Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21286
De la 07 Ianuarie 2003
93809481

Colţoasa

  • 9 August 2010, 23:00
De câte ori n-ea fost dat să trecem pe la Primăria Lunca numai n-am avut noroc să dăm ochii cu primarul comunei. Când am trecut în perioada inundaţiilor se afla în şedinţă de consiliu local şi n-am avut vreme să-l aşteptăm, că nimeni din primărie n-a ştiut să ne spună cam cât vor mai dura dezbaterile în parlamentul luncan, cum a numit consiliul local fost primar Gheorghe Livadaru.
Nici miercuri, 28 iulie, n-am avut mai mult noroc. Primarul Marcel Marcu era plecat din primărie. Nu se ştia unde. Cel puţin aşa ne-a spus o funcţionară, cam colţoasă la vorbă.
Cucoana avea în birou doi cetăţeni neturmentaţi, cu care dialoga aprins. La întrebarea noastră dacă ştie pe unde este primarul a răspuns colţos că nu ştie. Şeful a insistat. A întrebat de „colţoas㔠cum îl anunţă pe primar dacă primeşte un comunicat urgent de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Prin telefon a răspuns colţoasa. Probabil că funcţionara are cu primarul o reţea telefonică personală, pentru că pe raza comunei Lunca semnalul de la telefonia mobilă nu-l prinzi nici dacă umbli ziua în amiaza mare cu lumânarea lui Diogene Numai că Diogene căuta „un om”, iar noi căutam un primar.
Colţoasa noastră avea darul dialogului celor care stau cu coatele pe gardul de la stradă şi-i analizează la feleşag pe toţi cei care se întâmplă să-i treacă prin faţă . Cum şeful nu prea are darul vorbelor fără rost, a lăsat-o pe colţoasă să-şi etaleze arta oratorică în faţa celor doi cetăţeni neturmentaţi şi a plecat. A plecat cu regretul că n-a dat măcar peste viceprimarul Maxim, nodul din gâtul primarului. Dacă l-ar fi găsit pe viceprimar, cu siguranţă ar fi aflat câte ceva din năstruşnicele fapte ale primarului portocaliu. Mai ales că Maxim este omul roşu, adică social-democrat, partid aflat în momentul de faţă pe cai ce zburdă zglobiu în faţa electoratului.
Nici la bădiţa Virgil Prisecaru, „buletinul local de ştiri”, cum îl consideră şeful, nu s-a lăsat cu lapte. Adică cu ceva informaţii mai deosebite despre apropiata ediţie a Festivalului harbuzului. Căci despre acest eveniment voia şeful să afle câte ceva. Nea’ Virgil, om care se apropie la 80 de ani, arată cam răblăgit. Săracul, tremură din toate încheieturile, dar mintea încă-i este vioaie.
Şi viceprimarul Maxim trecuse pe la nea Virgil, cu ceva timp înaintea noastră. Evident, divinitatea n-a ţinut cu noi, ci s-a situat de partea colţoasei din primărie. La propunerea şefului am urcat dealul Zlătunoaiei şi am bătut în poarta fostului primar Gheorghe Livadaru. Era acasă numai nevasta. Conu’ Ghiţă tocmai plecase la grădină să vadă dacă după ploile din ultimele zile mai are vreo şansă să mănânce legume din grădina proprie sau va cumpăra de la piaţă.
Hotărât lucru, nu era o zi prielnică pentru noi. Toate se arătau pe dos.
Şeful nu-i om bisericos. Ba aş putea spune că trece pe la biserică doar dacă simte că-i rost de ceva subiect de presă. Altfel spus nu crede în semne divine sau malefice şi tâlcul acestora. De această dată însă s-a lăsat păgubaş.
Ne-am urcat în bătrâna Dacie şi am pornit spre Botoşani. (Cârcotaşul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Clanul Albu a încălecat Prefectura Botoşani şi i-a pus căpăstru
Diaree de la Pensiunea Andreea
Românul şi mormanul de schelete electrocasnice
Poartă maramureşeană acasă la Eminescu
Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ comemorat de mărunţii BOR
Florin Busuioc, declarat prezentatorul meteo al anului
Ciocoii culturali de la Memorialul Ipoteşti
A fost lansat oficial proiectul festivalului muzical „Hora de la Flămânzi”
Casă incendiată de un trăsnet
T ânărul înecat în Siret găsit după mai bine de 24 de ore de căutări
Victima unui accident rutier la Coţuşca
Festivalul Verii sabotat de PNL-işti
Căutând printre dărâmături
Se caută secretar la primăriile din 11 comune din judeţ
Amenzile Termicii între realitate şi zvonuri
Zeci de şcoli din judeţ îşi vor pune lacăt pe poartă
Bolnavi condamnaţi la moarte
Profesorii de la Colegiul Economic Botoşani încă mai sunt anchetaţi
Aglomeraţie mare la examenul de licenţă de la Spiru Haret Botoşani
Bancul zilei: Infidelitate acceptată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă