Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
23600
De la 07 Ianuarie 2003
78424409

Comentariu la comentarii (CVIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 May 2007, 23:00
După ce a venit la Botoşani să ne promită marea cu sarea, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, odată întors la Bucureşti, a constatat că promisiunile sale nu mai sunt de actualitate. Noi am zis că „Ministrul Orban are memorie scurtă”, iar un „Botoşănean” ne cere: „Noi, cititorii dvs., chiar vă rugăm să monitorizaţi zilnic toate promisiunile făcute de guvernanţi şi nu s-au realizat şi întrebaţi-i de ce. Zilnic am vrea să citim articole de acest gen. Chiar aşa şi este, ne-a izolat de restul ţării.” Pentru că ministrul aparţine PNL-ului, „Gigi” a considerat de datoria sa să-l atenţioneze pe şeful liberalilor locali: „Domnule Liviu Câmpanu, aveţi obligaţia morală să interveniţi la Orban, să nu-şi bată joc din Botoşani. Aceste proiecte sunt fata liberalilor, dacă până la alegeri nu se face nimic, partidul liberal va avea soarta ţărăniştilor, eu sunt născut chiar în Botoşani şi îi cunosc bine pe botoşăneni.” În ultima perioadă, de când au rămas singuri la guvernare, liberalii merg din gafă în gafă. Să luăm aminte de circul făcut de către Vosganian cu taxa, fals ecologică, aplicată importului de maşini second-hand. Această taxă, în realitate, are menirea de a proteja afacerea premierului Tăriceanu, ştiut fiind că el este singurul din România care deţine monopolul comerţului cu autoturisme noi fabricate.
Pentru a se preveni nemulţumirile create pe fondul zgomotului ridicat ce însoţesc, de obicei, astfel de evenimente, primăria a decis, iar „Festivalul Heart Rock a fost mutat în zona Cornişa”. Decizia pare să fie pe placul multor botoşăneni. „Felicitări domnule Flutur, pentru schimbarea locaţiei acestui festival. Duceţi-i unde si-a dus mutul iapa. În Botoşani noi nu avem nevoie de aşa ceva, avem nevoie de linişte, nu de oameni nebuni care nu ştiu rostul acestei vieţi” – este părerea unui locuitor al urbei. Muzica rock, în sine, reprezintă pentru tineri anumite simboluri de viaţă. Ne place sau nu, muzica rock este prezentă pe scenele din întreaga lume. Dacă vrem ca preferinţele noastre muzicale să fie respectate, este normal ca şi noi să respectăm preferinţele altora. Dus la Cornişa, festivalul nu va mai incomoda pe nimeni, iar tinerii se vor putea distra în voie. Sperăm că şi civilizat!
„Un guvern pentru interesul lor, nu al nostru” a fost tema abordată într-un editorial prin care am dorit să explic că interesul preşedintelui Băsescu pentru un nou guvern nici pe departe nu este izvorât dintr-o nevoie reală de a ne îmbunătăţi viaţa, ci pentru a recompensa oligarhii din tabăra sa. Am mai afirmat că S.O. Vântu deja se laudă că întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni este opera sa, iar preşedintele nu s-a delimitat public de o astfel de laudă a lui S.O.V., ceea ce mă face să cred că totul este un adevăr. „Fane” a remarcat ironic: „Dormiţi liniştit! FNI veghează pentru dumneavoastră, domnule Rotundu, şi pentru ceilalţi români. E ceva nou în politică şi n-am aflat noi?” Nimic nou sub soarele politicii româneşti, doar o doză ceva mai mare de neruşinare din partea politicienilor.
Profesorul Gheorghe Constantinescu, lider de sindicat în învăţământ, a lansat teza că „Reforma în învăţământ trebuie să înceapă de la manualele şcolare”. Se pare că profesorul n-a fost deloc inspirat, când a făcut o astfel de declaraţie. „Bica” l-a şi pus la punct: „Nu ştiu cine ţi-a dat comanda să scrii că reforma trebuie să înceapă cu manualele, fiindcă, e o prostie şi trebuie sancţionată ca atare, dacă vine de la un profesor. Reforma trebuie să înceapă cu PLANURILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT, să se reflecte această reformă în PROGRAME, după care se studiază la fiecare obiect şi, de abia în ultima etapă, ea va ajunge la MNUALE. E bine să te sfătuieşti şi cu alţii, înainte de a îndeplini o comandă!” Un singur lucru rămâne sigur, în loc ca învăţământul românesc să crească în calitate, reforma de până acum l-a condamnat la regres. Păcat!
Viceprimarul Ghiorghiţă susţine că „Municipalitatea turează motoarele în reabilitarea municipiului”. Laudele din ultima perioadă ale viceprimarului i-a atras atenţia lui „Je suis”, care este de părere că „Constat că din gura dlui. Gheorghiţă curg vorbele ca apa în Cascada Niagara. Cel puţin la cascadă ai ce să vezi, pe când în Bt....! Dle. vice, de două luni Bdul. Eminescu este „în lucru" mai precis cu trotuarele săpate. Când este cald şi bate vântul praful îţi intră în ochi, se depune pe haine etc. Când plouă, mâzga şi noroiul creează un disconfort şi mai pronunţat asupra pietonilor. În prezent văd că de o perioadă de timp lucrarea este abandonată, nici un muncitor nu se mai află prin zonă. Când veţi binevoi, dle. Vice, a urgenta definitivarea lucrării? Pe cine aşteptăm să ridice pământul şi asfaltul de pe trotuarul unde s-a introdus ţeava? Dar pe celalalt trotuar, când se va finaliza lucrarea? În concluzie, vorbele de automulţumire şi de laudă, trebuie să aibă corespondenţă în realizări concrete, dle.vice.” Unii aleşi locali ne iau drept naivi şi ne servesc gogoşi greceşti. La anul, când va veni sorocul alegerilor locale, o să-i servim şi noi, dar cu gogoşi româneşti. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dihonie sindicală ce va fi tranşată de CNSAS
Liderii SIP amestecă Executivul cu Legislativul
Ziua Mondială fără tutun, marcată şi la Botoşani
Ultima zi de depunere a proiectelor de mediu
Centre de testare pentru absenţii de la tezele cu subiect unic
Plecat de acasă, după o ceartă cu soţia
Dosar penal pentru beţie la volan
Tabără de creaţie în cadrul manifestărilor „Dorohoi 600”
Sesizare penală pentru o societate bucureşteană cu administrator botoşănean
Prefectul doreşte eficientizarea Serviciului de Permise Auto şi Înmatriculări
Conţac este acuzat de dictatură în decizii şi că a luat-o razna
Firma Victor Construct a pierdut licitaţia
Rezultate ale Careului de aşi abundă în constatări, dar sunt lipsite de eficienţă
Amenzi mai mari pentru descurajarea piraţilor auto
Guraliuc are alergie la terasele zgomotoase
Ciulama de găină
Badea Gheorghe cel isteţ
Horoscop
Citate şi cugetări din Spania
Se caută colaboratori pentru o afacere tentantă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă