Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2628
De la 07 Ianuarie 2003
93575413

Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%

  • pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI
  • 19 June 2015, 23:00
Deputatii ar putea aviza Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala fara prevederea reducerii TVA generale de la 24% la 20% de la 1 ianuarie, pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI, caz in care ar adopta cota de 20% prin ordonanta de urgenta la sfarsitul anului, anunta Mediafax.
"Orice reducere poti s-o faci si la finalul anului si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, nu neaparat prin Codul Fiscal, dar important este sa nu adaugi taxe, important e sa poti sa reduci. Si atunci e de urmarit si fluxul de incasari bugetare. Eu am fost rezervata cu TVA-ul de 20% inca de la inceput s-o trecem de acum (in Codul Fiscal - n.red.), pana nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, sa vedem cum arata bugetul", a declarat vineri pentru Mediafax deputatul PSD Aurelia Cristea, membru in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.
Aurelia Cristea a precizat ca deputatii vor finaliza aprobarea celor doua coduri in aceasta sesiune parlamentara, care se incheie la finele lunii, cu sau fara prevederea reducerii TVA inclusa.
Comisia de Buget-Finante se va intruni din nou luni pentru raportul final asupra Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, fiind votate deja toate amendamentele.
Cele doua coduri vor intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor saptamana viitoare, cel mai probabil miercuri.
"Reducerea TVA se poate face fara niciun fel de problema prin ordonanta de urgenta la sfarsitul anului. Nu cred ca deranjeaza pe absolut nimeni, nici operatori economici, nici contribuabilii. Codul Fiscal are atat de multe alte reglementari care dau mediului economic in acest moment o alta predictibilitate si o alta stabilitate si stabileste un alt raport in modul de tratament al contribuabililor de catre autoritati", a mai spus Cristea.
In aceste conditii, o varianta foarte probabila ar fi adoptarea codurilor excluzand masura de relaxare fiscala privind TVA, astfel autoritatile evitand neintelegerile cu Comisia Europeana si FMI, care au cerut revizuirea masurilor sau amanarea unora dintre ele, cea cu privire la TVA avand impactul cel mai mare asupra bugetului, care ar adanci deficitul peste limitele la care Romania s-a angajat, respectiv la 3,5% fata de 1,1%.
"E una dintre variante, nu stiu daca aceasta va fi, dar este mult mai important sa treaca acum (Codul - n.r.), sa fie cu acceptul CE", a adaugat deputatul.
Comisia de Buget-Finante nu a avut inca vreo intrevedere cu misiunea Comisiei Europene prezenta la Bucuresti, dar s-ar putea intalni saptamana viitoare pentru a "transa" ultimele chestiuni.
Misiunea CE a ajuns marti la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul pe marginea masurilor de relaxare fiscala si a reformelor in economie, asupra carora nu au ajuns la o intelegere la vizita din mai, alaturi de reprezentantii Fondului Monetar International.
Reprezentantul rezident in Romania al FMI, Guillermo Tolosa, a declarat la inceputul lunii ca Fondul recomanda Guvernului sa ajusteze masurile de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal, intrucat taierea cheluielilor pentru compensarea masurilor nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor.
El a aratat ca deficitul bugetar in 2016 este considerabil, estimand astfel ca proiectul de Cod Fiscal in forma actuala va trebui revizuit semnificativ, intrucat doar prin taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu se va acoperi golul creat. Astfel, Tolosa a sugerat ca unele masuri ar trebui revizuite sau chiar eliminate.
Institutiile internationale nu cred in cresterea automata a veniturilor din taierea taxelor si asteapta solutii pentru acoperirea golurilor.
Vizita misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania depinde, ca atare, de rezultatele negocierilor dintre autoritatile romane si CE, in cadrul carora Executivul trebuie sa demonstreze ca deficitul poate fi acoperit prin veniturile incasate la buget.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Intreg personalul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, retinut
Anchetatorii au descoperit mita in valoare de 5 milioane de euro
Percheziţii domiciliare la Botoşani pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
Stenograme din dosarul Chiliman. Discutie intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita
despre prima dezbatere Ponta-Iohannis
Se apropie finantarile europene de pana la 500.000 de euro pentru firmele care angajeaza tineri someri
ISU Botoşani sprijină proiectul „Orăşelul copiilor”
Tinere rătăcite în pădurea Ipoteşti, găsite de pompieri botoşăneni
Nesimţirea ridicată la rang de virtute
Ioan Rotundu
Reactia Moscovei dupa ancheta americana de la FIFA
Rusia cere o ancheta internationala cu privire la aselenizarea americana din 1969
Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul "Ramanem in Europa"
Reprezentantul FMI in Romania, despre pensiile speciale pentru parlamentar
Vedem cu ingrijorare restaurarea privilegiilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şi hoţii au preţul lor
Reţeta zilei: Mixt grill de pui
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Sa intelegem scenariul din Republica Moldova. Rusia duce o campanie politică foarte agresivă
Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!
Dreptul la replică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Caricatura zilei: Durerile lui Ponta
Botoşani: Din birou, Delibaş vede agricultura în roz, în teren ea este pământie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă