şi ţepuieşte clienţii
Mijlocul de educaţie a celor care aruncă gunoiul anapoda
Instruire făcută sub presiunea timpului
Romii aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă
Ziua internaţională de luptă cu drogurile, marcată la Botoşani
Note mari la prima probă de BAC
Ziua când penitenciarul îşi deschide porţile
Dragoste violentă
Întâmplare adevărată la Popasul Cucorăni
Horoscop
Supărarea preotului
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Căutăm colaboratori!
Program TELE’M, miercuri, 27 iunie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă