Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13738
De la 07 Ianuarie 2003
114942319

Codul dministrativ a fost întors de la dezbaterea din plen la comisia specială parlamentară,

  • cu câteva ore înainte de moțiunea de cenzură; au fost făcute corelări legislative / UDMR, despre zvonul unor înțelegeri cu PSD: "Nu s-a negociat nimic, nu s-a căzut la niciun compromis"
  • 27 June 2018, 23:00
Proiectul de lege pentru elaborarea codului administrativ se afla la dezbatere și vot final miercuri, raportul având peste 1000 de pagini, însă acesta a fost retrimis pentru modificări suplimentare la comisia specială parlamentară, condusă de deputatul PSD Marcel Ciolacu.
UPDATE Comisia a operat o serie de corelări legislative privind incompatibilitățile și conflictul de interese, pentru a nu exista dublă reglementare. La finalul ședinței, senatorul UDMR Cseke Attila a condamnat faptul că a fost zvonită informația falsă că în comisia de azi ar urma să se modifice un prag pentru minorități pentru folosirea limbii materne, fapt care ar fi fost negociat de UDMR în schimbul abținerii de la vot la moțiunea de cenzură. El a afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat și a făcut apel să nu se facă incitări la ură între români și maghiari.
"A fost o dezbatere foarte civilizată, echilibrată, nimeni nu a făcut promisiuni pentru nimeni, ci a fost profesională (n.r. dezbaterea) iar retrimiterea, după cum s-a văzut din această dezbatere de astăzi din comisie, a fost foarte clar pe chestiuni tehnice, pe nimic altceva. Codul administrativ este o lege importantă, s-au identificat situaţii de necorelare legislativă, fapt pentru care în Camera Deputaţilor s-a votat retrimiterea la comisie, pentru ca astăzi membrii Comisiei speciale să dezbată şi să voteze aceste corelări", a precizat Cseke Attila.
"Nu s-a negociat nimic, nu s-a căzut la niciun compromis, nu s-au făcut concesii de către români către maghiari şi de către maghiari către români şi rugămintea noastră este ca această relaţionare între români şi maghiari să iasă din sfera politică, pentru că nu ajută cu nimic. Românii şi maghiarii trebuie să trăiască în bună colaborare în această ţară şi această atitudine de genul 'Aoleu, se vinde Ardealul acum cu Codul administrativ şi cu ce mai pune PSD-ul la solicitarea UDMR-ului' nu are nicio acoperire. S-a văzut din ceea ce s-a discutat acum, în şedinţa de Cod administrativ, că nicio acoperire n-au avut aceste zvonuri, nu pot să le spun altceva, dar, din păcate, au tendinţa de a crea o anumită nervozitate şi incitare chiar aş spune, ceea ce nu este corect", a explicat senatorul UDMR.
În replică, senatorul USR Florina Presadă i-a cerut scuze senatorului UDMR.
"Nu am vrut să incit la niciun fel de ură, nu acesta este scopul. Nu cred că USR-ul are la activ astfel de acţiuni. Nu cred că am făcut vreodată vreun comentariu negativ bazat pe etnia cuiva. Aici a fost vorba strict despre o cutumă pe care am văzut-o în Parlament când se negociază proiecte de lege, pe voturi, pe moţiuni, vot la buget de stat ş.a.m.d. Aşadar, presupunerea era îndreptăţită. Îmi cer scuze, ea nu s-a adeverit", a spus Presadă.
Astfel, codul administrativ va intra la dezbatere și vot în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.
***
Propunerea de retrimitere la comisia a aparținut grupului PSD. Comisia are ședința chiar astăzi, de la ora 13.00, potrivit senatorului USR Florina Presadă, membru în comisie.
"Chiar acum am aflat, Codul Administrativ a fost retrimis din plenul Camerei Deputatilor la Comisia specială!! Probabil noi promisiuni făcute UDMRului de către PSD. Am primit şi convocarea la Comisia Specială pentru azi la 13:00. Voi transmite live această ședință. Dacă cetățenii nu sunt lăsați să participe la ședințe, atunci USR aduce ședința în fața oamenilor", a scris Presadă pe Facebook.
Vezi aici raportul elaborat de comisie, cu toate modificările care urmau să fie votate de plen miercuri. Camera Deputaților este decizională
Printre prevederile acestui cod administrativ se numără și acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul şi nevasta drăgăstoasă
Horoscop zilnic 27.06.2018
”Accidentul” Liviu Dragnea se poate repeta oricând
Eugen Nicolicea, către ziariști: Aveți sala presei și stați tolăniți aici ca la autogară
Abuzul în serviciu - Ce propuneri au fost depuse la Comisia Iordache:
pedeapsa maximă să scadă de la 7 la 3 ani, prag de 200.000 lei sau redefinirea infracțiunii
Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară în perioada 1-19 iulie pentru adoptarea codurilor penale
Perioada în care amenzile de circulație vor putea fi achitate va fi extinsă de la 48 de ore la 15 zile, începând cu anul viitor
Dan Barna despre modificarea regulamentului:
Liviu Dragnea vrea sa ne scoată din Parlament, la propriu
Peste 28.000.000 $ pe hârtie, dar nu şi în conturi.
Câţi bani a câştigat, de fapt, Simona Halep din tenis. Suma este mult mai mică!
PSD vrea să modifice regulamentul Parlamentului:
Deputații care ”tulbur㔠dezbaterile vor fi scoși din sală
Consiliului Superior al Magistraturii respinge acţiunea disciplinară îndreptată de Inspecţia Judiciară împotriva Florentinei Mirică
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,15%,
\ un nou record în ultimii patru ani
Cum a devenit un sat din estul Europei un obstacol în calea miilor de trenuri care aduc marfă din China către Europa
CSAT lasă dosarul Roșia Montana în grija Executivului:
Guvernul dispune de toate instrumentele pentru a gestiona întregul proces de includere în lista UNESCO
Declarații provocatoare ale șefului FGSZ, transportatorul maghiar de gaze, făcute chiar la București:
Ce faceţi cu gazul? Îl ardeţi, faceţi un foc mare?/ V-am făcut o mare favoare, v-am dat un miliard de dolari
Doar 166 de parlamentari au votat pentru demiterea guvernului
Dăncilă către opoziție: Mistificați realitatea. Când nu ați avut argumente, v-ați legat de coafură / Din sală s-a strigat „Demisia! Demisia!”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă