Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
25757
De la 07 Ianuarie 2003
74833626

Comentariu la comentarii (CLII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 24 July 2007, 23:00
Aflăm că „Mai cu fereală şi sub pseudonim, poliţiştii scriu poezii”. Normal, doar şi ei sunt oameni ca oricare dintre noi, şi ei trăiesc emoţii, şi ei simt nevoia să-şi exteriorizeze anumite trăiri interioare, prin a scrie versuri. Cât de valoroase sunt aceste poezii, este cu totul altceva. Verdictul trebuie să-l dea cei pricepuţi în critica literară, pe de-o parte, iar cititorii, prin a primi sau respinge lectura acestora, de partea cealaltă. Comentariile răutăcioase n-au lipsit. „Vorba lui Mircea Badea, mă încearcă un sentiment de repugnă.... Ţara arde şi baba se piaptănă, se vede că nu sunteţi capacitat, părerea mea este că de poezele să se ocupe poeţii, de tractoare tractoriştii, de manele maneliştii etc. Lăsaţi Intrapolul în pace...” este sugestia ce le-o dă poliţiştilor poeţi în devenire un cititor. Nu există o şcoală a poeţilor, cum nu există una a scriitorilor. Poet poate fi oricare dintre noi, dacă ştie să-şi exprime sentimentele şi emoţiile care-l cuprind şi dacă ştie s-o facă cu o anumită artă. Să nu uităm că datorită creatorilor populari ne delectăm astăzi, citind fel de fel de balade. Aceşti creatori n-au avut nevoie de studii la Sorbona, pentru a surprinde spiritul vremurilor demult apuse.
„Apa Grup speră ca Guvernul să-i facă o reanimare, scutind-o de datorii”, motiv pentru actuala echipă managerială să aştepte impasibili gura de oxigen, în loc să-şi frământe creierii pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a activităţii. „Eire” consideră „Penibile scuze! De fapt spune singur că nu e capabil. La preţul cel mai mare din ţară pt apă, de ce n-a zis atunci când a preluat de la Afrăsinei şefia? Nu cred că la o societate care are activitate judeţeană să aibă microbuz care merge în UE! Şi asta e un nimic pe lângă altele” Cam anapoda acest comentariu, dar dacă ne străduim niţel pricepem încotro vrea să bată şaua cititorul. „Basba” vine cu o întrebare: „De ce nu-i scuteşte nimeni şi pe locuitori de datorii?” Dar eu de ce să fiu fraierul care plăteşte, iar altul deşteptul care îmi dă cu tifla? Fiecare să plătească ceea ce consumă.
Răfuiala liberalului Câmpanu cu anumiţi şefi ce-au părăsit PNL-ul continuă. „Lăsându-l pe Mimor să răsufle niţel, Câmpanu îl sufocă pe Diaconu”, şi nu fără un motiv anume. Prin preajma lui Câmpanu s-a oploşit un anume Florin Ţurcanu, care este amic cu un patron ce produce la greu alcool la negru, patron care a fost prins furând abur tehnologic de la Termica. Pentru că a fost pus să plătească aburul furat, acum Diaconu a intrat în conflict cu protectorii hoţului. Cineva a postat un comentariu interesant: „Deputatul Liviu Câmpanu a colaborat cu Securitatea şi a făcut poliţie politică, acesta este verdictul în cazul parlamentarului botoşănean, conform agenţiei NewsIn. Citind surse din Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), agenţia de presă a anunţat că ieri Colegiul de conducere al instituţiei ar fi hotărât acest lucru. După cum v-am mai informat, pe numele demnitarului de la Darabani a fost găsit un angajament cu fosta structura de represiune de pe vremea comuniştilor, prin care acesta se obliga să prezinte note informative despre studenţii străini, pe care i-ar fi avut colegi într-un cămin din Iaşi.” Nu cunosc despre o astfel de decizie a CNSAS, aşa că prefer să am rezerve asupra veridicităţii sale. „Titel” îl apără pe Diaconu, actualul director general: „De ce nu-i bun Diaconu? Că nu a colaborat cu securitatea sau că nu face parte din faimoasa gaşcă de mafioţi care sug Termica? Ţine-te bine Diaconule, nu te lăsa ...” Iată şi o referire directă la moralitatea lui Câmpanu: „Mare ipocrizie la acest L. Câmpanu... aşteptăm demisia şi reîntoarcerea la cabinetul medical din Darabani...” Putinţică răbdare. Nu-i departe vremea când va fi iarăşi ce-a fost: un anonim medic de provincie.
Primarul ne-a anunţat că „Municipiul Botoşani va avea trotuar amprentat”. Botoşăneanul Cristian Virgil Stănescu nu crede în vorbele primarului. Şi ştiţi de ce? Că nu i-a amprentat şi lui un trotuar în faţa blocului. „Am stagii vechi de când cer onor primăriei, prin reprezentantul ei, să dispună să se termine de sistematizat zona în care m-am mutat în iulie 1991. Locuiesc deasupra unui market cunoscut, peste drum de şcoala de cooperaţie, plătesc taxe de zonă boierească, îmi fac pantofii, ca la oraş, zilnic şi ajung la slujbă de parca a-şi locui la marginea unui sat, sub pădure, cu tot noroiul după mine. Nu-l credeţi pe primar; minte! Nu vrea trotuare în Botoşani, căci, dacă ar fi fost aşa, făcea şi la intrarea blocului meu!” – zice cetăţeanul nemulţumit. Acum, după ce l-ai plefturit pe primar şi l-ai făcut mincinos, cred că o să ai trotuar în faţa blocului după ce se va termina de asfaltat şi aleele din cele două cimitire. Alţii zic că pe la vremea când o zbura porcul. Îţi las plăcerea de a afla şi sigur. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ibăneştenii se pregătesc de sărbătoare
Lobby pentru tânăra Ana Maria Bucşă
Anunţ - concurs
Programul TELE’M Botoşani, miercuri, 25 iulie
Comunicat de presă
Usturoi de UE cu iz de Copălău
Deşi cu tematică fierbinte, controalele ITM au fost răcoroase
Refugiul stricat strigă să fie reparat
Accidentată pe trecerea de pietoni
Un copil a murit de bronhopneumonie
Nouă victimă a râului Siret
Incendiu la Călăraşi
Mersul pe bicicletă a condus-o la spital
Grădiniţă, educatoare şi grupe noi în Lupăria
Recomandările grecilor au ajuns şi la Primăria Flămânzi
Egner se năpusteşte asupra lui Diaconu
Conţac speră într-o rectificare bugetară
Manolache vrea să implice tinerii în acţiuni de voluntariat
Controale dure în primele şase luni efectuate de AJOFM
Horoscop
Unii vând, alţii cumpără
Greu examen!
Bebeluşa Oana recomandă dieta cu pufuleţi
Fata lui Vasile Muraru, medaliată cu aur
Tare-n clanţă, ca Ţurcanu!
(Cârcotaşul)
Nici usturoi n-au mâncat, nici gura a comision nu le miroase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă